این چک لیست، کاملترین چک لیست سئوی ۲۰۲۱ در اینترنت است.
بهترین قسمتش کجاست؟ اینکه همه چیز در این لیست در حال حاضر به بهترین شکل ممکن کار میکند. بنابراین اگر میخواهید رتبه گوگل سایت شما در سال ۲۰۲۱ بالاتر از قبل شود، این چک لیست را روی سایتتان پیاده کنید.
برایان دین (نویسنده اصلی این مقاله و یکی از شناخته شدهترین افراد در زمینه سئو) از این چک لیست دقیق برای افزایش ترافیک ارگانیک سایت خود به میزان ۱۶۱.۹۶ درصد در ۳۰ روز استفاده کرده است.
دین میگوید استفاده از چک لیست سئو ۲۰۲۱ به او کمک کرد تا روی کیوردهای بسیار رقابتی مثل «On-page SEO» و «keyword research» رتبه خیلی بهتری کسب کند. او به شما میگوید نیازی نیست همه چیز را در این چک لیست پیادهسازی کنید، فقط بهترین کاری را که میتوانید انجام دهید. هرچه نکات بیشتری را عملی کنید، ترافیک بیشتری خواهید داشت.
چک لیست اصول سئو
ابتدا بیایید اصول سئو را بررسی کنیم. در اینجا با ابزارها و افزونههایی که برای به دست آوردن رتبه در موتورهای جستجو به آنها نیاز دارید آشنا میشوید:
۱- راهاندازی کنسول جستجوی گوگل (سرچ کنسول)
کنسول جستجوی گوگل یک ابزار سئوی بسیار قدرتمند و رایگان است که حتما باید کار با آن را یاد بگیرید.
کنسول جستجو برای کمک به شما در پیگیری عملکرد سایتتان در زمینه جستجوهای گوگل طراحی شده و به همین دلیل دارای ویژگیهای مفیدی است، مانند:
- مشاهده این که کدام کلمات کلیدی بیشترین ترافیک را برای شما به ارمغان میآورند
- ارسال نقشه سایت
- رفع خطاهای وبسایت
- دریافت پیام از تیم جستجوی گوگل
و…
خلاصه اینکه اگر در زمینه سئو جدی هستید، راهاندازی کنسول جستجوی گوگل اولین قدم اصلی است که باید بردارید.
۲- Bing Webmaster Toolsرا نصب کنید
در مرحله بعد، Bing Webmaster Tools را تنظیم کنید .
آیا بینگ به اندازه گوگل محبوب است؟ خیر، اما تا یک سوم کل جستجوها در بینگ انجام میشود. بنابراین ارزش این را دارد که وبسایتتان را برای آن بهینهسازی کنید.
علاوه بر آن، Bing Webmaster Tools ویژگیهای خیلی خوبی مانند ابزار تحقیق کلمات کلیدی داخلی دارد که میتواند حسابی به دردتان بخورد.
۳- گوگل آنالتیکس را راهاندازی کنید
گوگل آنالتیکس بهترین روش برای مشاهده نحوه پیدا کردن (و استفاده) کاربران از سایت شماست. این ابزار هم ویژگیهای مفید بسیاری دارد، از جمله:
- میتوانید ببینید چه میزان ترافیک از گوگل دریافت میکنید.
- صفحاتی را در سایت خود بیابید که بیشترین بازدید را برای شما به ارمغان بیاورد.
- ببینید ترافیک شما در حال افزایش است یا خیر؟ (و چقدر)
- سایر سایتها و موتورهای جستجو که برای شما ترافیک ارسال میکنند را شناسایی کنید.
- میانگین نرخ پرش، بازدید صفحات و زمان حضور کاربران در سایت شما چقدر است؟
نکته خیلی مهم: گوگل آنالتیکس را به کنسول جستجوی گوگل متصل کنید. با انجام این کار، اطلاعات مفید سئو را از داخل حساب گوگل آنالتیکس خود مشاهده خواهید کرد.
۴- افزونه Yoast SEO را نصب کنید (فقط کاربران وردپرس)
Yoast محبوبترین افزونه سئو در کره زمین است! باور نمیکنید؟
دلایل محبوب بودن این افزونه بسیار است. مثلا Yoast بهینهسازی سایت وردپرس شما برای موتورهای جستجو را بسیار آسان میکند.
همچنین این افزونه به شما در مورد موارد فنی سئو، مانند فایل robots.txt و نقشههای سایت کمک میکند.
چک لیست تحقیق کلمات کلیدی
تحقیق کلمات کلیدی، اصل و اساس سئو است. و در این چک لیست به شما نشان خواهیم داد که چگونه میتوانید به سرعت کلمات کلیدی مورد نیاز مرتبط با صنعت و مشتریان خود را پیدا کنید.
۱- از طریق «پیشنهاد گوگل» کلمات کلیدی دم بلند را پیدا کنید
این کار، یکی از بهترین روشها برای کشف کلمات کلیدی دم بلند است. در اینجا نحوه استفاده از آن را توضیح میدهیم:
ابتدا یک کلمه کلیدی را در گوگل تایپ کنید. اما Enter یا دکمه «جستجوی گوگل» را فشار ندهید. در عوض، کلمات کلیدیای که گوگل به شما نشان میدهد را بررسی کنید:
اینها به عنوان کیوردهای پشنهادی گوگل شناسایی میشوند. از آنجا که این کلمات کلیدی مستقیما از گوگل آمدهاند، مطمئن میشوید که مردم آنها را جستجو میکنند.
این بدان معناست که این کلمات، کیوردهای فوق العادهای برای بهینهسازی سایت شما هستند و اگر بتوانید با استفاده از آنها محتواهای خوب و کاربردی تولید کنید، رتبه سایتتان حسابی تکان میخورد.
یک نکته برای حرفهایها: Keywordtool.io را بررسی کنید. این ابزار با حذف کلمات کلیدی پیشنهادی گوگل، مقیاسبندی این فرآیند را بسیار سادهتر میکند.
۲- کلمات کلیدی سخت را در کیورد پلنر گوگل پیدا کنید
کیورد پلنر گوگل ابزار رسمی گوگل برای تحقیق کلمات کلیدی است. این ابزار از نظر فنی برای گوگل ادوردز طراحی شده است. با این وجود، هنوز برای تحقیق کلمات کلیدی سئو بسیار مفید است و توسط متخصصین سئو، توصیه میشود.
به هر حال، این دادهها مستقیما از گوگل دریافت میشود، بنابراین نسبت به دقتشان مطمئن خواهید بود.
۳- به سراغ انجمنهای آنلاین بروید
Reddit، Quora، ویرگول، نینیسایت، انجمنها و دیگر فضاهای کامیونیتی آنلاین مکانهای بسیار خوبی برای پیدا کردن کلمات کلیدی هستند. این فضاها را فراموش نکنید. اینجا خود کاربران، بیواسطه به شما خواهند گفت به دنبال چه چیزهایی میگردند.
۴- کلمات کلیدی کم رقابت را با KWFinder شناسایی کنید
KWFinder یک ابزار تحقیق کلمه کلیدی رایگان است. چیزی که KWFinder را منحصر به فرد میکند این است که به ازای هر کلمه کلیدی، فراوانی آن داده را به شما میدهد.
وقتی یک کلمه کلیدی را در KWFinder تایپ میکنید اطلاعات زیر را به شما میدهد:
- میزان جستجو
- سخنی کلمه کلیدی
- CPC
- ترندها
- بازدیدهای تخمینی
به این ترتیب، میتوانید کلمات کلیدی کم رقابت را انتخاب کنید که به دست آوردن رتبه روی آنها بسیار آسان است.
۵- کیوردهای سوالی را با ATP پیدا کنید
کلمات کلیدی سوالی برای پستها و مقالات وبلاگ بسیار عالی هستند.
مثلا: «چگونه قهوه سرد تهیه میکنید؟» و به راحتی میتوانید این سوالات را با Answer The Public پیدا کنید .این ابزار رایگان سوالاتی را به شما نشان میدهد که مردم به صورت آنلاین آنها جستجو میکنند. به این ترتیب، میتوانید با مطالب خود به این سوالات پاسخ دهید.
چک لیست سئوی On-Page
اکنون زمان آن رسیده است که محتوای خود را با استفاده از تعداد انگشت شماری از تکنیکهای سئوی آن پیج آزمایش کنید.
۱- کلمه کلیدی خود را در URL قرار دهید
آدرس اینترنتی شما به گوگل کمک میکند تا بفهمد صفحهتان درباره چیست. یک URL غنی از کلمات کلیدی میتواند CTR ارگانیک شما را بهبود بخشد. به همین دلیل است که متخصصان سئو توصیه میکنند کلمه کلیدی خود را در URL قرار دهید.
به عنوان مثال، کلمه کلیدی هدف ما برای این صفحه «SEO Checklist» است. بنابراین URL این صفحه را به صورت زیر ایجاد کردیم:
https://triboon.net/seo-checklist
ساده است، نه؟
۲- از URLهای کوتاه استفاده کنید
آدرسهای اینترنتی خود را تا حد ممکن کوتاه و تمیز نگه دارید. چرا؟
بررسیهای اخیر از ۱۱.۸ میلیون نتیجه جستجوی گوگل نشان داد که نشانیهای اینترنتی کوتاه در گوگل رتبههای خیلی بهتری دارند.
۳- از کلمه کلیدی خود در تگ عنوان استفاده کنید
بر هیچ کس پوشیده نیست که باید از کلمه کلیدی خود در تگ عنوان استفاده کنید. اما بسیاری از مردم نمیدانند که جایی که کیورد خود را قرار میدهند هم بسیار مهم است. توصیه میشود کلمه کلیدیتان را در ابتدای تگ عنوان (متا تایتل) قرار دهید.
به عنوان مثال، کلید واژه اصلی ما برای این مطلب «تگ کنونیکال» است.
همانطور که میبینید، تگ عنوان ما با همان کلمه کلیدی شروع میشود:
۴- قراردادن تگهای عنوان Modifier
Modifierها را میتوانید به تگ عنوان خود اضافه کنید. هنگامی که این کار را انجام میدهید، صفحه شما برای تعداد زیادی از کلمات کلیدی دم بلند، رتبه خوبی میگیرد.
۵- از کلمه کلیدی خود یکبار در ۱۵۰ کلمه اول مطلب استفاده کنید
گوگل به ۱۰۰ تا ۱۵۰ کلمه اول صفحه شما اهمیت بیشتری میدهد. بنابراین مطمئن شوید که یکبار از کلمه کلیدی خود در اینجا استفاده خواهید کرد. به عنوان مثال، در پست معرفی ابزارهای سئو یا SEO tools میتوانید ببینید که ما از واژه «SEO tools» بلافاصله استفاده میکنیم:
۶- از کلمه کلیدی خود در تگهای H1، H2 یا H3 استفاده کنید
مطمئن شوید که کلمه کلیدی خود را در تگهای H1، H2 یا H3 قرار میدهید. مثلا ما عبارت «الگوریتم MUM» را در اولین زیر عنوان این صفحه قرار دادهایم:
این زیر عنوان در یک تگ H1 قرار داده شده است. و افزودن کلمه «الگوریتم MUM» در H1 میتواند به ما کمک کند تا در صفحه نتایج جستجوی گوگل، رتبه بالاتری برای آن کلمه کلیدی بگیریم.
بعضی متخصصان سئو میگویند رعایت این نکته روی رتبه شما در گوگل تاثیر زیادی نخواهد گذاشت. اما وقتی صحبت از بهینهسازی موتورهای جستجو میشود، هر مقدار کمی هم میتواند به شما کمک کند.
۷- بهینهسازی تصاویر
تصاویری که استفاده میکنید مطالب زیادی را در مورد محتوای شما بیان میکنند. متاسفانه گوگل هنوز به خوبی نمیتواند تصاویر را مانند یک انسان ببیند و آنها را درک کند. بنابراین برای کمک به درک تصاویرتان توسط گوگل، لازم است تگهای ALT و نام فایلهای خود را بهینه کنید .
نکته مهم: استفاده از تصاویر بهینه شده به شما در جستجوی تصویری هم کمک میکند.
اما چطور میتوانیم تصاویر خود را بهینه کنیم؟
ابتدا هنگامی که تصویر را ذخیره میکنید، از نام فایلی استفاده کنید که به طور مختصر توضیح میدهد آن تصویر چیست و به چه موضوعی اشاره دارد. مثلا فرض کنید شما به تازگی از یک املت اسفناج با گوشی خود عکس گرفتهاید. خوب، شما احتمالا میتوانید نام آن تصویر را به این صورت بگذارید:
spinach_omelette.png
سپس، وقتی تصویر را به صفحه خود اضافه میکنید، یک تگ alt توصیفی به آن بدهید. به همین سادگی توانستید تصاویر خود را بهینه کنید!
۸- از مترادفها و کلمات کلیدی LSI استفاده کنید
در سالهای دور، شما برای محتوایتان یک کلمه کلیدی تعریف میکردید و گوگل فقط همان را میشناخت. اما امروز بازی عوض شده! حالا دیگر گوگل هوشمند است. بنابراین به جای استفاده از یک کلمه کلیدی برای ۱۰۰۰ بار، از کلمات کلیدی مترادف و LSI استفاده کنید .
مثلا فرض کنید میخواهید برای «نحوه ایجاد وبلاگ» محتوایی تولید کنید و روی آن رتبه بگیرید. خوب، شما باید آن کلمه کلیدی دقیق را چند بار در صفحه خود ذکر کنید … و مترادفهایی مانند:
- نحوه راهاندازی وبلاگ
- راهاندازی وبلاگ
- نحوه راهاندازی وبلاگ در وردپرس
و…
در مرحله بعد، چند کلمه کلیدی LSI اضافه کنید .
کلمات کلیدی LSI اصطلاحاتی هستند که با کلمه کلیدی اصلی شما مطابقت دارند.
۹- از لینکهای خارجی استفاده کنید
اطمینان حاصل کنید که در مقاله خود به 1 تا 3 سایت معتبر لینک دهید. مثلا اگر قرار است محتوایی درباره سئو بنویسید، بهتر است به سایتهای معتبری مانند ویکیپدیا و گوگل لینک بدهید.
و این لینکها به گوگل نشان میدهد که محتوای شما به سایتهای خوبی ارجاع داده شده و قابل اعتماد است.
۱۰- از لینکهای داخلی استفاده کنید
این کار بسیار ساده است:
هر زمان که یک محتوای جدید منتشر میکنید، آن را به 2 تا 3 صفحه دیگر در سایت خود لینک بدهید.
نکته خیلی مهم: در لینکهای داخلی خود از انکر تکست (anchor text) استفاده کنید که در آن از کلمات کلیدی استفاده شده باشد. این کار به موتورهای جستجو میگوید که صفحهای که ما به آن لینک میدهم مربوط به چه موضوعی است.
چکلیست سئو فنی
سئو تکنیکال یا فنی میتواند رتبه شما را بالا ببرد یا نابودتان کند! خوشبختانه، رفع مشکلات فنی سئو چندان سخت نیست … به خصوص اگر موارد موجود در این چک لیست را دنبال کنید.
۱- شناسایی خطاهای کرال
«خطاهای کرال» به این معنی است که گوگل برای مشاهده صفحهای در سایت شما مشکل دارد و اگر آنها نتوانند صفحه شما را مشاهده کنند، محتوای شما رتبه نخواهد گرفت. به راحتی میتوانید خطاهای کرول را در گزارش Coverage کنسول جستجوی گوگل پیدا کنید:
اگر متوجه شدید که گوگل در دسترسی به یکی از صفحات مهم شما دچار مشکل است(برای مثال، robots.txt موتورهای جستجو را مسدود میکند) باید آن را در اسرع وقت اصلاح کنید.
۲- بررسی کنید که گوگل چگونه صفحه شما را مشاهده میکند
گاهی اوقات کاربران میتوانند همه چیز را در صفحه شما ببینند، اما گوگل نمیتواند!
دوباره تکرار میکنیم:
اگر گوگل نتواند به طور کامل به صفحه شما دسترسی پیدا کند، رتبهای برای آن صفحه منظور نخواهد کرد. به همین دلیل توصیه میکنیم از ویژگی «Inspect URL» کنسول جستجوی گوگل استفاده کنید.
کافی است آدرس صفحهای از سایت خود را در بالای سرچ کنسول گوگل وارد کنید. وقتی این کار را انجام میدهید، صفحه خود را از دیدگاه گوگل مشاهده خواهید کرد:
۳- مطمئن شوید که سایت شما موبایل فرندلی است
گوگل اخیرا الگوریتم Mobile-First Index را معرفی کرد. یعنی:
اگر سایت شما برای موبایل بهینهسازی نشده باشد، رتبه خوبی نخواهید داشت. خوشبختانه با تست موبایل فرندلی گوگل میتوانید به راحتی موبایل دوست بودن سایت خود را مشاهده کنید.
۴- لینکهای معیوب را برطرف کنید
لینکهای شکسته یا معیوب میتوانند به طور جدی به سئوی سایت شما آسیب برسانند. بنابراین در اولین فرصت باید آنها پیدا و برطرف کنید.
سادهترین راه برای انجام این کار سر زدن به سایت DrLinkCheck.com است. این یک ابزار رایگان است که سایت شما را از نظر وجود لینکهای معیوب بررسی میکند.
۵- سایت خود را با HTTPS ایمن کنید
HTTPS یک سیگنال رتبهبندی تایید شده برای گوگل است. بنابراین اگر قبلا این کار را نکردهاید، وقت آن است که سایت خود را به HTTPS منتقل کنید. (یا اگر به تازگی سایتی جدید راهاندازی کردهاید، آن را از همان روز اول با HTTPS لانچ کنید.)
۶- سرعت لود سایت خود را بررسی کنید
آیا سایت شما خیلی سریع لود میشود؟ اگر نه، سایتتان رتبه خیلی خوبی دریافت نخواهد کرد. به همین دلیل لازم است به PageSpeed Insights مراجعه کنید. این ابزار رایگان به شما امکان میدهد تا سرعت بارگذاری سایت خود را برای کاربران دسکتاپ و تلفن همراه بدانید. این سایت حتی به شما این امکان را میدهد تا ببینید برای سرعت بخشیدن به فعالیتهای سایتتان چه کارهایی میتوانید انجام دهید.
چک لیست محتوا
نمیتوان این موضوع را انکار کرد: اگر میخواهید در گوگل رتبه بگیرید، باید محتوای عالی و باکیفیت منتشر کنید. به همین دلیل محتوا در حال حاضر بخشی بزرگ از هر استراتژی سئو است. در این بخش مراحل دقیق ایجاد یک محتوای باارزش در سال ۲۰۲۱ (و پس از آن) را به شما نشان خواهیم داد.
۱- با استفاده از «تکنیک آسمان خراش» محتوای شگفتانگیز ایجاد کنید
تکنیک آسمان خراش یک فرمول قدرتمند برای انتشار محتوای شگفتانگیز است. برایان دین میگوید از این تکنیک برای دو برابر کردن ترافیک سایتش در موتورهای جستجو استفاده کرده است.
در اینجا ۳ مرحله مهم وجود دارد:
ابتدا بخشی از یک محتوای محبوب و باکیفیت مربوط به صنعت خود را شناسایی کنید. سپس محتوایی بهتر از آن تولید کرده و در نهایت، آن محتوا را تبلیغ کنید.
۲- برای به حداکثر رساندن خوانایی، مطالب خود را به پاراگرافهای کوتاه تقسیم کنید
هیچ کس خواندن متنهایی که شبیه یک دیوار غولپیکر از کلمات هستند را دوست ندارد!
به همین دلیل است که ما توصیه میکنیم محتوای خود را به پاراگرافهای کوتاه تقسیم کنید تا خواندن آن راحتتر باشد. این پاراگرافها، نرخ بازگشت یا همان بانس ریت ما را کاهش میدهند، که این خود یکی از عوامل کلیدی رتبهبندی گوگل است.
۳- سعی کنید محتوایتان درباره یک موضوع، عمیق باشد
هنگامی که ما بیش از ۱۱ میلیون نتیجه در جستجوی گوگل را تجزیه و تحلیل کردیم، به یک نکته مهم رسیدیم:
محتوایی در گوگل بهترین رتبه را میگیرد که یک موضوع را به طور عمیق پوشش بدهد.
برایان دین میگوید: «من به تازگی این دستورالعمل را در سایتم منتشر کردهام.»
دین میگوید: «من میتوانستم یک مطالب ناقص منتشر کنم مثل: ۵ نکته درباره سئوی ویدئو… اما در عوض، یک راهنما ایجاد کردم که همه مطالب لازم را در مورد آن موضوع پوشش میداد.»
و دقیقا به همین دلیل، گوگل این مطلب برایان دین را در ۳ لینک اول نتایج جستجوی خود قرار داد.
۴- از Schema Markup استفاده کنید
اسکیما مارکآپ به موتورهای جستجو کمک میکند تا محتوای شما را بهتر درک کنند. با این وجود، اجرای Schema میتواند کاری سخت و دشوار باشد.
به همین دلیل من Google’s Structured Data Testing tool را به شما توصیه میکنیم.
این ابزار، استفاده از Schema را بسیار راحتتر از مدل دستی آن انجام میدهد.
۵- از قالبهای محتوایی استفاده کنید که عملکرد بهتری دارند
تیم BuzzSumo اخیرا ۱۰۰ میلیون مقاله را بررسی کرده است. در این بررسیها، آنها توانستهاند به نتایج جالبی دست پیدا کنند.
بعضی از این نتایج خیلی بد بود! مثلا «اکثر محتواها هیچ بک لینکی دریافت نمیکنند.»
بعضیهایشان هم خیلی خوب بودند. برای مثال آنها دریافتند که برخی از قالبهای محتوا عملکرد بهتری نسبت به بقیه دارند. به طور خاص، بزرگترین برندگان این رقابت، سایتهایی هستند که به دلیل تولید محتوای دست اول و معتبر شهرت زیادی پیدا کردهاند.
به نظر شما منظور آنها از محتوای «دست اول و معتبر» چیست؟
- مطالب نوشته شده توسط متخصصان
- تحقیقات اصلی (مانند نظرسنجیها و مطالعات دقیق در حوزه آن صنعت)
- محتوایی که فقط اطلاعات تکراری نیست
- کیس استادیها و بررسی نمونههای واقعی
- محتوای همیشه سبز که برای سالهای متوالی ارزشمند خواهند ماند
برایان دین میگوید: من اخیرا این لیست کامل از ابزارهای سئو را جمع آوری کردهام. من به تنهایی ۱۸۸ ابزار مختلف را آزمایش و بررسی کردم که کاری بسیار دیوانهکننده و سخت بود؛ اما کاملا ارزشش را داشت.
چرا؟
تا همین امروز، این پست تقریبا ۱۵ هزار بک لینک ایجاد کرده است!
۶- از چندین مدیای مختلف استفاده کنید
احتمالا متوجه شدهاید که این مطلب، حاوی تعداد زیادی تصویر است. ما این کار را به دو دلیل اصلی انجام میدهیم:
اول این است که محتوایمان کیفیت بهتری به دست میآورد و دوم، تصاویر و سایر اشکال چند رسانهای به رتبهبندی بهتر محتوا کمک میکنند.
بنابراین توصیه میکنیم از این فرمهای چند رسانهای در محتوای خود استفاده کنید:
- تصاویر
- نمودار
- اینفوگرافیک
- محتوای بصری
- ویدئوها
- نظرسنجیها و آزمونهای تعاملی
حالا زمان آن رسیده است که یک بخش مهم سئو را با هم بررسی کنیم: لینکسازی.
چک لیست لینکسازی
وقتی صحبت از سئو میشود، ایجاد لینک یا همان لینک سازی، یک اصل بسیار کلیدی است. در واقع، گوگل تایید کرده است که بک لینکها یکی از ۳ سیگنال مهم رتبهبندی هستند. (متاسفانه لینکسازی اصلا کار راحتی نیست) به همین دلیل سایر محتواهایی که چک لیستهای سئو را منتشر میکنند، از روی این مرحله میپرند! اما اگر میخواهید در گوگل رتبه بگیرید، لینکها برای شما بیش از حد ضروری هستند. در این بخش نحوه انجام این کار را به شما نشان خواهیم داد.
۱- ایجاد لینکهای قدرتمند در پستهای مهمان
پست مهمان میتواند یک استراتژی لینکسازی فوقالعاده موثر باشد.
یکی از متخصصان سئو میگوید: یک راه درست و یک راه غلط برای لینکسازی در پست مهمان وجود دارد.
- راه درست: پست مهمانتان را در سایتهای معتبر مربوط به صنعت خود منتشر کنید.
- راه اشتباه: پستهای مهمان را در هر وبسایتی که دارای صفحه «برای ما بنویسید» است، منتشر کنید.
در واقع، ما فقط باید در سایتهایی که ترافیک هدفمندی برایمان ارسال میکنند، پست بگذاریم تا به نتیجه موردنظرمان برسیم.
۲- از بک لینکهای رقبایتان استفاده کنید
چرا میخواهید دوباره چرخ را اختراع کنید وقتی میتوانید منابع لینکهای رقیبای خود را کپی کنید؟
برای انجام این کار، به یک ابزار آنالیز لینک نیاز دارید.
ما به شما ابزار Ahrefs توصیه میکنیم. اما اگر بودجه کمی دارید، میتوانید از ابزارهای رایگان مثل Link Explorer از سایت Moz استفاده کنید. مهم نیست چه ابزاری را انتخاب میکنید، روند کارهایی که باید انجام دهید دقیقا یکسان است.
- آدرس رقیب خود را بگیرید.
- آن را در ابزار قرار دهید.
- در نهایت، تا آنجا که میتوانید لینکهای آنها را دریافت کنید.
در چنین شرایطی تکرار برخی از این لینکها تقریبا غیرممکن است، اما بسیاری از آنها را میتوانید خیلی راحت کپی کنید.
یادتان باشد که این استراتژی عالی کار میکند.
۳- از رپورتاژ آگهی غافل نشوید!
یکی از استراتژیهای مناسب و مطمئن برای دریافت بکلینک باکیفیت کمک گرفتن از رپورتاژ آگهی است. برای خرید رپورتاژ از تریبون کلیک نمایید.
۴- مهمان پادکستهای مختلف شوید
این کار شبیه پست مهمان است؛ اما به جای انتشار مقاله در وبسایتهای مرتبط به صنعتتان، میتوانید به عنوان مهمان در یک پادکست شرکت کنید.
در چنین شرایطی میتوانید بک لینکهای موثر و تعداد انگشت شماری بازدیدکننده هدفمند دریافت کنید.
۵- در پستهای وبلاگ خود از افراد تاثیرگذار نام ببرید
این فرایند خیلی خیلی ساده است. ابتدا افرادی که در محتوای خود از مطالب آنها استفاده کردهاید را نام ببرید و سپس، به آنها اطلاع دهید که در این مطلب به اسم آنها اشاره کردهاید.
به همین راحتی!
آنوقت میبینید که این افراد چطور محتوای شما را در شبکههای اجتماعی خود منتشر میکنند.
مثلا برایان دین میگوید: هنگامی که مقاله «لیست ابزارهای سئو» را منتشر کردم، به بنیانگذار هر ابزار اطلاع دادم که اسم ابزار آنها را در مطلبم آوردهام، و آنها با خوشحالی مطالب من را در رسانههای اجتماعی خود به اشتراک گذاشتند.
نکات و تاکتیکهای پیشرفته سئو
حالا که اصول اولیه و بنیادی سئو را با هم بررسی کردیم، میخواهیم شما را با تعدادی از نکات و تکنیکهای پیشرفته سئو آشنا کنیم:
۱- سایت خود را برای افزایش CTR یا نرخ کلیک بهینه کنید
شکی در این نکته نیست که هرچه افراد بیشتری روی نتیجه شما کلیک کنند، رتبه بالاتری از گوگل دریافت خواهید کرد.
CTR یک سیگنال تجربه کاربر است که این روزها، گوگل خیلی بیشتر از قبل به آن توجه میکند.
۲- محدود کردن زمان خرابی وبسایت
اگر سایت شما کار نکند، کاربرانتان احتمالا به شدت عصبانی میشوند. همانطور که پیداست، گوگل هم از این وضعیت عصبانی خواهد شد!
گوگل میگوید داون شدن یا خرابی یک وبسایت میتواند روی اعتبار آن سایت تاثیر منفی زیادی بگذارد.
خوشبختانه میتوانید با استفاده از ابزاری مانند Pingdom، خرابی سایت خود را به راحتی ردیابی کنید .
Pingdom روزانه صدها بار سایت شما را پینگ میکند و در صورت خرابی، هشداری دریافت خواهید کرد تا بتوانید مشکل را در اسرع وقت برطرف کنید.
۳- صفحات «Dead Weight» را حذف کنید
گوگل اخیرا اعلام کرده است که یک سایت بزرگ با تعداد زیادی صفحه بیکیفیت یا همان زامبی پیج میتواند برای سئو مضر باشد.
یکی از نمایندگان گوگل میگوید:
«تا جایی که میتوانید چنین صفحاتی را محدود کنید. صفحات با کیفیت پایین و بدون ارزش افزوده ایجاد نکنید. این صفحات، صفحاتی هستند که ما نمیخواهیم ایندکسشان کنیم زیرا فکر میکنیم که فقط منابع را هدر میدهند. نکته دیگر این است که شما از این صفحات ترافیک باکیفیتی دریافت نخواهید کرد. اگر قرار نیست ترافیک دریافتی شما باکیفیت باشند چه لزومی دارد که منابع خود را اتلاف کنید؟»
به همین دلیل است که باید مطمئن شویم تک تک صفحات سایتمان ارزشمند هستند و محتوای خوبی ارائه میدهند.
مثلا وبسایت Backlinko بیش از ۳۰۰ هزار بازدیدکننده منحصر به فرد در ماه ایجاد میکند، در صورتی که فقط ۱۰۰ پست دارد!
چه طور چنین چیزی امکانپذیر است؟
به این دلیل است که برایان دین روی کیفیت هر ۱۰۰ پست سایت خود تمرکز میکند و آنها را بهروز نگهمیدارد.
در واقع فضای اینترنت دقیقا جایی است که «کیفیت» بسیار مهمتر از «کمیت» است. بنابراین باید تا جای ممکن از ایجاد صفحاتDead Weight جلوگیری کنیم.
صفحات زامبی مانند:
- دستهبندی وردپرس و صفحات تگ
- پستهای قدیمی وبلاگ
- محتوای تکراری
- پستهای وبلاگ با کیفیت پایین
- صفحات محصولات در فروشگاههای آنلاین که فروش ندارند
- بایگانی صفحات
- صفحات خدمات قدیمی
و همانطور که دیدید، گوگل صریحا اظهار کرد که این صفحات Dead Weight میتوانند به فعالیتهای سئویی شما آسیب برسانند. بنابراین توصیه میکنیم در اولین فرصت، آنها را حذف کنید.
۴- زمان ماندگاری سایت خود را بهبود بخشید
Dwell Time یا زمان ماندن کاربر در سایت، یکی دیگر از عوامل کلیدی رتبهبندی گوگل است. گوگل میخواهد ببیند کاربران چقدر در سایت شما باقی میمانند. اگر آنها به سرعت از صفحه شما خارج میشوند و از یک نتیجه دیگر در صفحه نتایج بازدید میکنند، به گوگل این اعلان داده میشود که «مردم از این صفحه متنفرند.»!
اما وقتی محتوای شما آنقدر خوب است که نیاز کاربران را برآورده میکند، آنها در صفحه شما خواهند ماند. این اتفاق به گوگل میگوید که مردم از سایت شما راضی هستند. پس حقش است که به این صفحه رتبه بهتری داده شود.
حالا این سوال مطرح میشود که چگونه میتوانید افراد بیشتری را در سایت خود نگه دارید؟
در اینجا چند نکته ساده وجود دارد که واقعا موثر هستند:
۵- به روزرسانی و راهاندازی مجدد محتوای منسوخ شده
آیا مقالههای در وبلاگ خود دارید که قدیمی و منسوخ شده هستند؟
اگر چنین است، سعی کنید قالببندی محتوا را بهبود بدهید، محتوای جدید و تصاویر بهتری به آن اضافه کنید و در کل تلاشتان بر این باشد که صفحه خود را بهینه کنید. همین کارهای کوچک باعث میشود که گوگل رتبه شما را تغییر بدهد.
منبع: https://backlinko.com/
2 پاسخ
سلام روزتون بخیر باشه
ممنون از توضیحاتی که در مورد چک لسیت سئو نوشتید اما
من این صفحه را بررسی کردم
چیزی به نام چک لیست سئو وجود نداره
فقط شما توضیحاتی در مورد سئو و اصول های اولیه را قرار دادید
سلام
وقتتون به خیر
برای بررسی روند و وضعیت اولیه هر وبسایت و اصولا پروژه سئویی، این موارد هستند که باید مورد توجه و بررسی قرار بگیرند.
نمیدونم تصورتون از یک چک لیست سئویی چه مواردی هست.
لطفا بفرمایید که در صورت امکان به این چک لیست اضافه کنیم.
متشکرم