سئو مخفف Search Engine Optimization و به معنی افزایش کمیت و کیفیت ترافیک وبسایت شما از طریق نتایج موتورهای جستجوی ارگانیک است. به بیان سادهتر میتوانیم سئو را به یک مسابقه تشبیه کنیم. مسابقهای بین کلمات کلیدی مختلف ما در رقابت با سایر وبسایتها قرار میگیریم. این هنر ما است که انتخاب کنیم کی، کجا و در کدام مسابقه شرکت کنیم. برای شرکت در این مسابقه، باید عوامل زیادی مانند اعتبار سایت، زمینه کاری سایت، توجه به این مساله که قدرت سایت در کدام مباحث بیشتر است، بودجه مالی، میزان سرچ کلمه کلیدی و قدرت رقبا در کلمه کلیدی مد نظر را در مورد بررسی قرار داد.
در تمامی این مراحل باید توجه داشته باشیم، نکتهای که ما را از سایرین متمایز میکند و باعث میشود به نسبت رقبا برتر باشیم، توجه به مخاطب است. در مرحله به مرحله فرآیند بهینهسازی سایت باید مخاطب، اولویت ما باشد. اکثر سئوکارها استراتژی که دارند این است که مسیری که رقبایشان رفتهاند را پیش بگیرند. این کار تماما غلط و اشتباه نیست ولی باعث میشود همیشه یک قدم از رقبایمان عقبتر باشیم و هرگز پیشرفت نکنیم. گوگل و الگوریتمهایش بارها به ما ثابت کردهاند که مخاطب است که تعیین کننده برتری وبسایتها به نسبت یکدیگر هستند و هرچه به مخاطب توجه بیشتری داشته باشیم موفقتر خواهیم بود. با این کار ممکن است حتی یک قدم از گوگل هم جلوتر باشیم! به عبارت دیگر، با هر آپدیتی که گوگل برای الگوریتمهایش ایجاد نماید به این دلیل که ما و گوگل در یک مسیر یعنی رضایت مخاطب در حرکت هستیم نیازی نیست نگران باشیم.
برای درک بهتر چیستی سئو پیشنهاد میکنیم این ویدئو که توسط گوگل تهیه شده است را مشاهده نمایید:
سئو شامل چه مواردی میشود؟
برای درک معنای واقعی سئو، بیایید این تعریف را تجزیه و تحلیل کرده و قسمتهای مختلف آن را بررسی کنیم:
کیفیت ترافیک: شما میتوانید همه بازدیدکنندگان جهان را جذب کنید، اما اگر آنها به این دلیل به سایت شما میآیند چون گوگل به آنها میگوید شما منبع کامپیوترهای اپل هستید در حالی که در واقع شما کشاورزی هستید که سیب تولید میکنید، این ترافیک باکیفیتی نیست! ترافیک باکیفیت به این معنی است که بتوانید کاربرانی را جذب کنید که واقعا به محصولات شما علاقهمند هستند و از خدمات سایتتان استفاده میکنند.
میزان ترافیک: میزان ترافیک به معنی تعداد کاربرانی است که در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) روی اسم سایت شما کلیک میکنند و وارد آن میشوند. هرچه ترافیک بیشتر باشد، بهتر است.
نتایج ارگانیک: تبلیغات، بخش قابل توجهی از نتایج موجود در SERPها را تشکیل میدهد. ترافیک ارگانیک، هر ترافیکی است که نیازی به پرداخت هزینه برای آن ندارید.
ترافیک جستجوی ارگانیک به طور خاص به هر ترافیکی گفته میشود که برای به دست آوردن آن پولی پرداخت نشده باشد و از SERPها بیاید.
سئو چگونه کار میکند؟
ممکن است یک موتور جستجو را وبسایتی بدانید که برای تایپ (یا گفتن) سوالی در یک باکس کوچک به سراغ آن میروید. این سایت میتواند گوگل، یاهو، بینگ یا هر موتور جستجوی دیگری باشد. به محض وارد کردن عبارت موردنظرتان، این سایتها به صورت جادویی با لیستی طولانی از لینکهای مختلف که هر کدامشان شما را به یک سایت جدید هدایت میکند، مواجه میشوید. این سایتها میتوانند به طور بالقوه به سوالات شما پاسخ دهند.
بله… همه این حرفها درست است. اما آیا تا به حال به این نکته فکر کردهاید که پشت این لیستهای جادویی لینکها چه چیزهایی وجود دارند؟
نحوه عملکرد موتورهای جستجو به شرح زیر است:
گوگل (یا هر موتور جستجویی که استفاده میکنید) دارای یک کرالر است که اطلاعات مربوط به همه محتواهایی را که میتوانند در اینترنت پیدا کنند را جمعآوری میکند. کرالرها تمام این صفر و یکها را برای ایجاد یک فهرست، به موتور جستجو بازمیگردانند. سپس این شاخص از طریق الگوریتمی تغذیه میشود که سعی میکند تمام دادهها را با کوئریها یا جستجوهای شما مطابقت دهد.
عوامل زیادی در الگوریتم موتورهای جستجو نقش دارند. در اینجا نحوه ارزیابی اهمیت این عوامل از نگاه متخصصان شرح داده شده است:
این همهی SE (Search Engine) در سئو است.
بخش O در SEO – بهینهسازی – جاییست که افرادی که تمام آن محتواها را مینویسند و در سایتهای خود قرار میدهند، حدس میزنند که این محتوا و آن سایتها بالا میآيند، بنابراین موتورهای جستجو قادرند آنچه را که میبینند، درک کنند و کاربرانی که از طریق جستجو وارد میشوند، از مطالبی که مشاهده میکنند، خوششان میآید.
بهینهسازی میتواند اشکال مختلفی داشته باشد و خیلی چیزها را در بر میگیرد. از جذاب بودن تگهای عنوان و توضیحات متا و تعداد کاراکترهای مجاز آنها گرفته تا برقراری لینکهای داخلی به صفحات ارزشمندی که میتوانند برایتان مخاطبان زیادی بیاورند.
آموزش سئو
مقالهای که در حال خواندن آن هستید به شما کمک میکند تا چیرهای مختلفی درباره سئو یاد بگیرید. در این بخش میخواهیم تعدادی از مهمترین موارد برای داشتن سایتی با سئوی مطلوب را با هم بررسی کنیم:
ایجاد یک سایت سازگار با سئو
هنگامی که با سئو و فواید آن آشنا شدید، وقت آن است که از تکنیک های سئو در یک سایت واقعی استفاده کنید، فرقی نمیکند این سایت جدید باشد و چه یک سایت قدیمی داشته باشید که در حال بهبود آن هستید.
این صفحات به شما کمک میکند تا با همه چیز، از انتخاب نام دامنه مناسب سئو و بهترین شیوهها برای لینکسازی داخلی را یاد بگیرید.
محتوا و مارکآپ مرتبط
تا زمانی که محتوا نداشته باشید، سایت شما اصلا یک سایت نیست. اما سئو برای محتوا دارای متغیرهای خاصی است که باید آنها را در تمام مطالب خودتان لحاظ کنید. انجام یک کیورد ریسرچ یا همان تحقیق کلمات کلیدی درست، تولید محتوای جدید و کپی نکردن مطالب از سایتهای دیگر، تیترگذاری درست و… کمک میکند تا موتورهای جستجو درک بهتری از محتواهای سایت شما داشته باشند.
موضوعات On-site
شما قبلا با بررسی مطالب و نشانهگذاری مربوطه، مطالب زیادی در مورد موضوعات سایت آموختهاید. اکنون وقت آن است که اطلاعاتی در مورد فایل robots.txt به دست آورید.
موضوعات مرتبط با لینکها
در این بخش، به هر آنچه در مورد لینکها، از متن انکر تکست تا دایرکتها باید بدانید نیاز خواهید داشت. لازم است بدانید چگونه و چه موقع از تگ nofollow استفاده کنید و آیا دوره وبلاگنویسی مهمان واقعا گذشته است یا نه؟ اگر بیشتر به دنبال لینکسازی هستید (برای بهبود رتبهبندی سایت خود با به دست آوردن لینکهای بیشتر)، مطالبی را بخوانید که به شما برای ایجاد لینکهای داخلی و خارجی مناسب کمک میکنند.
تبریک میگوییم! شما در حال حاضر به تمام نکات مربوط به سئو تسلط دارید و اکنون برای یادگیری موضوعات پیشرفتهتری آماده هستید. اطمینان حاصل کنید که تمام ترافیک دریافتی شما در کمترین زمان ممکن با بهینهسازی نرخ تبدیل (CRO) تبدیل میشود، سپس با سئوی لوکال یا محلی، روی شهر یا کشورتان تمرکز کنید و اگر دلتان میخواهد سایتتان را جهانی کنید، به سراغ سئوی بینالمللی بروید.
برای یادگیری بیشتر سئو حتما مقاله آشنایی با اصطلاحات سئو را بخوانید.
سیر تکاملی سئو
الگوریتم های موتور جستجو اغلب تغییر میکنند و تاکتیک های سئو در پاسخ به این تغییرات تکامل مییابند. بنابراین اگر کسی به شما مشاوره سئو میدهد که به نظرتان حرفها و تکنیکهای ارائه شدهاش چندان درست نیست، حتما از متخصص سئوی دیگری که اطلاعات به روزتری دارد کمک بگیرید.
2 پاسخ
مطلب بسیار عالی بود و موفق باشید و خسته نباشید
مطلب خیلی مفیدی بود خسته نباشید