Schema.org که به اختصار اسکیما نامیده میشود، یک واژگان معنایی از تگها (یا میکرو دادهها) است که میتوانید آن را به کدهای HTML خود اضافه کنید تا نحوه خواندن و نمایش صفحاتتان در صفحه نتایج موتورهای جستجو را بهبود بدهید.
نمونه کد:
<div itemscope itemtype=”https://schema.org/Book”> <span itemprop=”name”> Inbound Marketing and SEO: Insights from the Moz Blog</span> <span itemprop=”author”>Rand Fishkin</span></div>
دادههای ساختاریافته اسکیما چیست؟
Schema.org نتیجه همکاری بین گوگل، بینگ، یاندکس و یاهو است تا به شما کمک کند موتورهای جستجو راحتتر بتوانند محتوای شما را درک کنند و بهترین نتایج را در کوتاهترین زمان به کاربران ارائه دهند. افزودن اسکیما بهHTML ، نحوه نمایش صفحه شما در SERPها را با اضافه کردن rich snippetها به بخش زیرین عنواین محتوا، بهبود میبخشد. منظورمان از rich snippetها، همان ریتینگها، نظرات و ریویوها و سایر جزئیاتی است که باعث میشود کاربر دید بهتری نسبت به محتوای یک صفحه پیدا کند. برای درک بهتر پیشنهاد میکنیم مقاله ریچ اسنیپت چیست را مطالعه نمایید.
به عنوان مثال، اولین نتیجه در جستجوی بالا شامل رتبهبندی (که با ستاره نمایش داده میشود) و تاریخ انتشار است. هر دوی این موارد را میتوان با استفاده از اسکیما اضافه کرد. مثال دوم فاقد rich snippetهاست و در عوض یا توضیحات متا یا سایر اطلاعات انتخاب شده توسط گوگل را نمایش میدهد. اگر میخواهید rich snippet مربوط به نظرات یا همان reviews در زیر عنوانتان نمایش داده شود، باید از کد زیر استفاده کنید:
<div itemprop=”aggregateRating” itemscope itemtype=”https://schema.org/AggregateRating”> <span itemprop=”ratingValue”>[Aggregate rating given]</span> stars – <span itemprop=”reviewCount”>[Number of reviews]</span> reviews</div>
برای تولید کد خودتان میتوانید از Structured Data Markup Helper استفاده کنید.
تفاوت بین اسکیما، میکرو دادهها و دادههای ساختاریافته
- دادههای ساختار یافته به موتورهای جستجو در طبقهبندی و فهرستبندی محتوای شما کمک میکند.
- میکرو داده، یکی از دادههای ساختار یافته است که با HTML5 کار میکند.
- اسکیما، پروژهای است که مجموعه خاصی از تعاریف مورد توافق برای تگهای میکرو داده را ارائه میدهد.
آیا اسکیما جایگزین Open Graph میشود؟
اوپن گراف یک نوع نشانهگذاری یا همان مارکآپ است که توسط فیسبوک برای تجزیه و تحلیل اطلاعات مانند تصاویر و توضیحات، نمایش داده میشود. اسکیما یک لیست دقیقتر از گزینهها را نسبت به اوپن گراف ارائه میدهد. میتوان آنها را با هم استفاده کرد، اما اوپن گراف نمیتواند به جای اسکیما استفاده شود.
بهترین روشهای سئو برای استفاده از اسکیما
انواع موارد شرح داده شده توسط اسکیما
از دادههای ساختار یافته میتوان برای علامتگذاری انواع اقلام از محصولات گرفته تا رویدادها و دستورالعملها استفاده کرد. بیشتر اوقات از آن برای ارائه اطلاعات اضافی در مورد موارد زیر استفاده میشود:
- کار خلاقانه
- رویداد
- سازمان
- شخص
- مکان
- محصول
هر نوع اطلاعات، دارای ویژگیهایی است که میتوان از آنها برای توصیف موارد و بیان جزئیات بیشتر استفاده کرد. به عنوان مثال، یک «کتاب» که در دسته «کار خلاق» قرار میگیرد، بسته به میزان توصیف کامل مد نظر شما میتواند ویژگی «نام» (عنوان)، «نویسنده»، «تصویرگر»، «ISBN» و موارد دیگر را داشته باشد. بهطور مشابه، یک «رویداد» را میتوان به عنوان هر چیزی از «رویداد تجاری» گرفته تا «رویداد تئاتر» طبقهبندی کرد.
برای دسترسی به لیست کامل اسکیما کلیک نمایید.
موتورهای جستجو که از اسکیما استفاده میکنند
اسکیما توسط موتورهای جستجوگر گوگل، بینگ، یاهو و یاندکس شناخته میشود (و در واقع واژگان نگهداری میشوند). مشخص نیست که آیا موتورهای جستجو دیگر از این نشانهگذاری برای تغییر نحوه نمایش در نتایج جستجو استفاده میکنند یا خیر.
تأثیر دادههای ساختار یافته بر رتبهبندی
این که آیا دادههای ساختار یافته بر رتبهبندی تأثیر میگذارد یا نه، موضوع بحث و بررسیهای زیادی بوده است. تاکنون هیچ شواهد قطعیای وجود ندارد که نشان دهد این دادههای ساختار یافته توانستهاند رتبهها را بهبود دهند. اما برخی نشانهها وجود دارد که نتایج جستجو با کمک rich snippetها (مانند نتایج ایجاد شده با استفاده از اسکیما) نرخ کلیک بهتری خواهند داشت. برای اینکه بتوانید این اثربخشی را به درستی بررسی کنید، اسکیما را در وبسایت خودتان به کار ببرید تا ببینید چگونه مخاطبانتان به rich snippetهای حاصل واکنش نشان میدهند.
استفاده از اسکیما با سایر دادههای ساختار یافته
Schema را میتوان با RDFa و JSON-LD استفاده کرد، اما توسط میکروفرمتها پشتیبانی نمیشود. وبسایت تریبون برای استفاده از دادههای ساختار یافته از JSON-LD استفاده مینماید.
یک پاسخ
مرسی از مقاله عالی شما و خیلی خوب بود و موفق باشید