تحقیقات نشان داده است که در بیش از ۷۰ درصد مواقع، گوگل متنی که شما به عنوان توضیحات متا در نظر گرفتهاید را نادیده میگیرد. این تحقیقات بر روی ۳۰ هزار کلمه کلیدی انجام شده است و نتیجه واقعاً قابل توجه است. یعنی بخشی از نقشههای شما برای چگونه دیده شدن در صفحه نتایج جستجو، نقش بر آب خواهد شد.
در واقع آمار دقیقی که در این گزارش آمده است نشان میدهد که گوگل توضیحات متا ۷۱ درصد از نتایج جستجوی روی موبایل و ۶۸ درصد نتایج جستجوی تحت دسکتاپ را بازنویسی میکند. با توجه به این آمار، تنها ۳۰ درصد از اوقات متا دیسکریپشنی که برای صفحه خود در نظر گرفتهاید، به کاربر نمایش داده خواهد شد.
نرخ بازنویسی شدن توضیحات متا بر اساس رتبه جستجو
اطلاعاتی که در این مقاله داده میشوند، صرفاً بر اساس صفحه اول نتایج جستجو، و بدون در نظر گرفتن اسنیپتهای ویژگی تهیه شدهاند. بررسیها نشان داده است که بیشترین بازنویسی گوگل بر روی لینکهای سایتهایی است که در رتبههای ۴ تا ۶ صفحه نتایج جستجو قرار گرفتهاند. پس با توجه به رتبهای که در یک کلمه کلیدی در صفحه نتایج جستجو کسب میکنید، احتمال این وجود دارد که متا دیسکریپشنی که برای مطلبی در نظر گرفتهاید، دیده نشود.
نرخ بازنویسی شدن توضیحات متا بر اساس حجم جستجو
معیار دیگری که در انتخاب کلمات کلیدی بسیار اهمیت دارد، حجم جستجو یا Search Volume است. نتایج بررسیها نشان داده است که بین نرخ بازنویسی شدن متا دیسکریپشنها و حجم جستجوی کلمه کلیدی، ارتباطی وجود دارد. به طور واضح، هرچه حجم جستجو بالاتر باشد، احتمال اینکه گوگل توضیحات متای شما را نادیده بگیرد، کمتر وجود دارد.
در واقع گوگل تلاش دارد که تجربه کاربری بهتری برای یوزرهای خود ایجاد کند. به همین خاطر هرچه محتوای شما امتیاز کمتری گرفته باشد، احتمال اینکه گوگل دخالت کند و متا دیسکریپشن را خودش تغییر دهد، بالاتر میرود.
طول قابل نمایش توضیحات متا
بر روی دسکتاپ
فاکتور دیگری که ممکن است روی نمایش یا عدم نمایش متا دیسکریپشن موثر باشد، تعداد کاراکترهای آن است. برای نتایج جستجو روی دسکتاپ، تعداد کاراکترهای مجاز چیزی بین ۱۵۶ تا ۱۶۵ است. طی بررسیهایی که انجام شده است، معمولاً گوگل متا دیسکریپشنهایی که بیش از این تعداد کاراکتر دارند را نمایش نمیدهد. البته اگر در توضیحات متا، تاریخ هم خورده باشد، این تعداد به ۱۴۲ کاراکتر کاهش پیدا میکند.
بر روی موبایل
برای کاربرانی که با موبایل جستجو میکنند، کاراکترهای قابل نمایش برای بخش اسنیپت، بدون در نظر گرفتن تاریخ، چیزی بین ۱۱۸ تا ۱۲۱ کاراکتر است. اگر قرار باشد تاریخ انتشار مطلب نیز در کنار متا دیسکریپشن نمایش داده شود، تعداد کاراکترهای مجاز برای نمایش در صفحه نتایج جستجو، بین ۹۵ تا ۱۰۵ کاراکتر است.
کلام آخر
حالا کاری که شما به عنوان یک متخصص سئو میتوانید چیست؟ این پیشنهادات ممکن است به کارتان بیایند:
- برای صفحات معمولی، توضیحات متای هر صفحه را بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ کاراکتر نگه دارید.
- توضیحات متا برای صفحات بلاگ میبایست بین ۱۳۸ تا ۱۴۸ باشد. چون معمولاً با تاریخ انتشار در صفحه نتایج جستجو دیده میشوند.
- اطلاعات مهم خود را در ۱۰۰ کاراکتر اول متا دیسکریپشن قرار دهید.
با اینکه گوگل فقط در ۳۰ درصد مواقع، متا دیسکریپشن انتخابی شما را برای صفحات سایتتان نمایش میدهند، اما قرار نیست ناامید شوند. شما چه تجربهای از این قضیه دارید؟ آیا گوگل متا دیسکریپشنهای سایت شما را هم بازنویسی میکند؟
یک پاسخ
این پست هاتون خیل عالی و متفاوته خسته نباشید ممنون
مشتری رپورتاژ های شما هم هستیم و خیلی راضی