تا ۵۰٪ تخفیف خرید رپورتاژ آگهی از ۴۰۰+ رسانه
ورود به جشنواره
200 فاکتور مهم رتبه‌بندی سایت در گوگل

به‌ روزرسانی شده در ۱۱ دی ۱۴۰۲

|

200 فاکتور مهم رتبه‌بندی سایت در گوگل (آپدیت سال 2024)

فاکتورهای زیادی وجود دارد تا بتوانید صفحات یک سایت را به صفحه اول نتایج گوگل برسانید و هر سال این عوامل تغییر می‌کنند؛ گاهی فاکتورهای جدید به آن‌ها اضافه شده و گاهی نیز برخی فاکتورهای قدیمی منسوخ می‌شوند. بعضی از عوامل هم به‌طور کلی برای گوگل اهمیتی ندارند و متخصصان سئو به اشتباه آن‌ها را جزو فاکتورهای سئو در نظر می‌گیرند. ما در این مطلب بیش از ۲۰۰ فاکتور مختلف سئویی را به شما معرفی می‌کنیم که با کمک آن‌ها می‌توانید رتبه بهتری در موتورهای جستجو بگیرید.

فاکتورهای مرتبط به دامنه

۱- سن دامنه

بسیاری از متخصصان سئو معتقدند گوگل به دامنه‌های قدیمی اعتماد بیشتری دارد. با این حال، جان مولر از اعضای تیم گوگل می‌گوید: «سن دامنه به هیچ‌وجه تاثیری روی رتبه سایت ندارد».

سن دامنه یکی از فاکتورهای سئو

۲- استفاده از کلمه کلیدی در دامنه

وجود کلمه کلیدی در دامنه باعث افزایش رتبه سئوی شما‌ نمی‌شود. اما همچنان می‌تواند به عنوان یک سیگنال مرتبط عمل‌ کند.

۳- تاریخ انقضای دامنه

گوگل می‌گوید: «دامنه‌های ارزشمند (قانونی) معمولا تاریخ انقضای طولانی‌تری دارند و برای زمان بیشتری پول پرداخت می‌کنند، در حالی که دامنه‌های درگاهی (غیر قانونی) به ندرت برای بیش از یک سال استفاده می‌شوند. بنابراین، تاریخ انقضای دامنه در آینده‌ می‌تواند به عنوان عاملی برای پیش‌بینی قانونی بودن سایت مورد استفاده قرار گیرد».

۴- استفاده از کلمه کلیدی در زیردامنه

سایت MOZ می‌گوید استفاده از یک کلمه کلیدی در زیردامنه سایت شما می‌تواند رتبه‌ آن را افزایش دهد.

استفاده از کلمه کلیدی در زیردامنه یکی از 200 فاکتور سئو

۵- تاریخچه دامنه

سایتی با مالکیت ناپایدار ممکن است به گوگل بگوید که تاریخچه سایت را ریست کند و لینک‌هایی که به آن دامنه اشاره دارند را نادیده بگیرد. همچنین در موارد خاص، دامنه جریمه شده می‌تواند جریمه را به مالک جدید سایت منتقل کند. (در هنگام خرید یک دامنه حتما وضعیت آن را چک کنید که توسط گوگل پنالتی نشده باشد.)

۶- Exact Match Domain

دامنه تطبیق دقیق یا Exact Match Domain که به اختصار EMD خوانده می‌شود، نام دامنه‌ای است که با کوئری جستجوی کاربران منطبق است. دامنه‌های تطبیق دقیق فایده چندانی برای سئو ندارند؛ اما اگر EMD شما یک سایت بی‌کیفیت باشد، در برابر به‌روزرسانی EMD آسیب‌پذیر خواهد بود.

مثال: برند ارز دیجیتال در این زمینه موفق عمل کرده است.

۷- خصوصی یا عمومی بودن اطلاعات دامنه در whois

هر دامنه‌ای که ثبت می‌شود، اطلاعات صاحب دامنه در سایت WhoIs ثبت خواهد شد. این اطلاعات می‌توانند در حالت خصوصی یا عمومی قرار بگیرند. اگر آن در حالت عمومی قرار دهید، همه می‌توانند اطلاعات موجود را مشاهده کنند. اما خصوصی کردن اطلاعات ممکن است گوگل را حساس کند؛ زیرا این تصور را ایجاد می‌کند که صاحب دامنه می‌خواهد چیزی را پنهان کند.

۸- جریمه شدن مالک whois

اگر گوگل یک شخص خاص را به عنوان ارسال‌کننده اسپم شناسایی کند، سایر سایت‌های متعلق به آن شخص را مورد بررسی دقیق قرار می‌دهد.

۹- دامنه سطح بالای کشوری (TLD)

داشتن یک دامنه سطح بالای کد کشوری (.cn، .ir یا .pt و…) در مواردی می‌تواند به رتبه سایت در همان کشور خاص کمک کند؛ اما‌ ممکن است باعث محدودیت رتبه‌بندی در سطح جهانی شود.

فاکتورهای مربوط به صفحه

۱۰- کلمه کلیدی در تگ عنوان

هرچند این فاکتور در حال حاضر به اندازه گذشته مهم نیست، اما همچنان یک سیگنال مهم سئو به شمار می‌رود.

پ.ن: در وب فارسی این فاکتور همچنان بسیار مهم و تاثیرگذار است!

۱۱- شروع متا تایتل با کلمه کلیدی

سایت MOZ در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده‌ است تگ‌های عنوانی که با کلمه کلیدی شروع‌ می‌شوند، نسبت به تگ‌هایی که کلمه کلیدی در انتهای آن‌ها ظاهر‌ می‌شود، عملکرد بهتری دارند.

۱۲- کلمه کلیدی در متا دسکریپشن

گوگل از متاتگ دیسکریپشن به عنوان سیگنال رتبه‌بندی مستقیم استفاده‌ نمی‌کند. با این حال، این تگ می‌تواند بر نرخ کلیک تأثیر بگذارد و افزایش نرخ کلیک (CTR) به بهبود رتبه سایت شما کمک می‌کند.

۱۳- وجود کلمه کلیدی در تگ H1

تگ‌های H1 پس از تگ عنوان، دومین تگی هستند که مرتبط بودن موضوع یک سایت را برای گوگل ارسال می‌کنند؛ این تگ به گوگل می‌گوید که محتوای یک صفحه درباره چه موضوعی است.

وجود کلمه کلیدی در تگ H1

۱۴- TF-IDF یا تعداد استفاده از کلمه کلیدی در طول متن

TF-IDF به ما می‌گوید یک کلمه کلیدی خاص چند بار در طول متن ظاهر شده است. هر چه آن کلمه کلیدی بیشتر در یک صفحه استفاده شده باشد، احتمال اینکه صفحه روی همان کلمه رتبه بالاتری بگیرد بیشتر است. گوگل برای بررسی آن احتمالا از نسخه پیچیده TF-IDF استفاده‌ می‌کند.

نکته: حواستان باشد تعداد کلمات کلیدی استفاده شده در متن بیش از حد یا غیرطبیعی نباشد.

۱۵- طول محتوا

محتوای طولانی می‌تواند حجم بیشتری از مطالب را پوشش دهد و احتمالا در الگوریتم گوگل، به مقالات کوتاه‌تر ترجیح داده‌ می‌شود. یک مطالعه که روی فاکتورهای رتبه‌بندی انجام شد نشان داد میانگین تعداد کلمات محتواهای موجود در صفحه اول گوگل حدود ۱۴۰۰ کلمه است.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله طول محتوا چه تاثیری بر سئو می‌گذارد را مطالعه کنید.

۱۶- فهرست مطالب Table Of Contents

استفاده از فهرست مطالب در مقاله می‌تواند به گوگل کمک کند تا محتوای صفحه شما را بهتر درک کند. شما می‌توانید سرفصل‌های موجود در محتوای خود را در ابتدای مقاله لیست کنید تا کاربران نسبت به آنچه می‌خواهند بخوانند دید بهتری پیدا کنند.

۱۷- استفاده از کلمات کلیدی LSI

کلمات کلیدی LSI به موتورهای جستجو کمک‌ می‌کنند تا درک بهتری از محتوای یک صفحه داشته باشند. کلمات مرتبط که در پایین صفحه نتایج گوگل نمایش داده می‌شود، کلمات LSI هستند. وجود یا عدم وجود LSI  در متن به عنوان یک سیگنال کیفیت محتوا نیز عمل‌ می‌کند.

۱۸- کلمات کلیدی مترادف یا LSI در تگ‌های عنوان و توضیحات

مانند محتوای صفحه وب، کلمات کلیدی LSI در متا تگ‌های صفحه نیز به گوگل کمک می‌کنند تا کلمات با معانی مختلف را تشخیص دهد. این کلمات ممکن است به عنوان یک سیگنال مرتبط عمل کنند.

۱۹- پوشش عمیق یک موضوع

ارتباط واضحی بین غنی بودن یک محتوا و رتبه آن صفحه در گوگل وجود دارد. بنابراین، صفحاتی که محتوای کامل‌تری دارند و یک موضوع را از جوانب مختلف بررسی می‌کنند، رتبه بهتری در گوگل می‌گیرند.

۲۰- سرعت بارگذاری صفحه از طریق HTML

هم گوگل و هم بینگ از سرعت صفحه به عنوان فاکتور رتبه‌بندی استفاده‌ می‌کنند. در حال حاضر گوگل از داده‌های واقعی کاربران کروم برای ارزیابی سرعت بارگیری استفاده‌ می‌کند.

سرعت بارگذاری صفحه از فاکتورهای رتبه بندی در سئو

۲۱- استفاده از AMP

هرچند AMP یک عامل مهم برای رتبه‌بندی گوگل نیست‌؛ اما ممکن است برای رتبه‌بندی در نسخه موبایلی «Google News Carousel» ضروری باشد. «Accelerated Mobile Pages» فریم‌ورکی است که توسط گوگل معرفی شده و به سایت شما کمک می‌کند تا عملکرد بهتری در نسخه موبایل داشته باشد.

برای اطلاعات بیشتر مقاله آیا سایت ما به AMP نیاز دارد را مطالعه نمایید.

۲۲- مطابقت داشتن محتوا با نیاز کاربر

آیا محتوای یک صفحه با چیزی که کاربر در جستجوی آن است مطابقت دارد؟ اگر چنین است، آن صفحه ممکن است رتبه خیلی بهتری روی همان کلمه کلیدی بگیرد.

۲۳- الگوریتم مرغ‌ مگس‌خوار گوگل

این الگوریتم به گوگل کمک کرد تا از سطح بررسی کلمات کلیدی فراتر برود. به لطف الگوریتم مرغ مگس‌خوار، گوگل اکنون‌ می‌تواند موضوع یک صفحه وب را بهتر درک کند.

۲۴- محتوای تکراری

استفاده از محتوای یکسان یک سایت (حتی اگر کمی به سر و رویش دست بکشید و تغییرش دهید)‌ می‌تواند روی رتبه‌ سایت شما در موتورهای جستجو تاثیر منفی بگذارد.

۲۵- تگ کنونیکال

در صورت استفاده درست از تگ کنونیکال (Rel=Canonical)، سایت شما به دلیل داشتن محتوای تکراری توسط گوگل جریمه نخواهد شد.

۲۶- بهینه‌سازی تصاویر

تصاویر موجود در یک محتوا اگر به درستی بهینه شده باشند، سیگنال‌های مرتبط با موتورهای جستجو را از طریق نام فایل، متن جایگزین، عنوان، توضیحات و… به موتورهای جستجو ارسال‌ می‌کنند.

۲۷- تازگی محتوا

آپدیت الگوریتم گوگل به نام کافئین، به محتواهای تازه توجه بیشتری می‌کند؛ مخصوصا برای جستجوهای حساس به زمان. گوگل با برجسته کردن اهمیت این عامل، تاریخ آخرین به‌روزرسانی یک صفحه را در نتایج جستجوهایش نشان می‌دهد.

آپدیت الگوریتم گوگل به نام کافئین

۲۸- به‌روزرسانی متن محتوا

ویرایش و تغییر دادن متن‌های قدیمی به شما کمک می‌کند تا محتواهای تازه‌تری داشته باشید. افزودن یا حذف یک یا چند بخش در محتوا، تاثیر بیشتری از جابه‌جایی ترتیب چند کلمه یا رفع اشتباه‌های تایپی دارد.

۲۹- تاریخ به‌روزرسانی صفحه

صفحه موردنظر شما هر چند وقت یکبار به‌روز شده است؟ روزانه، هفتگی یا هر ۵ سال یک بار؟ به‌روزرسانی مداوم صفحات در تازگی محتوا نقش دارد که همین موضوع می‌تواند روی سئوی سایت نیز تاثیر مثبتی داشته باشد.

۳۰- برجستگی کلمات کلیدی

وقتی یک کلمه کلیدی در ۱۰۰ کلمه اول محتوای یک صفحه ظاهر شود، می‌تواند کمک کند تا آن محتوا رتبه بهتری از گوگل بگیرد. معمولا پیشنهاد می‌شود که حداقل ۱بار در پاراگراف اول از کلمه کلیدی استفاده نمایید.

۳۱- استفاده از کلمه کلیدی در تگ‌های H2، H3 و…

ممکن است تصور کنید استفاده از کلمه کلیدی در عنوان‌های فرعی H2 و H3 تاثیر چندانی روی سئوی سایت شما نداشته باشد؛ اما جان مولر می‌گوید:

«این تگ‌های عنوان در HTML به ما کمک‌ می‌کنند تا ساختار صفحه را بهتر درک کنیم».

۳۲- کیفیت لینک‌های خروجی

بسیاری از متخصصان سئو فکر‌ می‌کنند لینک دادن به سایت‌های معتبر باعث می‌شود تا گوگل به سایت‌شان بیشتر اعتماد کند و برای آن اعتبار بیشتری در نظر بگیرد. این موضوع کاملا درست است و در مطالعه‌ای که اخیرا منتشر شده، تایید شده است.

۳۳- موضوع لینک‌های خروجی

بر اساس الگوریتم HillTop، گوگل ممکن است از محتوای صفحاتی که به آن‌ها لینک می‌دهید به عنوان سیگنال مرتبط استفاده کند. مثلا اگر صفحه‌ای دارید که محتوای آن درباره خودرو است اما آن را به صفحه‌ای با موضوع فیلم لینک داده‌اید، ممکن است این تصور برای گوگل ایجاد شود که صفحه شما درباره فیلمی با موضوع خودرو است، نه خود خودرو.

۳۴- نگارش و دستور زبان محتوا

رعایت دستور زبان و نگارش مناسب، یک سیگنال برای مشخص کردن کیفیت محتوا است.

۳۵- محتوای اصل و کپی نشده

آیا محتوایی که در صفحه‌تان استفاده شده را خودتان تولید کرده‌اید؟ فراموش نکنید اگر سراغ کپی کردن محتوا از سایت‌های دیگر بروید، گوگل به احتمال زیاد شما را جریمه خواهد کرد و ممکن است آن صفحه را هرگز ایندکس نکند.

۳۶- بهینه‌سازی برای تلفن همراه

الگوریتم Mobilgeddon گوگل به صفحاتی که به درستی برای موبایل بهینه شده باشند، پاداش‌ می‌دهد.

۳۷- قابلیت استفاده از تلفن همراه

اگر کاربران با استفاده از تلفن همراه خود بتوانند به راحتی وارد وب‌سایت شما شوند و از خدمات آن استفاده کنند، به لطف الگوریتم Mobile First Index گوگل رتبه بهتری می‌گیرند.

۳۸- محتوای پنهان در موبایل‌

محتوای پنهان در دستگاه‌های تلفن همراه ممکن است در مقایسه با محتوایی که به‌طور کامل قابل مشاهده است، ایندکس نشود. با این حال، به‌تازگی یکی از کارمندان گوگل اعلام کرده است که وجود محتوای پنهان مشکلی برای سئو ایجاد نمی‌کند.
توجه: اگر محتوای پنهان شده محتوای مهمی باشد، باید برای کاربران قابل رویت باشد.

۳۹- محتوای تکمیلی مفید

بر اساس داکیومنت دستورالعمل‌های رتبه‌بندی گوگل که به صورت عمومی منتشر شده و در دسترس افراد قرار دارد، محتوای تکمیلی مفید نشانگر کیفیت صفحه (و در نتیجه رتبه گوگل) است. مبدل ارز، ماشین حساب بهره وام و دستور العمل‌های تعاملی نمونه‌هایی از محتوای تکمیلی هستند.

۴۰- محتوای پنهان در پشت تب‌ها

آیا کاربران باید روی یک تب کلیک کنند تا برخی از محتوای صفحه برای‌شان نمایش داده شود؟ اگر چنین است، گوگل می‌گوید این محتوا ممکن است ایندکس نشود.

۴۱- تعداد لینک‌های خروجی

اگر به‌صورت افراطی از لینک‌های خروجی follow استفاده کنید، احتمالا رتبه سایت شما افت خواهد کرد.

۴۲- محتوای چند رسانه‌ای

عکس‌ها، ویدئوها و سایر عناصر چندرسانه‌ای ممکن است به عنوان سیگنال کیفیت محتوا عمل کنند.

۴۳- تعداد لینک‌های داخلی یک صفحه

تعداد لینک‌های داخلی به یک صفحه نشان‌دهنده اهمیت آن نسبت به سایر صفحات سایت است.

۴۴- کیفیت لینک‌های داخلی یک صفحه

برای لینک‌دهی داخلی از صفحاتی استفاده کنید که رنک بالایی دارند، لینک دادن از صفحاتی که پیج رنک ندارند یا پیج رنک آن‌ها ضعیف روی سئوی آن صفحه تاثیر منفی می‌گذارد.
نکته: برای یافتن میزان اهمیت هر صفحه می‌توانید دو معیار رتبه و تعداد ورودی هر صفحه را در نظر بگیرید.

۴۵- لینک‌های شکسته

وجود تعداد زیادی لینک‌ شکسته در یک صفحه ممکن است نشانه نادیده گرفته شدن یا رها شدن سایت باشد. داکیومنت دستورالعمل رتبه‌بندی گوگل از لینک‌های شکسته برای ارزیابی کیفیت صفحه اصلی استفاده می‌کند.

۴۶- سطح خوانایی

شکی نیست که گوگل سطح خوانایی صفحات وب را تخمین‌ می‌زند. گوگل معمولا آمار سطح خوانایی یک صفحه را به شما می‌دهد. اما دقیقا مشخص نیست که از این اطلاعات چه استفاده‌ای می‌کند.

نکته: برای دیدن سطح خوانایی صفحات وبسایتتان می‌توانید از اکستنشن Conductor SEO استفاده نمایید.

۴۷- لینک‌های وابسته Affiliate Links

خود لینک‌های وابسته احتمالا تاثیری روی رتبه‌بندی سایت شما ندارند. اما اگر تعدادشان زیاد باشد، الگوریتم گوگل ممکن است توجه بیشتری به سایر سیگنال‌های کیفیت داشته باشد تا مطمئن شود که شما یک سایت وابسته نیستید.

۴۸- خطاهای HTML

بسیاری از خطاهای HTML یا کدنویسی نامرتب ممکن است نشانه کیفیت پایین سایت باشد. البته بحث در این زمینه زیاد است! بسیاری از متخصصان سئو باور دارند سایتی که کدنویسی درستی دارد رتبه بهتری از گوگل می‌گیرد.

۴۹- اعتبار دامنه (Domain Authority)

اگر همه موارد موجود در دو صفحه یکسان باشد، صفحه‌ای که اعتبار دامنه آن بالاتر است رتبه بهتری از یک صفحه با اعتبار دامنه کمتر می‌گیرد.

۵۰- پیج رنک صفحه

رتبه پیج رنک هر صفحه تاثیر چندانی روی سئوی سایت شما ندارد اما صفحاتی که دارای اعتبار بیشتری (Page Authority)‌ هستند معمولا رتبه بهتری در گوگل خواهند داشت.

۵۱- طول URL

URLهای خیلی طولانی ممکن است باعث شود ربات‌های گوگل به خوبی شما را نبینند. چندین مطالعه صنعتی نشان داده‌اند که URL‌های کوتاه در نتایج جستجوی گوگل بهتر عمل می‌کنند.

طول URL در فاکتور سئو

۵۲- مسیر URL

URL صفحه‌ای که به صفحه اصلی نزدیک‌تر باشد ممکن است در مقایسه با صفحاتی که در عمق معماری سایت قرار دارند، قدرت و اعتبار بیشتری داشته باشند.

۵۳- ویراستاران انسانی

این موضوع هیچوقت به‌طور دقیق تایید نشد اما گوگل حق انحصاری یک پتنت را ثبت کرده است که به ویراستاران انسانی اجازه می‌دهد تا بتوانند روی SERP تاثیر بگذارند.

۵۴- دسته‌بندی صفحات

صفحات موجود در یک دسته‌بندی جایگاه بهتری در گوگل دارند زیرا دسته‌بندی صفحات یک سیگنال مرتبط محسوب می‌شود.

۵۵- استفاده از کلمه کلیدی در URL صفحه

وجود کلمه کلیدی در URL هم یکی از سیگنال‌های مرتبط است. گوگل این موضوع را یک عامل رتبه‌بندی بسیار کوچک نامیده است.

۵۶- رشته URL 

دسته‌بندی‌ها در URL String توسط گوگل خوانده‌ می‌شوند و این سیگنال را می‌دهد که صفحه شما درباره چه چیزی صحبت می‌کند.

URL String از فاکتورهای رتبه بندی در سئو

۵۷- مراجع و منابع

استناد به مراجع و منابع مختلف مانند مقالات پژوهشی، ممکن است نشانه کیفیت محتوای شما باشد. با این حال، گوگل استفاده از لینک‌های خارجی را به عنوان سیگنالی برای رتبه‌بندی رد کرده است.

۵۸- استفاده از بولت‌ها و فهرست‌های شماره‌دار

بولت‌ها و فهرست‌های شماره‌دار به تجزیه محتوای شما را کاربرپسندتر می‌کنند و باعث می‌شوند خوانندگان از مطالعه طولانی خسته نشوند. این کار به بهبود خوانایی، افزایش زمان حضور در صفحه و در نهایت بالا رفتن رتبه شما در گوگل کمک می‌کند.

۵۹- اولویت صفحه در نقشه سایت

اولویتی که به یک صفحه از طریق فایل sitemap.xml داده‌ می‌شود ممکن است روی رتبه‌بندی تاثیر بگذارد.

۶۰- لینک‌های خروجی زیاد

گوگل می‌گوید: «برخی از صفحات که دارای لینک‌های خروجی بسیار زیاد هستند، موضوع صفحه را مبهم‌ می‌کنند و از محتوای اصلی منحرف‌ می‌شوند».

۶۱- استفاده از کلمات کلیدی فرعی برای رتبه‌بندی

وقتی صفحه‌ای روی چند کلمه کلیدی متفاوت رتبه می‌گیرد، به گوگل این سیگنال را می‌دهد که محتوای باکیفیتی دارد. گوگل بارها به صراحت اعلام کرده است به دنبال سایت‌هایی می‌گردد که کاربران فراوانی برای جستجوهای مشابه از آن استفاده می‌کنند.

۶۲- عمر صفحه

هرچند گوگل محتوای تازه را ترجیح‌ می‌دهد، اما صفحات قدیمی که به‌طور منظم به‌روز‌ می‌شوند ممکن است از صفحات جدید بهتر عمل کنند.

۶۳- صفحات کاربرپسند

وقتی یک صفحه کیفیت بالایی دارد، محتوای اصلی آن به خوبی دیده می‌شود و این کار در نهایت روی رتبه سایت شما تاثیر می‌گذارد.

۶۴- دامنه‌های پارک شده

وقتی یک سایت با چند دامنه مختلف باز می‌شود، آن را دامنه پارک‌شده می‌نامند. گوگل در سال ۲۰۱۱ یک به‌روزرسانی ارائه داد که طی آن دامنه‌های پارک شده معمولا رتبه کمتری می‌گیرند.

۶۵- محتوای مفید

گوگل می‌تواند محتوای «مفید» و «باکیفیت» را از هم تشخیص دهد. برای اینکه رتبه بهتری از گوگل بگیرید باید روی هر دوی این عناصر تمرکز کنید.

عوامل مرتبط با سایت

۶۶- محتوای ارزشمند و منحصر به فرد

گوگل سایت‌هایی را که محتوای بی‌ارزش و کپی‌شده تولید می‌کنند جریمه می‌کند. این کار کمک می‌کند تا کاربران در کوتاه‌ترین زمان ممکن بتوانند به محتواهای ارزشمند دست پیدا کنند.

۶۷- صفحه تماس با ما

گوگل عنوان کرده است سایت‌هایی که اطلاعات تماس کاملی دارند را به نمونه‌های مشابهی که اطلاعات تماس‌شان در دسترس نیست ترجیح می‌دهد. البته باید مطمئن شوید که این اطلاعات با داده‌هایی که در WhoIs وجود دارد منطبق باشد.

۶۸- سنجش اعتبار دامنه با Trust Rank

بسیاری از متخصصان سئو معتقدند TrustRank یک عامل بسیار مهم برای رتبه‌بندی است. یکی از پتنت‌های گوگل با عنوان «رتبه‌بندی نتایج جستجو بر اساس اعتماد» نیز صحت این موضوع را تایید می‌کند.

سنجش اعتبار دامنه با Trust Rank

۶۹- معماری سایت

اگر سایت شما معماری خوبی داشته باشد، به گوگل کمک‌ می‌کند تا محتوای‌تان را به صورت موضوعی سازماندهی کند. همچنین‌ می‌تواند به ربات‌های گوگل کمک کند تا به تمام صفحات سایت شما دسترسی داشته باشند و آن‌ها را ایندکس کنند.

۷۰- به‌روزرسانی سایت

بسیاری از سئوکاران بر این باورند که به روز رسانی وب‌سایت – مخصوصا زمانی که محتوای جدیدی به آن اضافه‌ می‌شود – یک عامل تازگی در کل سایت است. هرچند گوگل به تازگی استفاده از «فرکانس انتشار محتوا» را در الگوریتم خود رد کرده است.

۷۱- وجود نقشه سایت یا Sitemap

نقشه سایت به موتورهای جستجو کمک‌ می‌کند تا صفحات شما را آسان‌تر و دقیق‌تر ایندکس کنند. با این حال، گوگل اخیرا اعلام کرده است که نقشه‌های سایت HTML برای سئو مفید نیست.

۷۲- درست و دقیق کار کردن سایت

خرابی‌های زیاد ناشی از تعمیر و نگهداری سایت یا مشکلات سرور ممکن است به رتبه‌بندی شما آسیب برساند و در صورت عدم اصلاح ممکن است صفحات‌تان ایندکس نشوند.

۷۳- موقعیت جغرافیایی سرور

برای مثال سایت‌های ایرانی اگر از سرورهایی که در ایران قرار دارند استفاده کنند، رتبه بهتری از گوگل دریافت خواهند کرد.

۷۴- گواهی SSL

گوگل تایید کرده است که از HTTPS به عنوان سیگنال رتبه‌بندی استفاده‌ می‌کند.

۷۵- E-A-T

این سه حرف مخفف «تخصص، اعتبار و اعتماد» است. گوگل به سایت‌هایی که سطح E-A-T بالاتری دارند (مخصوصا سایت‌هایی که محتوای مرتبط با سلامتی منتشر‌ می‌کنند) رتبه بالاتری بدهد.

۷۶- اطلاعات تکراری متا در سایت

اگر اطلاعات متای سایت شما تکراری باشد ممکن است روی دیده شدن تمام صفحات سایت تاثیر منفی بگذارد.

۷۷- استفاده از Breadcrumb

این جهت‌یابی یک سبک معماری سایت کاربرپسند است که به کاربران (و موتورهای جستجو) کمک‌ می‌کند تا بدانند در کجای سایت قرار دارند.

گوگل بیان می‌کند که: «جستجوی گوگل از جهت‌یابی Breadcrumb در بدنه یک صفحه وب برای دسته‌بندی اطلاعات صفحه در نتایج جستجو استفاده می‌کند».

بردکرامب یکی از 200 فاکتور سئو

۷۸- بهینه‌سازی موبایلی (Mobile Optimized)

با توجه به اینکه نیمی از جستجوهای گوگل از طریق تلفن همراه انجام می‌شود، گوگل می‌خواهد ببیند که آیا سایت شما برای کاربران تلفن همراه بهینه شده است یا خیر. در واقع، گوگل اکنون وب‌سایت‌هایی را که با موبایل سازگار نیستند جریمه‌ می‌کند.

۷۹- یوتیوب

در حال حاضر ویدیوهای یوتیوب درSERP‌ها ترجیح داده‌ می‌شوند و بالاتر از سایر محتواها قرار می‌گیرند (احتمالا به این دلیل که گوگل مالک یوتیوب است).

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ترافیک YouTube.com به‌طور قابل توجهی پس ازمعرفی الگوریتم پاندای گوگل افزایش یافته است.

۸۰- قابلیت استفاده از سایت Site Usability

سایتی که استفاده یا پیمایش آن دشوار است‌ می‌تواند به طور غیرمستقیم با کاهش زمان حضور در سایت، صفحات مشاهده شده و افزایش نرخ پرش، در نهایت به رتبه‌بندی سایت آسیب بزند.

۸۱- استفاده از گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول گوگل

برخی تصور می‌کنند نصب این دو برنامه در سایت می‌تواند ایندکس شدن صفحات سایت‌شان را بهبود دهد. این ابزارها می‌توانند با ارائه اطلاعات مورد نیاز به گوگل، روی رتبه‌بندی نتایج تاثیر مستقیمی داشته باشد. البته گوگل هنوز این موضوع را به‌طور واضح تایید نکرده است.

۸۲- نظرات کاربران/محبوبیت و اعتبار سایت

شهرت یک سایت در سایت‌هایی مانند snapp.ir احتمالا نقش مهمی در الگوریتم گوگل ایفا‌ می‌کند. وقتی کاربران زیادی نام یک سایت یا برند را جستجو می‌کنند، گوگل متوجه می‌شود که این سایت‌ها محبوبیت و اعتبار بیشتری دارند.

۸۳- Core Web Vital

Core Web Vitals می‌توانند روی رتبه‌بندی سایت تاثیر بگذارند.

عوامل مرتبط با بک‌لینک

۸۴- عمر دامنه لینک‌دهنده

بک‌لینک‌ از دامنه‌های قدیمی ممکن است قدرتمندتر از دامنه‌های جدید باشند.

۸۵- تعداد دامنه‌های لینک‌دهنده

تعداد دامنه‌های لینک‌دهنده یکی از مهم‌ترین فاکتورهای رتبه‌بندی در الگوریتم گوگل است و تاثیر زیادی روی موقعیت سایت شما در صفحه نتایج جستجو دارد.

۸۶- دریافت لینک از آی‌پی‌های مختلف

وقتی آی‌پی‌های مختلفی به سایت شما لینک می‌دهند و در حال معرفی شما هستند؛ گوگل به این سایت بیشتر اعتماد می‌کند و رتبه آن را بالاتر می‌برد.

۸۷- تعداد صفحات لینک‌دهنده

تعداد کل صفحات لینک‌دهنده (حتی از یک دامنه) ممکن است بر رتبه‌بندی تاثیر بگذارد .

۸۸- متن لنگر (Anchor Text) بک‌لینک‌ها

همان‌طور که در توضیحات الگوریتم اصلی گوگل هم آمده است، استفاده از Anchor Text کمک می‌کند تا در نگاه اول، موضوع صفحه لینک‌شده مشخص باشد. متن‌های لنگر در حال حاضر نسبت به قبل اهمیت کمتری دارند (و در صورت استفاده بیش از حد از یک کلمه، به عنوان سیگنال اسپم عمل‌ می‌کند). اما همچنان می‌تواند به گوگل نشان دهد محتوای این صفحه درباره چه موضوعی است.

۸۹- تگ Alt (برای لینک‌های تصویری)

متن جایگزین یا همان تگ Alt به عنوان Anchor Text برای تصاویر عمل‌ می‌کند.

۹۰- لینک‌دهی از دامنه‌های .edu یا .gov

مت کاتز بیان می‌گوید دامنه‌های سطح بالا تاثیری در رتبه‌بندی گوگل ندارند و گوگل هم اعلام کرده است بیشتر بک‌لینک‌های با این دامنه‌ها را در نظر نمی‌گیرد؛ با این حال متخصصان سئو همچنان به استفاده از آن‌ها اصرار دارند.

۹۱- اعتبار صفحه لینک‌دهنده

اعتبار صفحه لینک‌دهنده (Page Rank) از سال‌های گذشته یک عامل رتبه‌بندی بسیار مهم برای گوگل بوده و همچنان نیز به قوت خود باقی است.

۹۲- اعتبار دامنه لینک‌دهنده

اعتبار دامنه لینک‌دهنده ممکن است نقش مستقلی در ارزش یک لینک داشته باشد و به بالا بردن رتبه سایت کمک کند.

۹۳- بک‌لینک گرفتن از رقبا

دریافت بک‌لینک از صفحات دیگری که در همان SERP رتبه‌بندی‌ می‌شوند ممکن است روی بالا رفتن رتبه یک صفحه برای آن کلمه کلیدی خاص ارزشمندتر باشند (به دلیل این که موضوعات آن صفحات بسیار به هم مرتبط هستند).

۹۴- بک‌لینک گرفتن از سایت‌های موجود در صنعت خود

در مورد این موضوع نظرات مختلفی وجود دارد، با این حال بسیاری از متخصصان سئو معتقدند تا زمانی که نتوانید از سایت‌های موجود در صنعت خودتان بک‌لینک دریافت کنید، گوگل به شما اعتماد نخواهد کرد.

۹۵- بک‌لینک از همسایگی بد (مزرعه لینک)

این بک‌لینک‌ها ممکن است به سایت شما آسیب برسانند. این سایت‌ها که به مزرعه لینک معروف‌اند، از ابتدا برای لینک‌سازی ساخته شده‌اند اما ارزش چندانی برای گوگل ندارند.

۹۶- پست مهمان

اگرچه لینک‌های پست‌های مهمان هنوز از ارزش بالایی برخوردار هستند، اما احتمالا به اندازه لینک‌های متنی واقعی قدرتمند نیستند (به علاوه، ارسال پست مهمان در تعداد خیلی زیاد می‌تواند سایت شما را با مشکل مواجه کند).

۹۷- استفاده از لینک‌های تبلیغاتی

به گفته گوگل‌، لینک‌های تبلیغاتی باید nofollow شوند یا از ویژگی rel=sponsored استفاده کنند. با این حال، این احتمال وجود دارد که گوگل بتواند لینک‌های فالو شده تبلیغاتی را شناسایی و فیلتر کند.

۹۸- اعتبار صفحه اصلی

دریافت بک‌لینک از صفحه اصلی یک سایت، تاثیر مهمی در ارزیابی سایت دارد؛ زیرا چنین لینکی بدون‌ شک بسیار ارزشمند است.

۹۹- لینک‌های Nofollow

لینک‌ Nofollow یکی از بحث برانگیزترین موضوعات در سئو است. گوگل در این مورد می‌گوید:

«ما به‌طور کلی لینک‌های Nofollow را دنبال نمی‌کنیم.»

همین جمله نشان می‌دهد که گوگل گاهی ممکن است این لینک‌ها را بررسی کند. استفاده کردن از لینک‌های Nofollow به اندازه مشخص نشان‌ می‌دهد که لینک‌سازی شما به‌صورت طبیعی انجام شده است.

۱۰۰- تنوع بک‌لینک‌ها

اگر تعداد زیادی از بک‌لینک‌های شما یک منبع واحد داشته باشند، ممکن است نشانه وجود اسپم باشد. از سوی دیگر، لینک‌هایی که از منابع مختلف دریافت می‌شوند، نشانه‌ای از لینک‌سازی طبیعی هستند. گوگل به این موضوع اهمیت زیادی می‌دهد، بنابراین سعی کنید تنوع لینک‌ها را رعایت کنید.

۱۰۱- بک‌لینک‌های اسپانسری (Sponsored) یا تولیدشده توسط کاربر (UGC)

لینک‌هایی که با عنوان rel=sponsored یا rel=UGC تگ‌گذاری شده‌اند، گوگل با لینک‌های معمولی followed یا rel=nofollow متفاوت رفتار‌ می‌کنند.

۱۰۲- بک‌لینک‌های داخل محتوا

لینک‌های به کار رفته در محتوای یک صفحه قدرتمندتر از لینک‌های موجود در یک صفحه خالی یا در بخش‌های دیگر صفحه در نظر گرفته‌ می‌شوند.

۱۰۳- ریدایرکت‌های ۳۰۱ بیش از حد به صفحه

بر اساس ویدیویی که برای راهنمایی وب‌مستران منتشر شده است، بک‌لینک‌هایی که از ریدایرکت‌های ۳۰۱ می‌آیند، برخی از رتبه‌های صفحه را کاهش‌ می‌دهند.

نکته: با ریدایرکت اعتبار خوب و بد (بسته به وضعیت صفحه ریدایرکت شده) منتقل می‌شود.

۱۰۴- انکرتکست‌های لینک داخلی

انکرتکست‌های لینک‌های داخلی سیگنال مرتبط دیگری برای گوگل هستند. با این حال، لینک‌های داخلی احتمالا وزن و ارزش بسیار کمتری نسبت به انکرتکست‌هایی دارند که از سایت‌های خارجی‌ می‌آیند.

۱۰۵- عنوان لینک

عنوان لینک (متنی که وقتی ماوس را روی یک لینک قرار می‌دهید در زیر آن ظاهر می‌شود) ممکن است به عنوان یک سیگنال مرتبط نه چندان قدرتمند نیز استفاده شود.

۱۰۶- TLD کشوری که دامنه به آن اشاره می‌کند

به دست آوردن بک‌لینک از دامنه‌های سطح بالای یک کشور (مثلا .ir برای ایران) می‌تواند به رتبه‌بندی بهتر سایت برای جستجوهایی که در همان کشور انجام می‌شود، کمک کند.

۱۰۷- مکان لینک در محتوا

لینک‌هایی که ابتدای یک محتوا (مثلا در پاراگراف اول) می‌آیند ممکن است قدرت بیشتری از لینک‌هایی که در انتهای محتوا قرار داده شده‌اند، داشته باشند.

۱۰۸- موقعیت قرارگیری لینک در صفحه

جایی که یک لینک در صفحه ظاهر‌ می‌شود مهم است. به طور کلی، لینکی که در محتوای صفحه تعبیه شده، قدرتمندتر از لینکی است در قسمت فوتر یا ساید بار قرار دارد.

۱۰۹- مرتبط بودن دامنه لینک‌شده

بک‌لینک گرفتن از یک سایت با موضوع و موقعیت مشابه به‌طور قابل توجهی قدرتمندتر از لینکی است که از یک سایت کاملا نامرتبط به دست آمده باشد.

۱۱۰- میزان مرتبط بودن صفحه

بک‌لینک گرفتن از یک صفحه با موضوع مربوط ارزش بیشتری دارد و جایگاه صفحه شما را بهبود می‌دهد.

۱۱۱- کلمه کلیدی در عنوان

گوگل به لینک‌های صفحاتی که حاوی کلمه کلیدی صفحه شما در عنوان‌شان هستند، ارزش بیشتری می‌دهد.

۱۱۲- سرعت لینک مثبت

سایتی با سرعت لینک بالا معمولا جایگاه بهتری در SERP خواهد داشت زیرا نشان‌ می‌دهد محبوبیت این سایت در حال افزایش است. (منظور این است که به طور طبیعی در بازه زمانی کوتاهی لینک بسیاری دریافت کرده باشد که نشاندهنده محبوبیت بالای آن وبسایت است.)

۱۱۳- سرعت لینک منفی

از طرف دیگر، سرعت لینک منفی‌ می‌تواند رتبه‌ سایت را به‌طور قابل توجهی کاهش دهد زیرا سیگنال محبوبیت کاهش یافته است.

۱۱۴- دریافت لینک از صفحات HUB

دریافت لینک از صفحاتی که به عنوان منابع مهم (HUB) شناخته می‌شوند یک فاکتور مهم برای رتبه‌بندی گوگل است و روی سئو تاثیر مثبت دارد.

۱۱۵- دریافت لینک از سایت‌های معتبر

دریافت لینک از سایتی که به عنوان «سایت معتبر» شناخته می‌شود احتمالا ارزش بیشتری از لینک‌های یک سایت کوچک و نسبتا ناشناخته دارد.

۱۱۶- لینک از ویکی‌پدیا

هر چند این لینک‌ها nofollow هستند، اما بسیاری از متخصصان سئو تصور می‌کنند که گرفتن لینک از ویکی‌پدیا ممکن است اعتماد و اعتبار بیشتری به سایت آن‌ها بدهد. البته گوگل این موضوع را رد کرده است.

۱۱۷- کلمات اطراف لینک

کلماتی که در اطراف بک‌لینک‌های شما ظاهر‌ می‌شوند به گوگل کمک‌ می‌کنند تا بفهمد آن صفحه درباره چه موضوعی است.

۱۱۸- سن بک‌لینک

بر اساس یکی از پتنت‌های گوگل‌، لینک‌های قدیمی‌تر، از بک‌لینک‌هایی که به تازگی ساخته شده‌اند قدرتمندتر هستند و روی رتبه‌بندی تاثیر بیشتری دارند.

۱۱۹- دریافت بک‌لینک از سایت‌های واقعی

با توجه به گسترش شبکه‌های وبلاگ‌نویسی، گوگل به لینک‌هایی که از «سایت‌های واقعی»‌ می‌آیند اعتبار بیشتری نسبت به وبلاگ‌های ساختگی می‌دهد. گوگل از سیگنال‌های نام تجاری و میزان تعامل کاربر با سایت برای تشخیص واقعی و ساختگی بودن آن‌ها استفاده می‌کند.

۱۲۰- پروفایل لینک‌های طبیعی

سایتی با پروفایل لینک طبیعی در مقایسه با سایتی که به وضوح از استراتژی‌های سئوی کلاه سیاه برای ایجاد لینک استفاده کرده است، رتبه بالاتری دارد و در برابر به روزرسانی‌ الگوریتم‌های گوگل، ماندگارتر خواهد بود.

۱۲۱- لینک‌های متقابل

اگر بخواهید در سایت‌تان بیش از حد از تبادل لینک استفاده کنید، احتمالا گوگل شما را جریمه می‌کند زیرا همیشه به صاحبان وب‌سایت‌ها توصیه می‌کند که از ساخت چنین لینک‌هایی پرهیز کنند.

۱۲۲- لینک‌های تولید شده به وسیله کاربر (UGC)

گوگل می‌تواند UGC را در مقابل محتوای منتشر شده توسط مالک واقعی سایت شناسایی کند. به عنوان مثال، آنها‌ می‌دانند که یک لینک از وبلاگ رسمی WordPress.com با لینکی از besttoasterreviews.wordpress.com بسیار متفاوت است.

۱۲۳- لینک‌های ۳۰۱

لینک‌های مربوط به ریدایرکت ۳۰۱ ممکن است کمی اعتبارشان را در مقایسه با لینک‌های مستقیم از دست بدهند. با این حال، مت کاتز‌ می‌گوید لینک‌های ۳۰۱ برای گوگل شبیه به لینک‌های مستقیم هستند.

۱۲۴- استفاده از اسکیما (Schema.org)

صفحاتی که از سیستم‌های امتیازدهی یا میکروفرمت‌ها پشتیبانی می‌کنند، این امکان را دارند که رتبه بهتری از گوگل بگیرند. کاربران به لینک‌های با امتیاز بالا بیشتر اعتماد می‌کنند و این کار نرخ کلیک را افزایش می‌دهد.

۱۲۵- رتبه اعتماد (TrustRank) سایت لینک‌دهنده

قابل اعتماد بودن سایتی که به شما لینک‌ می‌دهد تعیین‌ می‌کند که چقدر رتبه اعتماد به سایت شما منتقل‌ می‌شود.

۱۲۶- تعداد لینک‌های خروجی در صفحه

صفحاتی که تعداد لینک‌های خروجی کمتری دارند، برای گوگل ارزشمندتر هستند. اگر از چنین صفحه‌هایی لینک بگیرید، در مقایسه با صفحاتی که هزاران لینک خروجی دارند، رتبه بهتری از گوگل دریافت خواهید کرد.

۱۲۷- لینک‌ در انجمن

معمولا در انجمن‌ها لینک‌های اسپم زیادی ساخته می‌شود، به همین دلیل گوگل ممکن است ارزش لینک‌های انجمن‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

۱۲۸- تعداد کلمات محتوای لینک‌دهنده

دریافت لینک از یک پست ۱۰۰۰ یا ۲۰۰۰ کلمه‌ای در مقایسه با لینک گرفتن از یک محتوای ۲۵ یا ۵۰ کلمه‌ای ارزش بیشتری دارد.

۱۲۹- کیفیت محتوای لینک‌دهنده

لینک‌هایی که از محتوای بی‌ارزش و کپی شده می‌آیند، به هیچ وجه برای گوگل به اندازه لینک‌هایی که از محتواهای خوب دریافت می‌شوند، ارزش ندارند.

۱۳۰- لینک‌های صفحات

مت کاتز تایید کرده است که مجموع لینک‌های تمام صفحات سایت (Sitewide) فشرده شده‌اند تا به عنوان یک لینک واحد حساب شوند.

فاکتورهای مربوط به تعامل کاربر

۱۳۱- الگوریتم رنک‌برین (RankBrain)

رنک‌برین الگوریتم هوش مصنوعی گوگل است. بسیاری بر این باورند که هدف اصلی آن اندازه‌گیری نحوه تعامل کاربران با نتایج جستجو و رتبه‌بندی نتایج بر اساس آن است.

۱۳۲- نرخ کلیک ارگانیک برای یک کلمه کلیدی

بنا به گفته گوگل، صفحاتی که در CTR کلیک بیشتری می‌گیرند ممکن است برای آن کلمه کلیدی خاص در صفحه نتایج موتورهای جستجو جایگاه بهتری پیدا کنند.

۱۳۳- نرخ کلیک ارگانیک برای همه کلمات کلیدی

نرخ کلیک ارگانیک یک سایت برای همه کلمات کلیدی که در آن رتبه‌بندی‌ می‌شود، ممکن است بر اساس تعامل کاربر بهبود یابد.

۱۳۴- نرخ پرش

همه متخصصان سئو و کسانی که در این حوزه کار می‌کنند، در مورد نرخ پرش و مسائل مربوط به آن اتفاق نظر ندارند. اما این مورد می‌تواند توسط گوگل برای سنجش کیفیت صفحه مورد استفاده قرار بگیرد. از نظر گوگل اگر کاربران صفحه‌ای را به‌سرعت ترک می‌کنند، حتما آن صفحه مشکلی دارد. همچنین، نتایج یک مطالعه که توسط SEMRush انجام شد نشان داد بین نرخ پرش و رتبه‌بندی گوگل ارتباط وجود دارد.

۱۳۵- ترافیک مستقیم

گوگل تایید کرده است که از داده‌های گوگل کروم برای تعیین تعداد بازدیدکنندگان سایت و این که هر چند وقت یک‌بار به آن مراجعه می‌کنند استفاده‌ خواهد کرد. سایت‌هایی با ترافیک مستقیم زیاد در مقایسه با سایت‌هایی هستند که ترافیک مستقیم بسیار کمی دارند، احتمالا باکیفیت و محبوب‌تر هستند. در واقع، مطالعه SEMRush که بالاتر به آن اشاره کردیم، ارتباط معناداری بین ترافیک مستقیم و رتبه‌بندی گوگل پیدا کرده است.

۱۳۶- ترافیک تکراری

سایت‌هایی با بازدیدکنندگان تکراری ممکن است رتبه‌ بالاتری در گوگل داشته باشند.

۱۳۷- پوگو استیکینگ (Pogosticking)

پوگو استیکینگ نوع خاصی از پرش است. در این حالت کاربر برای یافتن پاسخ پرسش خود از سایت شما خارج شده و روی سایر نتایج جستجو کلیک‌ می‌کند. این اتفاق تاثیر بسیار بدی روی اعتبار سایت شما دارد و اگر سایر کاربران هم این کار را تکرار کنند، به مرور رتبه خود را در گوگل از دست خواهید داد.

پوگو استیکینگ یکی از فاکتورهای سئویی برای رتبه بندی است

۱۳۸- سایت‌های مسدود شده

گوگل این ویژگی را در کروم متوقف کرده است. با این حال الگوریتم پاندا هنوز از این ویژگی به عنوان یک سیگنال کیفیت استفاده می‌کند.

۱۳۹- سایت‌های بوک‌مارک شده در کروم

گفتیم که گوگل، داده‌های موجود در مرورگر کروم را جمع‌آوری می‌کند. بنابراین صفحاتی که در کروم توسط کاربران بوک‌مارک می‌شوند ممکن است رتبه بهتری در صفحه نتایج بگیرند.

۱۴۰- تعداد نظرات

صفحاتی که تعداد نظرات زیادی دارند، نشانه‌های تعامل کاربر و کیفیت محتوای آن صفحه را به گوگل می‌دهند. به تازگی یکی از کارمندان گوگل اعلام کرد که نظرات‌ می‌توانند تاثیر بسیار زیادی روی رتبه سایت داشته باشند.

۱۴۱- زمان توقف در صفحه

گوگل به «زمان ماندگاری» کاربران در یک صفحه توجه زیادی‌ می‌کند. زمان ماندگاری یعنی وقتی کاربران از صفحه نتایج جستجوی گوگل‌ به سایت شما می‌رسند، چه مدت در صفحه شما توقف می‌کنند. این گزینه گاهی اوقات به عنوان کلیک‌ طولانی در مقابل کلیک‌ کوتاه شناخته می‌شود. به طور خلاصه: گوگل مدت زمانی که جستجوگران گوگل در صفحه شما صرف‌ می‌کنند را اندازه‌ می‌گیرد. هر چه زمان بیشتری صرف شود، رتبه صفحه شما بالاتر خواهد رفت.

قوانین خاص الگوریتم‌های گوگل

۱۴۲- کوئری یا تازگی عبارت‌های جستجو شده توسط کاربران

برای محتواهایی که ترند یا محتوای همیشه سبز هستند، گوگل به صفحات جدیدتر و آپدیت شده توجه بیشتری نشان می‌دهد و رتبه آن‌ها را بالاتر می‌برد.

۱۴۳- تنوع کوئری‌ها

وقتی کاربر کلمات پیچیده و نامفهوم (مثل CCP، Tedو…) را در گوگل جستجو می‌کند، گوگل احتمالا نتایج مختلفی را به او نشان می‌دهد تا کاربر به راحتی بتواند محتوایی که در جستجوی آن است را پیدا کنید.

۱۴۴- تاریخچه مرورگر کاربر (History)

حتما خودتان هم متوجه این موضوع شده‌اید که وقتی از یک یا چند وب‌سایت، به‌طور مرتب بازدید می‌کنید، رتبه آن‌ها‌ در صفحه نتایج جستجوی گوگل (فقط برای شما) بالاتر می‌رود.

۱۴۵- تاریخچه جستجوی کاربر

زنجیره جستجو بر نتایج جستجوهای بعدی شما تاثیر‌ می‌گذارد. به عنوان مثال، اگر شما عبارت «بررسی» و سپس «توستر» را جستجو کنید، گوگل به احتمال زیاد سایت‌های بررسی توستر را در صفحه نتایج جستجوی شما در رتبه بالاتری نشان می‌دهد.

۱۴۶- اسنیپت ویژه (Featured Snippet)

بر اساس مطالعه‌ای که SEMRush منتشر کرده است‌،گوگل محتوای اسنیپت ویژه را بر اساس ترکیبی از طول محتوا، قالب‌بندی، اعتبار صفحه و استفاده از HTTP انتخاب‌ می‌کند.

۱۴۷- هدف‌گیری جغرافیایی

گوگل به سایت‌هایی که IP سرور محلی و نام دامنه خاص یک کشور را دارند، اولویت‌ می‌دهد. مثلا سایت‌های با پسوند .ir در ایران، رتبه بهتری از سایر رقبای‌شان که پسوند .com و… دارند خواهند گرفت.

۱۴۸- جستجوی امن

نتایج جستجو با کلمات بد یا محتواهای مربوط به بزرگسالان، برای افرادی که جستجوی امن مرورگر خود را روشن کرده‌اند ظاهر نمی‌شوند.

۱۴۹- کلمات کلیدی YMYL

گوگل استانداردهای کیفیت محتوای بالاتری برای کلمات کلیدی مربوط به محتواهای سلامتی و تجاری یا «Your Money or Your Life» دارد.

۱۵۰- شکایات DMCA

سایت‌هایی که از آن‌ها در DMCA شکایت شده باشد، رتبه پایین‌تری در گوگل می‌گیرند.

۱۵۱- تنوع دامنه

آپدیت‌های مختلف گوگل باعث شده است که در صفحه نتایج، دامنه‌های متنوعی نشان داده شود و حتی ممکن است چند نتیجه از یک دامنه در یک صفحه قرار نگیرند.

۱۵۲- جستجوهای مربوط به معاملات

گوگل گاهی اوقات نتایج متفاوتی برای کلمات کلیدی مرتبط با خرید، نمایش‌ می‌دهد.

۱۵۳- جستجوهای محلی

گوگل برای جستجوهای محلی، معمولا نتایج محلی را بالاتر سایر نتایج ارگانیک قرار می‌دهد. مثلا اگر شما در تهران باشید و کلمه «رستوران گیلانی» را جستجو کنید، رستوران‌های گیلانی موجود در تهران را بالاتر از نتایج سایر شهرها نمایش می‌دهد.

۱۵۴- باکس داستان‌های برتر (Top Stories)

باکس داستان‌های برتر معمولا در بالای صفحه نتایج گوگل ظاهر می‌شود. وقتی یک کلمه کلیدی خاص را جستجو می‌کنید، اگر مطلب جذاب و ترند خوبی درباره آن وجود داشته‌ باشد، در باکس داستان‌های برتر به شما نمایش داده می‌شود.

تاثیر تاپ استوری بر رتبه گرفتن طبق فاکتورهای 2022 سئو

۱۵۵- ترجیح دادن برندهای بزرگ

پس از به‌روز رسانی الگوریتم وینس‌، گوگل جایگاه برندهای بزرگ را برای کلمات کلیدی خاص تقویت کرد.

۱۵۶- نتایج خرید

گوگل گاهی اوقات نتایج Google Shopping را در SERPهای ارگانیک نمایش‌ می‌دهد. این بخش شامل نام، تصویر، قیمت و در مواردی امتیاز کالاهاست.

۱۵۷- نمایش تصاویر در نتایج گوگل

تصاویر گوگل گاهی در نتایج جستجوی عادی و ارگانیک ظاهر‌ می‌شوند.

۱۵۸- نتایج شگفت انگیز گوگل

گوگل گاهی کاربرانش را سوپرایز می‌کند! مثلا اگر در بخش جستجوی تصویری گوگل عبارت «Atari Breakout» را سرچ کنید، نتیجه جستجو به بازی تبدیل می‌شود.

۱۵۹-  نتایج یک سایت برای برندها

وقتی دامنه یا کلمات کلیدی یک برند را در گوگل جستجو می‌کنید، ممکن است چندین نتیجه از یک سایت برای شما نمایش داده شود.

۱۶۰- به‌روز رسانی Payday Loans

این یک الگوریتم ویژه است که برای حذف کردن «کوئری‌های اسپم‌» طراحی شده است.

فاکتورهای مربوط به نام تجاری

۱۶۱- انکرتکست نام تجاری

انکرتکستی که نام تجاری شما باشد، یک سیگنال بسیار مهم برای گوگل است.

۱۶۲- جستجوها بر اساس نام برند

مردم برندها را جستجو‌ می‌کنند. اگر کاربران نام برند شما را در گوگل جستجو کنند، این اتفاق به گوگل نشان‌ می‌دهد که سایت شما یک برند واقعی است.

۱۶۳- جستجوی نام تجاری + کلمه کلیدی

آیا کاربران یک کلمه کلیدی خاص را همراه نام تجاری شما جستجو‌ می‌کنند؟ اگر چنین است، امکان دارد گوگل زمانی که کاربران نسخه بدون نام برند آن کلمه کلیدی را جستجو‌ می‌کنند، رتبه شما را افزایش دهد.

۱۶۴- سایت‌های دارای لایک و فیسبوک

برندها تمایل دارند صفحات فیسبوک با لایک‌های زیادی داشته باشند. این کار موقعیت سایت آن‌ها را در گوگل بهبود می‌دهد.

۱۶۵- سایت‌های دارای صفحه توییتر با فالوورهای زیاد

پروفایل‌های توییتر با فالوورهای زیاد نشان‌دهنده محبوبیت یک برند است.

۱۶۶- صفحه رسمی لینکدین شرکت

اغلب کسب‌وکارهای واقعی و معتبر صفحه لینکدین شرکتی دارند.

۱۶۷- نویسندگان شناخته‌شده محتوا

در فوریه ۲۰۱۳، اریک اشمیت، مدیر عامل گوگل عنوان کرد:

«در نتایج جستجو، اطلاعات مرتبط با پروفایل‌های آنلاین تایید شده، بالاتر از محتوای بدون تایید قرار می‌گیرند؛ که این اتفاق منجر به کلیک طبیعی اکثر کاربران بر روی نتایج برتر (تایید شده) می‌شود».

۱۶۸- اکانت‌های واقعی در شبکه‌های اجتماعی

یک صفحه در اینستاگرام با ۱۰۰۰۰ فالوور و ۲ پست که هیچ تعاملی با کاربران خود ندارد، تفاوت فاحشی با اکانت ۱۰۰۰۰ فالووری دیگری دارد که به‌طور مرتبط با دنبال‌کنندگان خود در تعامل است. در واقع، گوگل پتنتی را برای تعیین واقعی یا جعلی بودن حساب‌های موجود در شبکه‌های اجتماعی به ثبت رسانده است.

۱۶۹- نمایش نام تجاری در باکس داستان‌های برتر

برندهای معروف و مطرح همیشه در باکس داستان‌های برتر گوگل نمایش داده می‌شوند. در واقع، برخی از برندها حتی یک فید از اخبار وب‌سایت خود را در صفحه اول گوگل دارند.

نمایش نام تجاری در باکس داستان‌های برتر

۱۷۰- استفاده از نام برند بدون لینک

گاهی نام‌های تجاری در برخی سایت‌ها بدون اینکه به آن‌ها لینک داده شود، ذکر‌ می‌شوند. گوگل احتمالا به ذکر نام تجاری بدون لینک، به عنوان نشانه‌ای از برند نگاه می‌کند.

۱۷۱- مکان فیزیکی کسب‌وکارها

کسب‌وکارهای واقعی معمولا دارای دفتر و شرکت هستند. این امکان وجود دارد که گوگل برای تعیین اینکه آیا یک سایت متعلق به یک برند مطرح است یا خیر، به دنبال داده‌های مکانی آن شرکت برود.

عوامل اسپم On-Site

۱۷۲- جریمه پاندا

سایت‌هایی با محتوای کم‌کیفیت (مخصوصا مزرعه‌های لینک) در جستجوها کمتر قابل مشاهده هستند؛ مخصوصا اگر قبلا جریمه الگوریتم پاندای گوگل را دریافت کرده باشند.

۱۷۳- لینک دادن به سایت‌های بی‌کیفیت

لینک دادن به سایت‌هایی که ارزش محتوایی خاصی ندارند ممکن است به موقعیت سایت شما و دیده شدن آن در گوگل آسیب برساند.

۱۷۴- ریدایرکت‌ها

حواستان باشد که نباید در سایت‌تان ریدایرکت‌های نادرست و زیاد داشته باشید. این اتفاق نه تنها باعث جریمه شدن سایت می‌شود، حتی گاهی ممکن است سایت‌تان را از ایندکس خارج کند.

۱۷۵- پنجره‌های پاپ‌آپ یا تبلیغات مزاحم

داکیومنت رسمی دستورالعمل‌های رتبه‌بندی گوگل‌ می‌گوید که تبلیغات مزاحم و پنجره‌های پاپ‌آپ نشانه کیفیت پایین سایت است.

۱۷۶- پاپ‌آپ‌های تمام‌صفحه

گوگل ممکن است سایت‌هایی که پاپ‌آپ‌های تمام‌صفحه را به کاربران تلفن همراه نمایش‌ می‌دهند جریمه کند.

پاپ‌آپ‌های تمام‌صفحه

۱۷۷- بهینه‌سازی بیش از حد سایت

بله! گوگل افراد را به دلیل بهینه‌سازی بیش از حد سایت‌شان جریمه‌ می‌کند. این بهینه‌سازی‌های افراطی شامل موارد زیر است:

استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی‌، معماری نامناسب و عنوان‌های زیاد.

۱۷۸- محتوای مبهم و نامفهوم

پتنتی وجود دارد که نشان می‌دهد گوگل چطور می‌تواند محتوای «نامفهوم» را شناسایی کند. بنابراین محتواهای بی‌کیفیت یا کپی‌شده در گوگل ایندکس نمی‌شوند.

۱۷۹- صفحات دروازه (Doorway)

گوگل دوست دارد صفحه‌ای که خودش می‌بیند با صفحه‌ای باشد که به کاربر نهایی نشان داده می‌شود، یکسان باشد. اگر صفحه شما کاربران را به صفحه دیگری هدایت‌ می‌کند، این یک «صفحه دروازه» است. متاسفانه گوگل از سایت‌هایی که از صفحه دروازه استفاده‌ می‌کنند خوشش‌ نمی‌آید.

۱۸۰- تبلیغات ابتدای صفحه

گوگل سایت‌هایی که تبلیغات زیاد (و محتوای نه چندان ارزشمند) در ابتدای صفحه دارند را جریمه می‌کند.

۱۸۱- مخفی کردن لینک‌های وابسته

سایت‌ها معمولا تلاش می‌کنند تا لینک‌های وابسته خود را پنهان کنند. گوگل از این کار اصلا خوشش نمی‌آید و ممکن است شما را این سایت‌ها را جریمه کند.

۱۸۲- فرد (FRED)

نام مستعاری یکی از به‌روز رسانی‌های گوگل است که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد. بر اساس این آپدیت، سایت‌هایی که روش‌های سئوی کلاه سیاه و تولید اسپم و محتواهای بی‌کیفیت در حال کسب درآمد هستند جریمه می‌شوند.

۱۸۳- سایت‌های وابسته Affiliate Sites

بر کسی پوشیده نیست که گوگل بزرگترین طرفدار شرکت‌های وابسته نیست. و بسیاری فکر‌ می‌کنند که سایت‌هایی که با برنامه‌های وابسته کسب درآمد‌ می‌کنند تحت نظارت بیشتری قرار‌ می‌گیرند.

۱۸۴- محتوای تولیدشده خودکار

گوگل از محتوایی که به‌صورت خودکار تولید شده باشد متنفر است! اگر ربات‌های گوگل مشکوک شوند که سایت شما از محتوای تولید شده توسط رایانه استفاده می‌کند،‌ ممکن است سایت را جریمه کرده یا آن صفحه را از ایندکس حذف کنند.

۱۸۵- توجه افراطی به پیج‌رنک

توجه افراطی به پیج رنک از راه nofollow کردن تمام لینک‌های خروجی و داخلی می‌تواند نشانه فریب دادن سیستم رتبه‌بندی گوگل باشد.

۱۸۶- اسپم شدن آی‌پی

اگر آی‌پی سرور شما به عنوان اسپم شناخته شود، ممکن است روی تمام سایت‌های موجود در آن سرور تاثیر بگذارد.

۱۸۷- اسپم شدن تگ متا

استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی‌ می‌تواند در متا تگ‌ها نیز اتفاق بیفتد. اگر گوگل احساس کند که کلمات کلیدی را به عنوان و تگ‌های توضیحات خود اضافه می‌کنید تا با الگوریتم‌های رتبه‌بندی گوگل بازی کنید، ممکن است سایت شما را جریمه کند.

عوامل اسپم Off-Site در فاکتورهای سئو ۲۰۲۴

۱۸۸- سایت‌های هک شده

اگر سایت شما هک شود ممکن است از نتایج جستجو حذف شوید. گوگل وقتی فهمید سایت Search Engine Land هک شده است، آن را به‌طور کامل از ایندکس خارج کرد.

۱۸۹- هجوم غیرطبیعی لینک‌ها

هجوم ناگهانی (و غیرطبیعی) لینک‌ها یک نشانه قوی از وجود لینک‌های ساختگی است.

۱۹۰- جریمه الگوریتم پنگوئن

سایت‌هایی که توسط الگوریتم پنگوئن گوگل جریمه شده‌اند، در جستجوهای ارگانیک به شکل قابل توجهی کمتر قابل مشاهده هستند. هرچند ظاهرا الگوریتم پنگوئن در حال حاضر تمرکز خود را به‌جای جریمه کردن کل سایت، روی فیلتر کردن لینک‌های بد گذاشته است.

۱۹۱- درصد بالای لینک‌های بی‌کیفیت

تعداد زیادی لینک از منابعی که معمولا توسط سئوکاران کلاه سیاه استفاده‌ می‌شود (مانند نظرات وبلاگ و پروفایل‌های انجمن‌ها) ممکن است نشانه بازی کردن سایت با سیستم رتبه‌بندی گوگل باشد.

۱۹۲- لینک از سایت‌های نامرتبط

درصد بالای بک‌لینک‌ها که از سایت‌های غیرمرتبط با موضوع‌ سایت شما آمده باشد، می‌تواند احتمال جریمه دستی سایت‌تان را افزایش دهد.

۱۹۳- هشدار لینک‌های غیرعادی

گوگل لینک‌های غیرعادی را به آسانی شناسایی می‌کند. گوگل معمولا قبل از کم کردن رتبه سایت شما، هزاران پیام در سرچ کنسول گوگل ارسال می‌کند تا به وب‌مستران هشدار بدهد سایت‌شان حاوی لینک‌های غیرطبیعی است.

۱۹۴- بک‌لینک‌ از دایرکتوری‌های بی‌کیفیت

بنا به گفته گوگل، دریافت بک‌لینک از دایرکتوری‌های بی‌کیفیت می‌تواند منجر به جریمه سایت شما شود.

۱۹۵- ویجت لینک

گوگل با لینک‌هایی که با ویجت‌ها به‌شکل خودکار تولید می‌شوند میانه خوبی ندارد و ممکن است این سایت‌ها جریمه کند.

۱۹۶- دریافت لینک از آی‌پی کلاس C یکسان

گرفتن تعداد زیادی لینک‌ غیرطبیعی در آی پی آدرس یکسان، می‌تواند نشانه لینک‌سازی شبکه‌ای و غیرطبیعی باشد و به گوگل بفهماند که شما در حال دور زدن الگوریتم‌های آن هستید.

 ۱۹۷- انکر تکست‌های مسموم

وجود انکر تکست‌‌های مسمومی که به سایت شما اشاره‌ می‌کنند ممکن است نشانه اسپم یا هک شدن سایت شما باشد. در هر صورت،‌ می‌تواند به رتبه سایت آسیب برساند.

۱۹۸- اسپایک لینک‌های غیرطبیعی Unnatural Link Spike

یکی دیگر از پتنت‌های گوگل که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد، توضیح می‌دهد که چگونه گوگل می‌تواند تشخیص دهد هجوم لینک‌ها به یک صفحه قانونی است یا خیر. در این شرایط لینک‌هایی که غیرطبیعی تشخیص داده شوند، ارزش خود را از دست خواهند داد.

۱۹۹- بک‌لینک از دایرکتوری‌های مقالات و نشریات

به دلیل سوءاستفاده‌های زیاد از دایرکتوری‌های مقالات و نشریات برای لینک‌سازی، در حال حاضر گوگل این دو استراتژی لینک‌سازی را مورد قبول نمی‌داند و استفاده از آن می‌تواند مشکلاتی را برای سایت شما ایجاد کند.

۲۰۰- جریمه‌های دستی Manual Actions

انواع مختلفی از این جریمه‌های دستی وجود دارد‌، اما بیشتر آن‌ها مربوط به ساخت لینک‌های کلاه سیاه هستند.

۲۰۱- فروش لینک‌ها

خرید و فروش لینک از دید گوگل پنهان نمی‌ماند و ممکن است روی نمایش سایت شما در صفحه نتایج نتایج موتورهای جستجو تاثیر منفی داشته باشد.

۲۰۲- Sandbox گوگل

سایت‌های جدیدی که با هجوم ناگهانی لینک‌ها مواجه می‌شوند، گاهی اوقات در Sandbox گوگل قرار می‌گیرند‌ و به‌طور موقت از صفحه نتایج موتورهای جستجو حذف یا محدود می‌شوند.

۲۰۳- الگوریتم رقص گوگل

الگوریتم گوگل دنس می‌تواند به‌طور موقت رتبه صفحات را تغییر دهد. طبق یکی از پتنت‌های گوگل‌، این روش ممکن است راهی باشد تا گوگل تشخیص دهد آیا سایت‌هایی در تلاش هستند تا با الگوریتم‌های رتبه‌بندی بازی کند یا خیر.

۲۰۴- ابزار Disavow

این ابزار به شما کمک می‌کند تا لینک‌هایی که از سایت‌های نامربوط و بی‌کیفیت دریافت کرده‌اید را پاک کنید و مشمول جریمه‌های دستی گوگل یا الگوریتم‌های آن نشوید.

۲۰۵- درخواست تجدیدنظر

پس از اینکه مشکلات سئویی سایت خود را رفع کردید (مخصوصا آن‌هایی که به لینک‌سازی مربوط هستند)، یک درخواست بازنگری می‌تواند به شما کمک کند تا از جریمه شدن جان سالم به در ببرید!

۲۰۶- طرح لینک موقت گوگل Temporary Link Schemes

گوگل با استفاده از طرح لینک موقت می‌تواند تمام لینک‌های غیرطبیعی که توسط افراد ساخته می‌شوند را شناسایی کند.

سخن پایانی

در «پادشاه» بودن محتوا شکی نیست! اما برای اینکه محتوای شما بهتر دیده شود و در صفحه نتایج موتورهای جستجو جایگاه بالاتری داشته باشد، لازم است نکات مختلف مربوط به سئو را رعایت کنید. توجه به فاکتورهای دامنه، فاکتورهای مرتبط با سایت و نام تجاری و همچنین عوامل اسپم On-Site و Off-Site به شما کمک می‌کند تا کاربران ارگانیک بیشتری جذب کنید، نرخ کلیک‌تان بالاتر برود و گوگل شما را بیشتر دوست داشته باشد!

عضویت در خبرنامه

ایمیل خود را وارد کنید تا از جدیدترین اخبار و مقالات حوزه دیجیتال مارکتینگ مطلع شوید.

"*" قسمتهای مورد نیاز را نشان می دهد

موضوع مورد علاقه خود را انتخاب کنید*
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

اشتراک‌گذاری‌:

مطالب مرتبط

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از اخبار روز سئو و روابط عمومی باخبر باش
الان رپورتاژ بخر، بعدا پرداخت کن

امکان پرداخت اعتباری رپورتاژها با سرویس یکتاپی به پنل تریبون اضافه شد.

خرید اعتباری از تریبون با یکتاپی