تا ۵۰٪ تخفیف خرید رپورتاژ آگهی از ۴۰۰+ رسانه
ورود به جشنواره
الگوریتم موبایل فرست ایندکس چیست

به‌ روزرسانی شده در ۷ اسفند ۱۴۰۲

|

چطور وب‌سایت‌مان را برای الگوریتم موبایل فرست ایندکس بهینه کنیم؟

الگوریتم موبایل فرست ایندکس یا mobile-first index یکی از الگوریتم‌های نسبتا جدید گوگل است. در چند سال گذشته‌، گوگل نه تنها تلاش کرده تا نتایج دقیق‌تری برای جستجوهای ایجاد شده در دستگاه‌های تلفن همراه ارائه دهد، بلکه رتبه‌بندی خود را هم بر این اساس تنطیم کرد که کدام وب‌سایت‌ها عملکرد بهتری در دستگاه‌های تلفن همراه دارند. البته این موضوع کاملا منطقی‌ست. در سال‌های گذشته اغلب جستجوها در گوگل و سایر موتورهای جستجو، از طریق تلفن‌های همراه انجام شده است.

پیش از این، ما Mobilegeddon را در سال ۲۰۱۵ داشتیم‌، زمانی که گوگل، موبایل فرندلی بودن را به عنوان عاملی برای رتبه‌بندی در نتایج جستجو اعلام کرد. همچنین Speed ​​Update هم در سال ۲۰۱۸ و زمانی که سرعت تلفن همراه به یک عامل مهم برای رتبه‌بندی سایت‌‎ها به حساب آمد، معرفی شد.

در حال حاضر، موبایل فرندلی بودن‌، ثبات و تعامل می‌تواند عوامل مهم رتبه‌بندی یک وب‌سایت باشد.

اما موبایل فرست ایندکس دقیقا چیست و چه تفاوتی با به روز رسانی‌های الگوریتم دیگری که گوگل در گذشته راه‌‎اندازی کرده (یا به آن مربوط می‌شود) دارد؟ چگونه می‌توانید مطمئن باشید که سایت شما برای تغییر آماده است؟ در این مطلب قصد داریم یک بررسی عمیق در مورد الگوریتم موبایل فرست ایندکس ارائه دهیم‌. همچنین در پنج گام می‌توانید (و باید) این بهینه‌سازی را برای سایت خود انجام دهید. اما اجازه بدهید در ابتدا با چند سوال شروع کنیم:

به روزرسانی موبایل فرست چه زمانی اتفاق می‌افتد؟

در مارس ۲۰۲۰، گوگل اعلام کرد که به طور رسمی تمام سایت‌های موجود در وب را به موبایل فرست ایندکس منتقل می‌کند. تاریخ اتمام این فرایند که قبلا پیش‌بینی شده بود به دلیل شیوع ویروس کرونا کمی تغییر پیدا کرد. اما آخرین پیش‌بینی برای مارس ۲۰۲۱ بود و به نظر می‌رسد گوگل به خط پایان نزدیک شده است. این الگوریتم به صورت خود به خود روی همه سایت‌ها اعمال می‌شود و نیاز به هیچ اقدامی ندارد‌، اما مراحلی وجود دارد که می‌توانید (و باید) انجام دهید تا مطمئن شوید وب‌سایت شما برای این الگوریتم بهینه شده است. قبل از پرداختن به این مراحل‌، بیایید کمی عمیق‎‌تر به الگوریتم موبایل فرست ایندکس و جزئیات آن بپردازیم.

موبایل فرست ایندکس چیست؟

mobile-first index به این معنی است که در آینده‌، گوگل عمدتا از نسخه موبایلی محتوای سایت شما برای ایندکس و رتبه‌بندی آن استفاده می‌کند. گوگل در داکیومنت‌های خود درباره این آپدیت می‌گوید:

«از لحاظ تاریخی‌، این شاخص در ابتدا از نسخه دسکتاپ محتوای صفحه، هنگام ارزیابی مرتبط بودن یک صفحه با پرسش کاربر استفاده می‌کرد. از آنجایی که اکثر کاربران در حال حاضر با دستگاه‌های تلفن همراه به جستجوی گوگل دسترسی دارند‌، ربات‌های گوگل در ابتدا صفحات را از روی تلفن‌های هوشمند کرال کرده و ایندکس می‌کنند.»

از تاریخ ۱ ژوئیه ۲۰۱۹ بود که وب‌سایت‌های جدید به طور پیش فرض بر اساس موبایل ایندکس شدند. وب‌سایت‌هایی که قبل از آن تاریخ ایجاد شده بودند‌، هنگامی که سایت‌های آن‌ها به طور رسمی تغییر حالت می‌دادند‌، از طریق Search Console متوجه این تغییر می‌شدند.

سپس‌ در مارس ۲۰۲۰، گوگل اعلام کرد که قصد دارد در سپتامبر، همه وب‌سایت‌ها را رسما به موبایل فرست ایندکس منتقل کند.

این موضوع تا زمان همه‌گیری ویروس کرونا ادامه داشت و به دلیل این بیماری، زمان آن تا مارس ۲۰۲۱ عقب افتاد. با این وجود‌، گوگل پیش از این به طور خودکار ۷۰ درصد از وب‎سایت‌ها را به الگوریتم موبایل فرست ایندکس منتقل کرده بود.

خبر خوب این است که دیگر نگران ایندکس یا عدم ایندکس شدن سایت خود از طریق تلفن همراه نیستیم. حالا تقریبا همه سایت‌ها از این الگوریتم پیروی می‌کنند. حالا بیایید کمی در مورد گام‌هایی که می‌توانید برای اطمینان از بهینه‎‌سازی سایت‌تان برای این الگوریتم انجام دهید‌، صحبت کنیم.

چگونه وب‌سایت خود را برای الگوریتم موبایل فرست ایندکس بهینه کنیم؟

گوگل توصیه می‌کند برای اینکه مطمئن شوید وب‌سایت شما برای این الگوریتم بهینه‌سازی شده است، نیاز به رعایت کردن و انجام چند اقدام مختلف دارید. در اینجا برخی از مهم‌ترین آن‌ها را با هم مرور می‌کنیم.

برای درک بهتر روند کار این الگوریتم پیشنهاد می‌کنیم ویدئوی زیر را ببینید، مارتین اسپلیت این الگوریتم را به خوبی شرح داده است:

 

مطمئن شوید که ربات گوگل می‌تواند به محتوای شما دسترسی داشته باشد و آن را ارائه دهد

برای این مرحله‌، باید از چند نکته مطمئن شوید:

  • اینکه از متا تگ‌های یکسانی برای کرال شدن هر دو نسخه سایت شما استفاده می‌شود. این تنظیم به صورت پیش‌فرض در اکثر وب‌سایت‌ها قرار دارد، مگر اینکه شما یا توسعه‌دهنده سایت، آن را عمدا به گونه دیگری پیکربندی کرده باشید‌. پس لازم نیست برای این موضوع خودتان را نگران کنید.
  • اینکه گوگل می‌تواند هرگونه محتوایی که بارگذاری کندی دارد را مشاهده کند.
  • اینکه شما آدرس‌های خاصی را با دستور disallow مسدود نمی‌کنید.

مطمئن شوید که محتوای شما در دسکتاپ و تلفن همراه یکسان است

سایت شما وقتی در تلفن همراه نمایش داده می‌شود، باید دارای محتوای مشابه آن روی دسکتاپ باشد. گوگل در اینجا هشدار می‌دهد که اگر عمدا محتوای کمتری روی صفحه موبایل نسبت به صفحه دسکتاپ دارید‌، باید پیش‌بینی کنید که هنگام ایندکس شدن آن صفحه‌، ترافیک خود را از دست می‌دهید.

یک نکته خاص که گوگل به آن اشاره می‏کند، این است که مطمئن شود هدرهای سایت شما در نسخه موبایلی با نمونه دسکتاپی آن مطابقت دارد.

داده‌های ساختار یافته (Schema Markups) خود را بررسی کنید

اگر داده‌های ساختار یافته‌ای در سایت خود دارید‌، مطمئن شوید که در هر دو نسخه (موبایلی و دسکتاپی) سایت شما وجود دارند. بررسی کنید و مطمئن شوید که از URL‌های صحیح در داده‌های ساختار یافته استفاده می‌کنید. اگر از دیتا هایلایتر استفاده می‌کنید‌، آن را در نسخه موبایلی سایت‌تان هم نمایش دهید.

توصیه‌های اضافی گوگل را دنبال کنید

در اینجا نکته‌های بیشتر و کامل‌تری که گوگل برای بهینه‌سازی موبایل فرست ایندکس توصیه می‌کند، ذکر شده است:

  • متادیتاهای یکسانی را در هر دو نسخه سایت خود قرار دهید.
  • هنگام نمایش تبلیغات در دستگاه‌های تلفن همراه‌، استاندارد بهینه تبلیغات برای موبایل را رعایت کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که تصاویر موجود در نسخه موبایلی سایت شما بهترین شیوه‌های سئو عکس را دنبال می‌کنند.
  • اطمینان حاصل کنید که ویدیوهای موجود در نسخه موبایلی سایت شما بهترین شیوه‌های ویدیویی را دنبال می‌کنند .
  • اگر سایت شما دارای نشانی‌های اینترنتی یا همان URLهای جداگانه برای نسخه‌های دسکتاپ و موبایلی یک صفحه است‌، مطمئن شوید که آن صفحات را در Search Console تایید کرده‌‏اید و همچنین بررسی کنید که آن‌ها چند تکه نشده‌اند.

 خطاهای موبایلی را بررسی کنید

ربات‌های گوگل از شما انتظار ندارند در یک نگاه متوجه شوید چند مورد از عواملی که در بالا ذکر کردیم را برای آن‌ها بهینه کرده‌‎اید. آن‌ها انتظار دارند که شما مرتبا Search Console را برای خطاهای تلفن همراه بررسی کنید و در صورت بروز خطا، برای برطرف کردن آن‌ها از مسیرهای درست تلاش کنید.

برای انجام این کار‌، ابتدا باید سایت خود را در Search Console ثبت کرده و یک نقشه سایت یا سایت مپ ایجاد کنید.

هنگامی که این کار را انجام دادید‌، می‌توانید از گزارش‌های Coverage و Mobile Usability برای تعیین خطاهایی که ممکن است بر عملکرد نسخه موبایلی سایت‌تان تاثیر بگذارد‌، استفاده کنید.

همچنین می‌توانید برای استخدام یک متخصص سئو اقدام کنید تا کارهای فنی سئوی سایت خود را انجام دهید. انجام این کار می‌تواند به شما در رسیدگی به سایر کمبودهایی که ممکن است رشد سایت شما را متوقف کنند‌، کمک کند: مواردی مانند صفحات یتیم‌، تگ‌های متا‌، داده‌های ساختار یافته از دست رفته‌، تصاویر خیلی بزرگ‌، مسائل مربوط به کیفیت صفحه و موارد دیگر.

تصاویر و فیلم‌های خود را بررسی کنید

حتما تصاویر و فیلم‌ها را در نسخه موبایلی سایت‌تان بررسی کنید تا مطمئن شوید بهترین شیوه را برای نمایش آن‌ها انتخاب کرده‌اید. به شما توصیه می‌کنیم حتما بررسی‎‌های زیر را انجام دهید:

  • کیفیت تصویر

از تصاویر بسیار کوچک یا با وضوح پایین در نسخه تلفن همراه استفاده نکنید. ممکن است تصاویر کوچک یا کم کیفیت برای قرار گرفتن در Google Images انتخاب نشوند، یا برای ایندکس شدن مناسب نباشند.

  • از ویژگی‌های Alt برای تصاویر استفاده کنید

به خاطر داشته باشید که استفاده از تگ alt برای تصاویر با وجود اهمیت نه چندان زیادشان، ممکن است بر نحوه نمایش تصاویر شما در Google Images تاثیر منفی بگذارند.

  • قرار دادن ویدئو و تصویر

اطمینان حاصل کنید که فیلم‌ها و تصاویر را در مکانی مناسب برای یافتن نسخه موبایل صفحات خود قرار داده‌اید. ویدئوها یا تصاویری که به خوبی قرار نگرفته‌اند، می‌توانند روی تجربه کاربرانی که از دستگاه‌های تلفن همراه استفاده می‌کنند تاثیر بگذارد و این امکان را ایجاد می‌کند که گوگل این موارد را به‌طور واضح در جستجو نشان ندهد.

در تریبون بخوانید : آشنایی با الگوریتم‌های گوگل

آیا سایت شما برای موبایل فرست ایندکس بهینه شده است؟

اگر مطمئن نیستید که سایت شما برای الگوریتم موبایل فرست ایندکس آماده شده است یا خیر‌، در طی مطالعه این مطلب به نکاتی دست پیدا کردید که اکثر صاحبان سایت‌ها به آن‌ها توجهی نمی‎کنند. شما عمدا در مورد اینکه گوگل چگونه سایت‌ شما را مشاهده و ایندکس می‌کند، فکر می‌کنید!

اگر از دستورالعمل‌های ذکر شده در بالا پیروی کنید‌، وضعیت خوبی در مواجهه با این الگوریتم خواهید داشت. بیایید یک بار دیگر مطالبی که پیش از این گفتیم را با هم مرور کنیم:

  • اطمینان حاصل کنید که ربات گوگل می‌تواند به محتوای شما دسترسی داشته باشد و آن را ارائه دهد.
  • اطمینان حاصل کنید که محتوای شما در نسخه دسکتاپ و تلفن همراه یکسان است.
  • داده‌های ساختار یافته خود را بررسی کنید.
  • توصیه‌های گوگل را دنبال کنید.
  • خطاهای تلفن همراه را بررسی کنید.

اگر همه چیز هم شکست بخورد، محتوای عالی و باکیفیت همیشه برنده است. بنابراین اگر هنوز در مورد عملکرد سئوی خود تردید دارید‌، محتوای سایت‌تان را از نزدیک و خیلی دقیق بررسی کرده و در مورد اینکه آیا نیازهای مخاطبان شما را برآورده می‌کنید یا خیر، فکر کنید.

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه

ایمیل خود را وارد کنید تا از جدیدترین اخبار و مقالات حوزه دیجیتال مارکتینگ مطلع شوید.

"*" قسمتهای مورد نیاز را نشان می دهد

موضوع مورد علاقه خود را انتخاب کنید*
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

اشتراک‌گذاری‌:

مطالب مرتبط

۴ پاسخ

  1. یکی از مهم ترین الگوریتم های گوگل است و خیلی خوب است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از اخبار روز سئو و روابط عمومی باخبر باش
الان رپورتاژ بخر، بعدا پرداخت کن

امکان پرداخت اعتباری رپورتاژها با سرویس یکتاپی به پنل تریبون اضافه شد.

خرید اعتباری از تریبون با یکتاپی