E-A-T و سئو: چگونه محتوایی بسازیم که گوگل بپسندد؟
در مطالب قبلی چند باری به اصطلاح E-A-T برخوردیم و قرار شد درباره آن مطلبی مفصل در تریبون قرار دهیم. از زمانی که گوگل الگوریتمش را در آگوست ۲۰۱۸ به روز رسانی کرد، اهمیت E-A-T بسیار بیشتر از قبل به چشم آمد.
این روزها برای دیده شدن در صفحه اول نتایج جستجو، دیگر صرفاً داشتن یک سایت و نوشتن چند محتوای سئو شده کافی نیست. طبق الگوریتمهای جدید گوگل، برای ساخته شدن برند خود باید تخصص، اعتبار و اعتماد ایجاد کنید که در واقع همان Expertise، Authority و trustworthiness یا E-A-T است.
در این مقاله درباره هر سه این موارد صحبت خواهیم کرد و نکاتی را درباره استفاده از آنها در استراتژی محتوای سایت خواهیم گفت. با تریبون همراه باشید.
E-A-T و YMYL، مخففهای عجیب و غریب گوگل!
در آپدیتی که به نام medic توسط گوگل منتشر شد، وب سایتهای پزشکی و سلامتی هدف قرار گرفتند. به علاوه، بعضی از وب سایتهای دیگر تحت عنوان وب سایتهای YMYL هم مخاطب این به روزرسانی جدید گوگل هستند.
YMYL که مربوط به رتبه بندی بر اساس کیفیت سایت میشود، مخفف عبارت Your Money or Your Life است. به معنای پول شما یا زندگی شما. گوگل دیگر تنها به اطلاعات مرتبط اهمیت نمیدهد، بلکه به دنبال اطلاعات درست است. در بعضی از انواع جستجو، احتمال زیادی برای تأثیر گذاشتن منفی روی “سلامتی، پول و شادی” کاربران وجود دارد. به زبان دیگر، صفحاتی وجود دارند که به خاطر کیفیت پایین میتوانند حال کاربر را بد کنند.
وقتی پای سلامت یا بحثهای مالی و امنیتی در میان باشد، گوگل نمیخواهد به صفحاتی لینک بدهد که توصیههای غیر کارشناسانه یا نظرات مخرب به کاربران میدهند. بلکه قصد دارد تا جایی که میشود سایتهایی را پیشنهاد کند که سطح بالایی از تخصص، اعتبار و اعتماد را برای کاربران فراهم کردهاند. که همان E-A-T است. در واقع این راه حل گوگل برای محافظت کردن از جستجو کننده در برابر محتواهای بی کیفیت است که احتمال میدهد به آنها آسیبی برسانند.
اگر کسب و کار شما هم جزو دستهای است که با پول، سلامت و یا حال خوب کاربران سر و کار دارد، شناختن مفهوم E-A-T برایتان ضروری است!
خط مشی گوگل برای ارزیابی کیفیت
E-A-T و YMYL هر دو تحت یک سند مهم با نام خط مشی گوگل برای ارزیابی کیفیت قرار گرفتهاند. در سال ۲۰۱۵، گوگل به طور رسمی این سند را منتشر کرد و تا حد زیادی به ما نشان داد که منظور گوگل از یک وب سایت باکیفیت یا بی کیفیت چیست.
در آپدیتهای بعدی این خط مشی مشخص شد که ارزیابی کیفیت هم برای سایت و هم برای تولید کننده محتوا انجام میشود. که خبر بسیار مهمی است به این دلیل که گوگل میخواهد بداند که نویسنده محتوای یک صفحه چه کسی است و آیا اعتبار لازم برای نوشتن محتواها، خصوصاً محتواهای YMYL را دارد یا خیر.
این بدین معناست که شما باید در سایت خود، بخشی را به توضیح بک گراند نویسندههای سایت اختصاص دهید. پای هر مطلبی، اسم و مشخصات نویسنده را قید کنید و لینک بدهید به صفحهای که پروفایل نویسنده را شامل میشود. با استفاده از دادههای ساختار یافته میتوانید اطلاعات نویسنده را برای گوگل مشخص کنید.
پس با توجه به اهمیتی که E-A-T دارد، برویم به سراغ توضیحاتی درباره هرکدام از این موارد.
تخصص یا Expertise
طبق تعریف دانشنامه آکسفورد، متخصص به کسی گفته میشود که در یک حوزه مشخص مهارت یا اطلاعات بسیاری داشته باشد. اگرچه تنها داشتن دانش درباره یک موضوع قرار نیست تمام ترافیک جستجوها را به سایت شما سرازیر کند. شما باید نحوه استفاده از این دانش را هم بدانید. باید بتوانید با مردم ارتباط برقرار کنید. اینکه یک اطلاعاتی را داشته باشید کافی نیست. باید بدانید که مخاطبینتان چه چیزی میخواهند و چطور میتوانید این اطلاعات را در اختیار آنها قرار دهید.
هر زمان که کاربری سوال میپرسد که “چطور میتوانم رنکینگ سایتم را بهتر کنم؟” معمولاً پاسخی که میگیرد این است که ” باید محتوای فوق العادهای بسازی که مخاطبینت دوست داشته باشند”. با اینکه به نظر میرسد این جواب خیلی ساده و پیش پا افتاده است اما حقیقت همین است.
چگونه محتوای تخصصی بسازیم؟
- ببینید که مخاطب شما به دنبال چه چیزی است، سپس نیازهای او را پاسخ دهید. این کار با تحقیق روی کلمات کلیدی آغاز میشود.
- سعی کنید قصد و نیت کاربر از جستجو را متوجه شوید تا کلمات کلیدی دقیقتری پیدا کنید.
شما باید تشخیص دهید که کاربرتان در چه مرحلهای از سفر مشتری یا customer journey قرار دارد. آیا تبدیل به مشتری شده؟ تا چه حد با کسب و کار یا برند شما درگیر است؟ بسته به پاسخ این سوالات، موقعیتهای مختلفی به وجود میآید که باید در نظر گرفته شوند.
اعتبار یا Authority
متخصص بودن در یک موضوع عالی است. اما تنها شروع ماجراست. زمانی که سایر متخصصین یا اینفلوئنسرها در حوزه شما، نامی از شما ببرند یا برند شما مساوی با معنای بعضی از موضوعات شود، دیگر شما فقط یک متخصص نیستید. بلکه اعتبار هم دارید. برند ریکا یا تاید را در نظر بگیرید. بسیاری از افراد به جای استفاده از نام مایع ظرفشویی یا پودر شستشو، از نام این برندها استفاده میکنند. این یعنی در یک بازه زمانی، این محصولات آنقدر سهم بازار خوبی داشتهاند، که چنین اعتباری برای خود ایجاد کردهاند.
چگونه برای برند خود اعتبار ایجاد کنیم؟
وقتی قرار است میزان اعتبار کسب و کار خود را اندازه بگیرید، معیارهای زیر به کارتان خواهد آمد:
- بک لینک از طرف وب سایتهای معتبر و مرتبط با کسب و کار شما میتواند یکی از مهمترین معیارهای معتبر بودن برند شما باشد.
- توجه داشته باشید که وقتی صحبت از بک لینک میکنیم، منظورمان لینک از سایتهای معتبری است که آنقدر authority دارند که پیشنهاد دادن سایت ما از طرف آنها، ارزش بالایی به برندمان اضافه کند.
- با اینکه بک لینکها ارزش زیادی دارند، اما همین که جایی در اخبار یا سایت معتبر دیگر در حوزه کاری شما، نامی از برندتان ببرند، گوگل آن را میبیند. ذکر کردن یا mention میتواند یکی از معیارهای مهم اعتبار برند باشد.
- اگر محتوای شما به طرز گسترده ای به اشتراک گذاشته شد، خصوصاً از طریق شبکههای اجتماعی، میتواند نشانهای از رشد اعتبار برند شما باشد.
- برندسازی از همه لحاظ پروسه مفیدی است. حجم جستجویی که برای برند شما میشود میتواند نشان دهد که اعتبار شما چقدر است. اگر روز به روز جستجوی بیشتری برای نام برندتان انجام شود، نشانه خوبی است. و اگر این جستجو به همراه یک کلمه کلیدی مرتبط هم باشد که چه بهتر.
- داشتن یک صفحه ویکی پدیا که در آن برند یا افراد فعال در کسب و کارتان ذکر شده باشد، میتواند نشانه خوبی برای معتبر بودن شما باشد. به خاطر بسپارید که ساختن یک صفحه ویکی پدیا چندان کار سادهای نیست مگر اینکه برند یا فرد شناخته شدهای باشید.
اعتماد یا trustworthiness
ایجاد اعتماد برای یک برند مسأله بسیار مهمی است. در کنار داشتن تخصص و اعتبار، قابل اعتماد بودن یک برند میتواند در رنکینگ گوگل آن تأثیر به سزایی بگذارد.
به زبان ساده باید مشتریهای خود را راضی نگه دارید و اگر شکایتی از شما شد، پاسخگو باشید تا قبل از اینکه اوضاع خراب شود و حجم انتقادهای منفی از برند بالا برود. گوگل درباره میزان رضایت کاربر از برند بسیار حساس است و این را در اطلاعیههای خود به صراحت بیان میکند.
از طرفی هم نقدهای مثبت و امتیازات خوبی که از طرف کاربران میگیرید، میتواند کمک بسیاری به جلب اعتماد کاربران کند. موارد زیر، روشهایی برای به دست آوردن اعتماد برای وب سایت یا کسب و کارتان است:
- راههای ارتباطی با کاربران را به طور شفاف در سایت خود قرار دهید.
- یک محل فیزیکی و واقعی برای کسب و کار خود در نقشه مشخص کنید.
- صفحه قوانین و مقررات در سایت خود داشته باشید که در دسترس کاربران باشد.
- مطمئن شوید که دامنه سایتتان امن و HTTPS آن فعال است.
- قوانین حریم شخصی سایت را به طور واضح در اختیار کاربران قرار دهید.
- اگر از طریق وب سایت خود فروشی انجام میدهید، قوانین بازگشت پول را مشخص کنید.
- برای محصولات خود توضیحات واضح به همراه تصاویر و نقد و بررسی قرار دهید.
- اگر دانشی را به اشتراک میگذارید، بیوگرافی نویسنده را فراموش نکنید و حتماً لینکی به پروفایل او تنظیم کنید.
کلام آخر
زمانی که گوگل صفحهای را به کاربری پیشنهاد میدهد، تمام تلاش خود را کرده تا بهترین نتیجه و مناسبترین پاسخ به درخواست او باشد. اگر از قوانین E-A-T همانند یک چهارچوب پیروی کنید، شانس بیشتری خواهید داشت تا در صفحه نتایج جستجوی گوگل دیده شوید و مورد توجه کاربران قرار بگیرید.
شما چه تجربهای در این زمینه دارید؟ آیا کسب و کارتان جزو دسته YMYL به حساب میآید؟ چگونه روی تخصص، اعتبار و اعتمادسازی برند خود کار میکنید؟ خوشحال میشویم اگر پاسخهای خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.