روشهایی برای شناسایی محتوای تکراری روی سایت
چگونه در بررسیهای سئو سایت محتواهای تکراری را پیدا کنیم؟
شناسایی محتوای تکراری یکی بخشهای حیاتی روند سئو در سایت است. در این مقاله میخواهیم ببینیم که چرا باید محتواهای تکراری سایت را پیدا کنید و چگونه این کار را انجام دهید؟ با تریبون همراه باشید.
انواع مختلفی از محتواها هستند که ممکن است تکراری بودن آنها برای سایت مشکل ایجاد کنند. از محتواهای مبتنی بر URL گرفته تا محتواهای تکراری فیزیکی که از صفحهای به صفحه دیگر بدون تغییرات چندانی منتقل میشوند. یا حتی مشکل محتواهای تکراریای که خود وردپرس در قسمت صفحات محصولات و صفحات دسته بندیها ایجاد میکند. شناسایی محتوای تکراری در سایت ممکن است در نگاه اول سخت و زمانبر باشد، اما راهکارهایی برای سادهتر شدن این فرآیند وجود دارد.
شناسایی محتوای تکراری روی سایت در کمترین زمان ممکن
ابزارهایی هستند که میتوانند در این زمینه کمکتان کنند. یکی از این ابزارها وب سایت siteliner.com است که به سرعت محتواهای تکراری موجود در سایتتان را شناسایی میکند. زمانی که وارد این وبسایت میشوید، آدرس سایت خود را وارد میکنید و این ابزار بعد از بررسی تمام صفحات سایت شما، گزارشی به شما ارائه میدهد. در این گزارش حتی درصد شباهت محتوا را هم خواهید دید.
از کجا بفهمیم کدام صفحات سایتمان در سطح اینترنت نسخه تکراری دارند یا نه؟
برای اینکار میتوانید از وب سایت Copyscape استفاده کنید که با وارد کردن آدرس سایت، به شما میگوید که چه صفحاتی محتوای مشابه در سطح اینترنت دارند. برای مثال زمانی که آدرس سایت تریبون را وارد کردیم، سه نمونه محتوای مشابه در اینترنت پیدا شد.
که یکی از آنها در واقع صفحه وبیناری است که مدیر کسب و کار تریبون در ایسمینار برگزار کرده است. و به احتمال زیاد محتوای مشابهی با خدمات ارائه شده و محتوای صفحات سایت تریبون داشته است.
بعضی اوقات هم ممکن به دلیل یکی بودن نوع کسب و کار، محتوای بعضی از صفحات مانند بخش خدمات یا تماس با ما دو سایت مشابه همدیگر باشد. اگر محتوای یک آموزش یا مقاله تا حد زیادی مشابه با سایت دیگری بود، پیشنهاد میکنیم محتوای آن را تغییر دهید.
یکی دیگر از راههای شناسایی محتوای تکراری این است که بخشی از متن را در گوگل جستجو کنید و ببینید آیا محتوای شما توسط سایت دیگر دزدیده شده یا صرفاً به دلیل شباهت موضوع و تکراری شدن محتواها است که ممکن است سایت شما را دچار پنالتی گوگل کند.
آدرسهای URL را برای محتوای تکراری بررسی کنید
شناسایی محتوای تکراری فقط محدود به متن محتوای یک صفحه نیست. چک کردن آدرسهای محتواهای تکراری هم میتوانند مشکلات زیادی را مشخص کند. گوگل معمولاً در هنگام برخورد با این آدرسها دچار سردرگمی میشود. به همین خاطر سه مورد را بهتر است همیشه بررسی کنید:
- آپدیتهای محتوا مربوط به چه زمانی هستند؟
- حجم به روزرسانی محتوا چقدر است؟
- ترند آپدیتهای صفحه در طول زمان چه بوده است؟
چگونه بررسی کنیم؟
زمانی که از سرویس screaming frog استفاده میکنید، در قسمت پایین سمت راست صفحه یک ستون Last Modified خواهید دید. اطلاعات این قسمت مربوط به موضوعات زیر خواهد بود:
- آخرین به روز رسانیها مربوط به چند وقت اخیر است و حجم آپدیت محتواها روی سایت چقدر بوده.
- ترندهای در طول زمان برای آپدیتهای صفحه چه بودهاند.
اگر با رقبای خود به طور مداوم درگیر هستید و میخواهید روند کاری آنها را تحت نظر داشته باشید، میتوانید به صورت ماهیانه، سایت آنها را با این ابزار کرول کنید و دادههایی که به دست میآورید را آنالیز نمایید. با اینکار تا حد زیادی از استراتژی آنها با خبر خواهید شد.
استفاده از اطلاعات و آماری که به شما داده میشود و نگهداری آنها در یک جدول اکسل کار بسیار راحتی است. به مرور زمان با این اطلاعات میتوانید آنالیزهای مفیدی انجام دهید که هم برای سایت خودتان هم برای تحلیل سایت رقبایتان مفید خواهد بود.
چه مواردی را بررسی کنیم؟
- محتواهای مربوط به یک گروه
- محتواهای تکمیلی مفید
اینکه متوجه شوید محتواها در یک سایت چگونه تقسیم بندی شدهاند، یا داخل چه گروههایی قرار گرفتهاند، برای گروه بندی محتواهای سایت خودتان هم مفید خواهد بود. خصوصاً وقتی ویژگیهای اصلی سایت و خدمات آن داخل گروه بندیها قرار گرفته باشند.
اهمیت کلمه کلیدی
بعد از بررسی و تحلیل مواردی که گفته شد، بیشتر از هر زمان دیگری به اهمیت کلمات کلیدی پی خواهید برد. خصوصاً کلمات کلیدی که در ۱۰۰ کلمه ابتدایی محتوای یک صفحه به چشم میخورد. در تحلیلی که از ابزار screaming frog میگیرید، میتوانید تمامی تگهای H1، H2 و H3 را ببینید. با استفاده از فیلترهای مختلفی که در این برنامه در اختیار شماست میتوانید به طور دقیق به دنبال محتوایی که میخواهید باشید.
چه چیزی را چک کنیم؟
- ترتیب کلمات کلمه کلیدی
- دستور زبان و املا
- سطح خوانایی
شناسایی دستور زبان ضعیف یا غلط املاییهای زیاد روی سایت توسط مخاطبین، موضوع ایده آلی نیست. حتی میتواند در برندینگ شما تاثیر منفی داشته باشد. اگر بتوانید قبل از انتشار دادن محتوا، از این نظر محتوای خود را بررسی کنید، میتوانید یک گام به جلو برداشته و مطمئن شوید که محتوای بدون ایراد ارائه میدهید. همانطور که میبینید، در روند شناسایی محتوای تکراری بسیاری از اشکالات دیگر را نیز پیدا خواهید کرد.
اگر شما نویسندهای حرفهای نیستید یا در تیمتان کسی نیست که کار ویراستاری را به طور تخصصی بلد باشد، پیشنهاد میکنیم کار را برون سپاری کنید. با این کار جلوی مشکلات بزرگی را خواهید گرفت.
تعداد لینکهای خارجی
تعداد لینکهای خارجی در یک صفحه میتواند با عملکرد آن رابطه مستقیمی داشته باشد. یکی از مواردی که سئوکارها معمولاً رعایت میکنند این است که در هر صفحه بیش از ۱۰۰ لینک قرار نمیدهند. با اینکه گوگل اعلام کرده است که محدودیت ۱۰۰ لینک در صفحه برداشته شده است، اما هنوز این قانون نانوشته رعایت میشود.
بررسیهایی هم انجام شده که نشان میدهد به طور کلی لینکهای خارجی هیچ تاثیر مثبتی در امتیاز یا رنکینگ سایت شما ندارد. چرا که ۱۰۰ لینک خارجی در یک صفحه میتواند مجموعهای از لینکها به بخشهای مختلف سایت باشد یا صرفاً کلماتی نامربوط که به جاهای نامشخصی لینک شدهاند تا برای سئو صفحه موثر باشند.
به همین خاطر است که تعداد لینکها اهمیت ندارد بلکه موضوع و مفهوم این لینک کردنهاست که مهم است. در واقع مخاطب ارزش لینکهایی که در متن گذاشتهاید را مشخص میکند. بیشتر از تعداد، کیفیت اینجا اهمیت دارد.
چگونه بررسی کنیم؟
زمانی که با استفاده از ابزار screaming frog یک آدرس URL را بررسی میکنیم، در قسمت پایین پنجره یک تب outlinks دیده میشود. با کلیک روی این قسمت تمام لینک خارجی صفحه به شما نمایش داده خواهد شد.
اگر میخواهید لیست این لینکها را خروجی بگیرید، میتوانید از طریق منوی bulk Export و گزینه All outlinks این کار را انجام دهید.
تعداد لینکهای داخلی که به یک صفحه اشاره دارند
برای شناسایی تعداد لینکهای داخلی که به یک صفحه خاص ارجاع داده است، روی لینکی که میخواهید در پنجره اصلی برنامه screaming frog کلیک کنید و سپس روی تب Inlinks بزنید. برای خروجی گرفتن این لینکها همانند لینکهای خارجی از منوی Bulk Export استفاده میکنید و این بار گزینه All Inlinks را میزنید.
کیفیت لینکهای داخلی که به یک صفحه ارجاع دارند
اگر از لیست لینکها خروجی اکسل بگیرید، بسیار سادهتر میتوانید این مسأله را تحلیل کنید. بعد از خروجی گرفتن، فایل اکسل شما مشابه تصویر زیر خواهد بود. اینجا میتوانید از ابزارهای اکسل هم برای شناسایی محتوای تکراری از طریق آدرس URL آنها استفاده کنید.
لینکهای شکسته شده (Broken Links)
شناسایی لینکهای شکسته شده در روند بازبینی سئو سایت میتواند به شما کمک کند که هم لینکها را اصلاح کنید هم اگر مشکل مهمی به وجود آورده بودند، به گوگل اعلام کنید که این لینکها دیگر اعتباری ندارند. البته قبل از اینکه دیر شود!
چگونه بررسی کنیم؟
بعد از اینکه screaming frog بررسی خود را روی سایت شما انجام داد، روی تب Internal کلیک کنید و از منوی باز شدنی فیلتر روی گزینه HTML کلیک نمایید. سپس صفحات را بر اساس وضعیت کدهایشان مرتب کنید.
این کار باعث میشود صفحات به ترتیب نزولی مرتب شوند و شما بتوانید تمام ارورهای کد ۲۰۰ را اول ببینید. در بررسیهای کلی بهتر است تمام صفحات با ارورهای ۴۰۰ ، ۵۰۰ و سایر ارورها را به ترتیب ملاحظه کنید.
برای بعضی از لینکها بسته به مفهوم آنها، میتوان ارورهای ۴۰۰ را ندیده گرفت و اجازه داد که از ایندکس گوگل خارج شوند. خصوصاً اگر مدت زمانی از این قضیه گذشته و دیگر آنها را در لیست ایندکسهای گوگل پیدا نمیکنید.
اما اگر مدت زیادی از به وجود آمدن این ارورها میگذرد و ایندکس هم هستند، بهتر است هرچه سریعتر این لینکها را به آدرس جدیدی ریدایرکت کنید.
لینکهای معرف یا affiliate links
اگر هدف این است که این لینکها را بشناسید و آنها را حذف کنید، نکته بعدی راه حلی است که مناسب کار شماست.
لینکهای افیلییت معمولاً یک ارجاع شناخته شده دارند یا بخشی از آدرس آنها از طریق وبسایتهای مختلفی قابل شناسایی است. برای پیدا کردن این نوع لینکها باید از یک فیلتر سفارشی استفاده کنید. یا اگر از گزارش خروجی گرفتید و به اکسل بردهاید، میتوانید از ابزار conditional formatting هم استفاده کنید.
طول URL
برای پیدا کردن آدرسهایی با بیش از ۱۱۵ کاراکتر در ابزار screaming frog، بایستی روی تب URL کلیک کرده، منوی فیلتر را باز کنید و گزینه over 115 characters را انتخاب نمایید. با این کار تمامی آدرسهای موجود روی سایتتان که بیش از ۱۱۵ کاراکتر دارند لیست میشوند و میتوانید مشکلات به وجود آمده توسط این لینکها را بررسی کنید.
دسته بندی صفحات
برای بررسی دقیقتر دسته بندیهای صفحه بهتر است که یکی از صفحات اصلی را با استفاده از بخش ساختار سایت screaming frog بررسی کنید. این گزینه در قسمت راست این ابزار وجود دارد. زمانی که روی تب site structure کلیک کردید، میتوانید آدرسهای URL اصلی سایت خود را ببینید. همینطور دسته بندیهایی که برای هرکدام وجود دارد. به علاوه در تب response times میتوانید مدت زمان پاسخ دهی هرکدام و احیاناً مشکلات به وجود آمده توسط آنها را شناسایی کنید.