استراتژیهای مختلفی در حوزه سوالات رایج کاربران وجود دارد که میتواند در جهت بهبود موقعیت شما در صفحه نتایج جستجو موثر باشد. برای ایجاد محتوای بخش FAQ سایت نیاز به ابزارهایی دارید تا سوالاتی که کلمه کلیدیهای هدف شما را دارند را، استخراج کند.
ابزارها و تکنیکهای رایگان پیدا کردن FAQ
علاوه بر اینکه برای پیدا کردن سوالات رایج کاربران میتوانید از ابزارها سئو استفاده کنید، ابزارهای خاصی هم برای آن وجود دارد. بعضی از این ابزار و تکنیکها به صورت رایگان و بعضی دیگر پولی هستند. اگر بتوانید برای کسب و کار خود در این حوزه سرمایه گذاری کنید، خروجی خوبی در آینده خواهید داشت. برویم سراغ معرفی ابزارها.
سرچ کنسول گوگل (به علاوه Google Sheets یا اکسل)
کنسول جستجوی گوگل بهترین جا برای پیدا کردن سوالاتی است که کاربران میپرسند. البته این روش محدود به کاربرانی است که قبلاً وارد سایت شما شدهاند و اطلاعات ترافیک آنها موجود است.
برای تنظیم دستی سوالات در رابط GSC، اطلاعات جستجوی سایت خود را در سرچ کنسول از هر تاریخ تا تاریخ دیگری که میخواهید باز کنید. سپس یک فیلتر بر اساس سوالاتی شامل “چه کسی” یا “چه زمانی” روی آن قرار دهید. حالا لیستی از سوالات پیش روی شماست که توسط بازدیدکنندگان سایتتان پرسیده شده است.
البته این روش کمی حوصلهسربر است اما حداقل داخل محیط سرچ کنسول انجام میشود و نیاز به گرفتن هیچ خروجیای ندارد. اگر خواستید سوالات مختلف را با هم مقایسه کنید، میتوانید هر گزارش را داخل گوگل شیت یا اکسل خروجی بگیرید و از ابزارهای آن برای مقایسه استفاده کنید. برای گرفتن اطلاعات بیشتر از گوگل شیت افزونهای به نام Search Analytics for Sheets وجود دارد که به شما این امکان را میدهد تا ۱۰۰ سطر از GSC را به طور مستقیم داخل گوگل شیت وارد کنید.
فرمول زیر هم میتواند در یکی از سلولهای اکسل یا گوگل شیت نوشته شود تا دستهای از سوالات را از دادههای موجود در شیت بیرون بکشد. برای جستجوهای فارسی کلمات جایگزین “چه کسی” “چه چیزی” “کجا” و … را در فرمول استفاده کنید.
=IFS(ISNUMBER(SEARCH(“who”,A2)),”found”,ISNUMBER(SEARCH(“what”,A2)),”found”, ISNUMBER(SEARCH(“where”,A2)),”found”,ISNUMBER(SEARCH(“why”,A2)),”found”, ISNUMBER(SEARCH(“how”,A2)),”found”)
بخش مردم میپرسند و سایت AlsoAsked.com
بین اهالی سئو معروف است که میگویند بهترین جا برای پیدا کردن موارد مورد نیاز سئو، خود صفحه نتایج جستجو است. این قضیه برای پیدا کردن سوالات رایج کاربران یا FAQ که قطعاً صدق میکند. گوگل یک بخش از پیش تعریف شده در صفحه نتایج جستجو دارد که در آن سوالات مشابهی که سایر کاربران در زمینه جستجوی شماره پرسیدهاند را نمایش میدهد.
در بلاگ تریبون بخوانید: serp چیست؟ آشنایی کامل با صفحه نتایج گوگل و امکانات آن
این کادر جوری طراحی شده است که با هر بار کلیک شما روی یکی از سوالات، مجموعهای از پیشنهادات جدید به صورت خودکار زیر نتایج قبلی نمایش داده شود. این بارگزاری سوالات تا حدودی بی نهایت است و میتواند روش بسیار خوبی برای پیدا کردن سوالات مشابه باشد.
طبق نتایج به دست آمده از بررسیها، این نوع از ویجتهای گوگل طی دو سال اخیر بیش از 8۵ درصد بیشتر از قبل توسط کاربران استفاده شده است.
تمام نتایجی که در این بخش دیده میشود به طور مستقیم از نتایج جستجوی کاربران استخراج شده و فرصت بسیار خوبی است که بتوانید با نیازهای کاربر مواجه شوید. وب سایت Alsoask.com هم میتوان این اطلاعات گوگل را به صورت ساختاریافتهتر در اختیار شما بگذارد.
مردم همچنین جستجو میکنند برای – پنل اطلاعات Q&A
روش دیگری که برای پیدا کردن سوالات رایج کاربران یا FAQ میتوانید از آن استفاده کنید، کادری است که در زیر پنل اطلاعات گوگل دیده میشود. این کادر را زمانی میبینید که برای یک عبارت رایج مثلاً نام کشور یا بازیگر جستجو کردهاید. این کادر در سمت راست صفحه نتایج جستجو دیده میشود و شامل اطلاعات مشابه با مورد جستجوی شما میباشد که توسط سایر کاربران جستجو شده است.
این اطلاعات میتواند شامل سوالات دیگری باشد که کاربران پرسیدهاند. به طور کلی به پیشنهاداتی که خود گوگل در صفحه نتایج جستجو میدهد توجه کنید. بیشتر مواردی که نیاز دارید در همین صفحه قرار گرفته شدهاند. فراموش نکنید، بهترین ابزار، خود صفحه نتایج جستجوی گوگل است.
گوگل ترندز
البته Google Trends به طور مستقیم سوالات رایج کاربران (FAQ) را در اختیار شما نمیگذارد، اما یک ابزار رایگان عالی برای بررسی جستجوهای ترند است که میتواند اطلاعات خوبی در اختیار شما بگذارد. خصوصاً ویژگی Related یا موارد مرتبط که هم برای موضوعات و برای کوئریها میتواند استفاده شود و ۲۵ نتیجه برتر را خروجی بگیرد.
عملگرهای جستجوی گوگل
اگر فکر میکنید برگشتیم به سراغ اصول مبتدی سئو، باید بدانید که شما همیشه از گوگل میتوانید به عنوان یک موتور جستجو، برای جستجو کردن سوالهایتان استفاده کنید. از عملگرهای جستجو برای پیدا کردن سوالاتی که مردم میپرسند استفاده کنید. دستور زیر میتواند مثال خوبی در این زمینه باشد. عبارت مورد نظر خود را داخل intitle مینویسید و کلمات پرسشی را هم به شیوه زیر وارد میکنید.
Reddit، Quaora و سایر سایتهای UCG (محتوای تولید شده توسط کاربر)
سایتهای محتوای تولید شده توسط کاربر مانند رددیت یا کوآرا، ابزارهای رایگانی هستند که میتواند برای پیدا کردن FAQها به کمک شما بیایند. شما باید همیشه نیم نگاهی به این سایتها داشته باشید تا ببینید کاربر و مخاطب شما، چه موضوعاتی را دنبال کرده و در چه زمینههایی سوال مطرح میکنند.
همین حالا هم اگر به سراغ این وب سایتها بروید، با مجموعهای از سوالات رو به رو میشوید که به طور مستقیم از طرف کاربران میآیند. بسیاری از محتواهای راهنما در سایتهای مطرح دنیا، از روی همین سوالات نوشته شدهاند.
ابزارهای پولی برای شناسایی سوالات کاربران
اگر قصد دارید برای این حوزه هزینه کنید، میتوانید از ابزارهای سئویی استفاده کنید که با دریافت مبلغی، امکانات بیشتری در اختیار شما قرار میدهند.
سایت Keywordtool.io
ابزار keywordtool.io یکی از گزینههای مقرون به صرفه است که میتواند به سرعت سوالات رایج کاربران در زمینه دلخواه شما را در اختیارتان قرار دهد. برای کلمه کلیدی مورد نظر خود جستجو کنید و روی دکمه question کلیک نمایید. این ابزار برای پیدا کردن آخرین سوالات پرسیده شده نیز بسیار مناسب است. بیشتر نتایج این سایت از طریق گوگل ترندز تأمین میشود.
سایتهای SEMRush، Moz، Ahref و conductor
بیشتر ابزارهای محبوب سئو، ویژگی مجزایی برای پیدا کردن FAQها در پلتفرم خود دارند. در وب سایتهای ذکر شده، این ویژگی به صورت پولی قرار گرفته شده است.
ابزار Answer the public
این ابزار برای یکبار استفاده رایگان و بعد از آن پولی است. با این ابزار میتوانید تمامی سوالات مشابه جستجوی خود را پیدا میکنید و با یک نمودار بصری مواجه خواهید شد که سوالات را به صورت دستهبندی شده به شما نمایش میدهد.
مجموعه تجربه محتوایی searchmetrics
سرچ متریک یک ابزار فوق العاده کاربردی است که برای دادن پیشنهادات محتوایی استفاده میشود. بخش سوالات، تنها یکی از پیشنهاداتی است که این ابزار قدرتمند در اختیار شما قرار میدهد.
Stat
یکی از بهترین ابزارهای دنبال کردن رتبه کلمه کلیدی است که به شما این امکان را میدهد تا یک خروجی از سوالات رایج کاربران یا FAQ را از طریق هر کلمه کلیدی یا تگی که خواستید تهیه کنید.
شما چه روشهایی برای پیدا کردن سوالاتی که توسط کاربران پرسیده میشود میشناسید؟ آیا تا به حال محتواهایی در وب سایت خود منتشر کرده اید که بر مبنای سوالات کاربران مطرح شده باشد؟ آیا در سایت خود بخش FAQ راه اندازی کردهاید؟ خوشحال میشویم در بخش نظرات، تجربیات خود را در این باره با ما در میان بگذارید.