چگونه محتوای خود را با کلمات کلیدی مناسب برای موتورهای جستجو و کاربران بهینه کنیم؟
راهنمای کامل استفاده از کلمات کلیدی و نوشتن محتواهای سئو شده
نوشتن محتواهای سئو شدهای که هم مناسب موتورهای جستجو باشد هم کاربران، کار چندان سادهای نیست. برای اینکار به جز اینکه باید متوجه شوید کاربران به دنبال چه چیزی هستند، باید دلیل جستجوی آنها را هم بدانید. علاوه بر آن باید پیش بینی کرده باشید که در محتوای شما به دنبال چه چیزی هستند.
در کنار تمام این موارد، باید کلمات کلیدی مناسب را شناسایی کنید و طوری از آنها استفاده کنید که با الگوریتمهای جستجو همخوانی داشته باشند و نظر کاربران را در صفحه نتایج جستجو جلب کنند. پیچیده شد؟ شاید. اما تمام این موارد ضروری هستند. این مقاله به طور کامل این مسائل را بررسی میکند و توضیح میدهد که چطور برای ایجاد ساختار محتواییتان از روشهای مناسب استفاده کنید. با ما همراه باشید.
آیا می شود کلمه کلیدیها را طوری استفاده کرد که طبیعی به نظر برسد؟
وقتی با صاحبان کسب و کارهایی خارج از حوزه سئو صحبت میکنیم، مطرح میکنند که استفاده مکرر از کلمات کلیدی در محتوا میتواند بسیار غیر طبیعی به نظر برسد. چون نمیشود هم مفهوم کلمه کلیدی را در متن به درستی استفاده کرد هم آن را مناسب موتورهای جستجو بهینه نمود.
اما برای افرادی که در حوزه سئو کار میکنند، استفاده درست از کلمه کلیدیها بسیار طبیعیتر و سادهتر خواهد بود. آن هم به لطف ابزارهای بهینه سازی هوشمند محتوا که کمک میکند تا کلمات کلیدی مناسب و حساب شده انتخاب شوند.
البته در کل باید تعادل وجود داشته باشد؛ بین نوشتن طبیعی محتوایی که شامل کلمات کلیدی است و استفاده از ابزارهایی که به ساختار محتوای شما شکل میدهند. گوگل هم با این قضیه موافق است:
خبرهای خوب درباره بهینهسازی محتوا؛ الگویتم BERT گوگل
زمانی که گوگل در اکتبر سال 2019 الگوریتم BERT را آپدیت کرد، بسیاری از محتوانویسان نفس راحتی کشیدند. موتورهای جستجو در طی این سالها سعی داشتند تا جایی که میشود تجربه کاربر در هنگام جستجو کردن را بهبود ببخشند. هدف این بود که دیگر به عین عبارت کلیدی جستجو شده توجه نشان داده نشود، بلکه قصد او از جستجو و همینطور معنا و مفهوم کلمه کلیدی در اولویت باشد.
با تحقق یافتن این هدف، دیگر مهم نبود که دقیقاً کلمه کلیدی مورد جستجو در محتوای شما وجود دارد یا نه. بلکه اولویت با محتوای باارزش و مناسب بود که کاربر بتواند در آن به پاسخ سوال خود برسد. حالا صرفاً اضافه کردن کلمات کلیدی نامرتبط و غیرطبیعی به متن برای دیده شدن در صفحه اول نتایج جستجوی گوگل کافی نیست. اما برای رسیدن به چنین محتوایی چه باید کرد؟
بررسی رفتار مخاطبان
یکی از بهترین روشها برای فهمیدن نیازهای مخاطبین، بررسی رفتارهای آنها و همینطور پرسیدن مستقیم از خود آنهاست. با اینکار به دو نتیجه میرسید:
- مشخص میشود که مخاطبینتان از چه کلمات کلیدیای استفاده میکنند.
- متوجه میشوید که چطور محتواهایی بنویسید که از این کلمات کلیدی به طور طبیعی در آن استفاده شده باشد.
برای شروع تحقیقات روی مخاطبین خود، میتوانید پرسشنامه ای ساده از طریق Google Form بسازید و از آنها سوالات زیر را بپرسید:
- بزرگترین دغدغه شما وقتی که میخواهید ….. ] درباره محتوایی جستجو کنید، برای کسب و کارتان بازاریابی کنید، یک آژانس سئو پیدا کنید، یا هر سوال دیگری… [ چیست؟
- 3 روشی که برای غلبه کردن به این مشکل امتحان کردهاید چه بوده است؟
- چه مشکلی با این روشها داشته اید؟
- اولویت اولتان در زمینه ] جستجوی محتوا، بازاریابی، پیدا کردن آژانس سئو، یا هر سوال دیگری … [ چیست؟
وقتی نمونههای آماریتان به تعداد قابل ملاحظهای رسید، شروع کنید به بررسی پاسخها. اینکار به شما دید بهتری نسبت به مخاطبینتان میدهد و کمکتان میکند که محتوای درستی تولید کنید.
برای مثال ممکن است تا به امروز فکر میکردید کاربران شما زمانی به دنبال یک آژانس سئو میگردند که بخواهند “رتبهشان را در نتایج جستجو بالا ببرند”. اما حالا میبینید چیزی که دنبالش هستند و دربارهاش جستجو میکنند “ترافیک ارگانیک بیشتر” است. وقتی این را بدانید، محتوای خود را بر اساس همین کلمه کلیدی تولید میکنید و در نتیجه مخاطبین سایتتان راحتتر شما را پیدا خواهند کرد.
اهداف کاربران و قصدشان از جستجو را در نظر بگیرید
اگر میدانید که مخاطبینتان وقتی درباره کلمه کلیدی مشخصی در گوگل جستجو میکنند تلاش دارند به هدف خاصی برسند، محتوای خود را بر اساس خواسته آنها ایجاد کنید. با اینکار شما به طور طبیعی مفاهیمی را در نوشته خود قرار دادهاید که مخاطب به دنبال آن است و صرفاً کلمات کلیدی را کنار هم قطار نکردهاید.
در همین حین هم از کلمات کلیدی و کیوُردهایی استفاده کردهاید که کاربران جستجو میکنند، هم محتوای ارزشمندی ساختهاید که از نظر الگوریتمهای گوگل قابل قبول است. کافیست این کار را کمی بهتر از رقبای خود در صفحه اول نتایج انجام دهید تا شانس خود را برای رسیدن به رتبه یک، بالا ببرید.
رقبای خود را شناسایی کنید
اگر میخواهید به درک درستی از جستجوها برسید، بد نیست نگاهی به نتایج جستجو بیاندازید. گوگل همین حالا هم به شما نشان میدهد که از نظر کاربران چه محتوایی مرتبطتر و مناسبتر است. اگر بیشتر لینکهای اول صفحه نتایج گوگل به یک وب سایت خاص یا یک نوع محتوای خاص مربوط است، میتوانید نتیجه بگیرید که کاربران به دنبال آن نوع خاص از نتایج هستند.
مثلاً زمانی که کاربر جستجو میکند ” چگونه سئوی مطالب را بهینه کنیم” و لینکهای بالای نتایج جستجو به سایتهایی اختصاص دارد که مرحله به مرحله پاسخ را توضیح دادهاند، متوجه میشوید که مخاطبتان راهنماهای گام به گام را بیشتر میپسندد.
همانطور که صفحات با رتبه بالا را بررسی میکنید، سوالات زیر را از خود بپرسید:
- در این صفحات چه ارزشی به مخاطب داده میشود؟
- این محتوا تلاش دارد چه کمکی به خوانندگانش بکند؟
- آیا شما میتوانید ارزشی بیشتر از رقیب خود به مخاطبینتان ارائه دهید؟
معمولاً در لینکهای برتر نتایج جستجو، محتواهایی را میبینید که از کلمات کلیدی به طور طبیعی استفاده کردهاند، در لینکها و متن جایگزین تصاویر آنها را به کار بردهاند و در زیرعنوانها عبارات مرتبط و کیوُردهایی را قرار دادهاند که مخاطب را مجاب میکند تا پاسخ سوال خود را در آن محتوا بجوید.
شرکتهایی که فقط به فکر رقابت هستند به زودی از بین خواهند رفت. آنهایی که ارزشی ایجاد میکنند موفق خواهند شد.
_ ادوارد دُ بونو
بر اساس تجربه بنویسید ( یا یک متخصص استخدام کنید)
یکی از مشکلاتی که صاحبان سایتها درگیر آن هستند این است که تلاش دارند برای محتوایی رتبه بالا کسب کنند که با دانش کم و تسلط پایین بر موضوع آن را ایجاد کردهاند. الگوریتمهای گوگل روز به روز در شناسایی محتوای ارزشمند و محتوای بیارزش بهتر میشود. با اینکار تولیدکنندگان محتوا را مجبور میکند تا محتواهای با کیفیتی ارائه دهند.
تولید کنندگان محتوایی که از تجربیات خود مینویسند احتمال اینکه از کلمات کلیدی و مفاهیم اصلی به طور طبیعی استفاده کنند بیشتر است. برای مثال اگر نویسندهای بخواهد درباره “استراتژیهای بازاریابی B2B” محتوایی بنویسد و با موضوع آشنا نباشد، احتمالاً نمیتواند از اصطلاحات این حوزه به درستی استفاده کند. و این مسأله به چشم مخاطب خواهد آمد.
اگر درباره موضوعی اطلاعات و تخصص کافی ندارید بهتر است یک فرد حرفهای در آن حوزه را استخدام کنید تا کمکتان کند.
از ابزارهای بهینهسازی محتوا استفاده کنید
بعضی از این ابزارها میتوانند بخش سخت کار را برای شما انجام دهند. این ابزارهای بهینهسازی یک ساختار محتوایی به شما معرفی میکنند که هم برای کاربرانتان هم برای موتورهای جستجو مناسب است. ابزار SEO Content Template سایت سِمراش، میتواند گزینه مناسبی باشد.
این ابزار مجموعهای از پیشنهادات را در اختیار شما قرار میدهد تا بتوانید محتوای خود را بر اساس نیاز مخاطبین و همینطور عملکرد سایر رقبا، بهینه کنید.
بازبینی، ویرایش و بهینهسازی
ترکیبی از تحقیق و بررسی مخاطبین و ابزارهای بهینهسازی محتوا میتواند به شما کمک کند که ساختاری برای محتوای خود ایجاد کنید؛ محتواهایی که توسط حرفهایها نوشته شدهاند و ارزشی به مخاطب ارائه میکنند.
بهتر است حداقل سالی یکبار تمام محتواهای سایت خود را بازبینی کنید تا اگر نیاز به ویرایش یا بهینهسازی دارند، فرصت را از دست ندهید. فراموش نکنید که الگوریتم های گوگل به طور مداوم در حالت به روز شدن هستند و اگر محتوای شما را تاریخ مصرف گذشته فرض کنند، دیگر شانسی برای دیده شدن در نتایج جستجو نخواهید داشت.