اسپم اسکور spam score و نحوه کاهش آن
در سال گذشته، وب سایت MOZ که یکی از معتبرترین سایتها در زمینه سئو است، نتایجی را منتشر کرده که اطلاعات خوبی درباره اینکه اسپم اسکور چیست به ما میدهد. در این گزارش تعداد زیادی از فاکتورهایی که ممکن است منجر به پنالتی یا بن شدن سایت توسط گوگل شود را بررسی کردهاند. نتیجه، پیدا شدن ارتباط قوی بین 17 مورد از فاکتورهاست که به آنها اسپم فلگ گفته می شود و با تبدیل آنها به امتیاز، اسپم اسکور ایجاد شده است. در این مطلب میخواهیم بیشتر درباره این امتیاز دهی و کاربردهای اسپم اسکور بگوییم. با ما همراه باشید.
اسپم اسکور چیست؟
در حال حاضر اسپم اسکور فقط بر روی ساب دامینهای سایت کار میکند و برای صفحات یا دامنه اصلی فعال نیست. بر اساس تجربه بسیاری از متخصصان سئو، لینکهای اسپم معمولاً روی ساب دامینها بیشتر ایجاد میشوند. بسیاری از سایتهای معتبر در صفحات خود لینکهای اسپم زیادی دارند اما طبق بررسیها متوجه شده ایم که اسپم اسکور ساب دامین بیشتر از هرچیزی می توانند خطرات احتمالی را به ما نشان دهد. پس برویم به سراغ اینکه ببینیم موارد استفاده از اسپم اسکور چیست و چه اطلاعاتی را به ما میدهد.
کاربرد اسپم اسکور چیست؟
مواردی که در ادامه خواهیم گفت احتمالاً تمام استفادههایی که میشود از تحلیل اسپم اسکور کرد نخواهد بود. اما اینها مواردی هستند که سایت MOZ به عنوان بیشتر کاربرد اسپم اسکور معرفی کرده است.
- بررسی لینک های اسپمی که به سایت شما اشاره دارد: تقریباً هر وب سایتی حداقل چند لینک بد دارند که به آنها داده شده است. اما فهمیدن این موضوع که چه تعداد یا چند درصد از این لینک ها واقعاً مشکل ساز هستند، سخت است. یک آنالیز اسپم سریع انجام دهید و ببینید که آیا جای نگرانی در این زمینه هست یا نه.
- ارزیابی لینک های بالقوه: این یکی از مهمترین مواردی هست که سایت MOZ معتقد است اسپم اسکور میتواند مفید واقع شود. همچنان قرار نیست که هر لینک بد بالقوه ای را از این طریق شناسایی کنیم. احتمالاً هنوز نیاز هست که از ذهن خود برای ارزیابی درست بهره بگیرید، اما همانطور که در حال بررسی لیست لینکها هستید این شانس را دارید که ببینید آیا این لینکها اسپم فلگهای زیادی را در پی دارند و هشداری برای سایت هستند یا نه.
- پاکسازی لینک ها: یکی از کارهایی که میتواند بسیار سردرگم کننده، پیچیده و خسته کننده باشد، پاکسازی لینک هاست. اسپم اسکور ممکن است نتواند همه چیز را پیدا کند اما مرتب کردن لینک ها خودش میتواند بسیاری از کارها را سریعتر پیش ببرد. با توجه به اینکه اسپم اسکور این امکان را به شما خواهد داد که بر اساس معیار های مختلف لینک ها را فیلتر کنید، پاکسازی لینک ها تا حد زیادی ساده تر خواهد شد.
- حذف کردن پوشه ها: باز هم تکرار میکنیم که اسپم اسکور نمیتواند همه چیز را به طور کامل شناسایی کند. احتمالاً خود شما هم باید کارهایی را دستی انجام دهید. خصوصاً اگر سایت شما روی دامنه های معتبر لینک خریداری کرده باشد. اما میتواند تا حد زیادی مدت زمان کار را کاهش دهد و در لیست کردن بدترین موارد و آنهایی که واضحاً میبایست حذف شوند به شما کمک کند.
برای اینکه بدانید آینده اسپم اسکور چیست وب سایت MOZ در این گزارش عنوان کرده است که سعی دارد استفاده از اسپم اسکور را بهبود ببخشد تا جایی که بتواند محاسبات DA (Domain Authority) و PA (Page Authority) را هم انجام دهد. DA یا همان اعتبار دامنه، امتیازی برای وب سایت هاست که توسط سایت MOZ داده میشود و میتواند رتبه هر سایت را در موتورهای جستجو پیش بینی کند.
ارتباط بین تعداد فِلَگ ها و اسپم اسکور چیست؟
امتیاز اسپم کلی در حال حاضر مجموعی از 17 فلگ یا پرچم متفاوت است. به هر فلگ به عنوان یک “علامت هشدار” نگاه کنید. این پرچم ها در واقع به ما نشان می دهند که یک سایت ممکن است اسپم باشد. به طور کلی هرچه تعداد این هشدار ها برای یک وب سایت بیشتر باشد، یعنی به احتمال قوی سایت اسپم است. بنابراین پرچم ها برای استفاده با همدیگر ایجاد شده اند، یک یا حتی تعداد کمی فِلَگ موضوع چندان مهمی را به ما نمیرساند. می شود گفت بسیاری از سایت ها چند پرچم هشدار دهنده دارند. اما همه آنها اسپم نیستند.
جدول زیر ارتباط دقیق بین تعداد پرچم ها و درصد سایت هایی که ما متوجه شدیم به خاطر آن دچار پنالتی یا بَن گوگل شده اند را به خوبی نشان میدهد:
در جدول بالا، بخش هایی که سبز رنگ شده اند یعنی احتمال اسپم شدن آنها کم است. بخش زرد رنگ یعنی بین 10 تا 50 درصد و بخش قرمز رنگ که در مرحله خطر هستند بیشتر از 50 درصد احتمال اسپم شدن دارند. گرچه موادی هستند که در این دسته بندی نمیگنجند. برای مثال، تعداد کمی از سایت ها با وجود پرچم ها کم، از طرف گوگل به عنوان اسپم شناخته شده اند و سایتهایی که با تعداد فِلَگ های زیادی همچنان بَن نشده اند.
چگونه به اسپم اسکور دسترسی داشته باشیم؟
شما میتوانید از بخش اکسپلورر لینک سایت MOZ اسپم اسکور را پیدا کنید. هم در بخش بالای صفحه و هم در تب Spam Analysis. البته در حال حاضر این قسمت فقط برای کاربران ویژه این سایت فعال است. اما قرار است که در آینده دسترسی آن برای تمام کاربران باز شود.
در صفحه آنالیز اسپم لیستی از ساب دامین ها یا صفحاتی را میبینید که به سایت شما لینک داده اند. با کلیک روی هر سطر از اسپم اسکور میتوانید جزئیات آن را ببینید. در این بخش مشخص شده که چه فِلَگ هایی در سایت شما مشاهده شده است. توجه داشته باشید که این اطلاعات تا حد زیادی محرمانه و همینطور با اهمیت هستند. بدون برنامه و آنالیز صحیح هم تمامی لینک ها را از بین نبرید. ممکن است با این کار به صورت ناخواسته رتبه خود را در گوگل از دست دهید.
سلام خسته نباشید
شرمنده یه سوال داشتم من سایتم رو تازه راه انداختم و تا الان سایز moz کلا تونسته 5 تا از بک لینک هامو پیدا کنه و یکی از این بک لینک ها اسپم اسکور 30 درصد داشته.الان خودم اسپم اسکور سایتم رو که دیدم متوجه شدم عدد 23 درصد رو زده.خیلی تعجب کردم چون واقعا خیلیه.این عدد به خاطر همون یه دونه سایتس؟
سلام
من حدود 170 سایت با اسپم اسکور 10 تا 90 یهم لینک دادن. بنظر شما حداقل امتیاز برای Disavow کردنش چقدر باشه که به سایتم لطمه ای وارد نشه. این مدت از بسیاری از نتایج گوگل اومدم پایین. ممنون میشم یه راهنمایی کنید.
سلام مسعود جان، نیاز هست تک به تک این سایتها رو بررسی کنی، اونهایی که بالای 60 بودن اسپم اسکورشون رو حتما disavow کن، باقی موارد رو بررسی کن اگر توی سایدبار یا فوتر بهت لینک داده شده هم disavow کن.