تا ۵۰٪ تخفیف خرید رپورتاژ آگهی از ۴۰۰+ رسانه
ورود به جشنواره
پنالتی گوگل

به‌ روزرسانی شده در ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲

|

انواع پنالتی‌های گوگل و روش‌های جلوگیری و رفع جریمه‌های گوگل

می‌توان گفت گوگل پنالتی کابوس هر کارشناس سئویی است. اما حتی اگر سایت شما دچار آن شود، باز همه چیز از دست نرفته است. در این مطلب یاد می‌گیریم که انواع پنالتی گوگل چیست و چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. همچنین چگونه باید آن‌ها را تشخیص دهیم و چه راهکارهایی برای رفع جریمه‌ گوگل وجود دارد. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

گوگل پنالتی (google penalty) چیست؟

برای پاسخ به این سوال باید به سازوکار گوگل نگاهی عمیق بندازیم. با یک مثال ملموس شروع می‌کنیم. در قانون بازی فوتبال اگر داور متوجه شود بازیکنی مرتکب خطا و اشتباه شده است، او را جریمه می‌کند. چنانچه در مواردی این اشتباه به‌شدت حاد و بزرگ باشد، احتمال حذف بازیکن از بازی وجود دارد. این موضوع برای سایت هم صدق می‌کند. هرگاه فعالیت‌های سایتی از قوانین موتور جست‌وجو سرپیچی کند و اصول زمین بازی گوگل را رعایت نکند، گوگل آن را در لیست سایت‌های پنالتی قرار می‌دهد.

زمانی الگوریتم‌ها و ربات‌های گوگل به‌قدری پیشرفته و هوشمند نبودند تا فعالیت‌های افرادی را تشخیص دهند که قوانین گوگل را دور می‌زنند و از هر روشی برای بهبود جایگاه استفاده می‌کنند. اما پس از مدتی، مدیران گوگل با به‌روزرسانی الگوریتم‌ها در طول زمان توانستند فیلتر‌های مختلفی را بر نمایش سایت‌ها قراردهند تا از سوء‌استفاده افراد متخلف جلوگیری کنند.

هر چند وقت یک‌بار استراتژی‌های بازاریابی موتورهای جست‌وجو تغییر می‌کند و به‌روز می‌شود و گوگل تمام اصول و قواعد جدید را به‌طور گسترده در اختیار کاربران وب قرار می‌دهد. در این شرایط، همه سایت‌ها موظف هستند تا برای بهتر دیده‌شدن توسط موتورهای جست‌وجو و دریافت رتبه‌های خوب گوگل به این قوانین پایبند باشند. در ادامه توضیح خواهیم داد که نقش الگوریتم‌های گوگل در زمین بازی گوگل چیست.

نقش الگوریتم ها در پنالتی سایت‌ها

الگوریتم‌ها مانند دستیاران حرفه‌ای به نیرو‌های انسانی گوگل کمک می‌کنند تا سایت‌هایی که احتمال می‌رود دچار تخلف شده‌اند را شناسایی کنند. درواقع پنالتی‌ سایت در دو حالت اتفاق میفتد؛ گوگل برای بررسی سایت‌ها ابتدا از الگوریتم‌ها استفاده می‌کند و به کمک نیروی انسانی به صورت دستی سایت‌ها را که با استانداردهای کیفیت گوگل تطبیق می‌دهد و بر این اساس، تصمیم به پنالتی‌شدن یا نشدن سایت می‌گیرد. در حالت دوم ممکن است الگوریتم‌ها به کیفیت سایت شما مشکوک شده باشند و به‌صورت خودکار سایت شما را از نتایج گوگل حذف کنند. در بعضی از شرایط هم به‌روزرسانی الگوریتم‌ها منجر می‌شود که نتایج رتبه‌ها تغییر کند.

اولین قدم برای بهبود وضعیت سایت از هر گونه مجازات، تشخیص نوع مجازاتی است که گریبان‌گیر سایت ما شده است. علائمی مانند اُفت ترافیک سایت، اُفت ترافیک برای کلمه کلیدی به خصوص مطابقت دادن این شاخص‌ها با آپدیت‌های گوگل و وجود هرگونه اخطار در ابزار سرچ کنسول، خبر از این می‌دهد که گوگل ما را جریمه کرده است.

  • پنالتی گوگل با الگوریتم پاندا و روش رفع آن

الگوریتم پاندا یکی از الگوریتم‌های مهم گوگل است که وظیفه کنترل کیفیت محتواهای منتشرشده در سایت‌ها را برعهده دارد. در واقع الگوریتم پاندا در صفحات وب به‌دنبال محتواهای کپی و کوتاه، صفحات بی‌ارزش و محتوای تکراری است تا سایت‌های نامعتبر و بی‌ارزش را از نتایج جست‌وجو حذف کند. درنتیجه، سایت‌هایی که از تکنیک‌های سئو ‌‌کلاه‌‌ سیاه برای تولید و انتشار محتوا استفاده می‌کردند به مرور زمان دچار گوگل پنالتی می‌شوند. همچنین اگر نسبت آگهی و تبلیغات در صفحات سایتی بیشتر از محتوای آن باشد یا صفحات میزان بانس ریت بالایی داشته باشند، طوری که کاربران با کلیک روی آن‌ها به‌سرعت خارج شوند، باعث حساسیت الگوریتم پاندا روی سایت می‌شود.

برای اینکه سایت خود را از تنبیه‌های گوگل حفظ کنید، پیشنهاد می‌کنیم از روش‌ های سئو کلاه‌ سیاه و تولید محتوای بی‌ ارزش دوری کنید. اما برای رفع پنالتی گوگل با الگوریتم پاندا باید از روش‌های اصول تولید محتوا استفاده کنید. محتواهای کپی و تکراری را پیدا کنید تا روی حذف یا ویرایش آن‌ها تصمیم بگیرید. تناسب تبلیغات به محتوای سایت را رعایت کنید و مطمئن باشید که صفحات با جست‌وجوی کاربران و نیازشان هماهنگی داشته باشد.

  • پنالتی گوگل با الگوریتم پنگوئن و روش رفع آن

این مشکل، برای آن دست از سایت‌هایی به‌وجود می‌آید که به طور غیرطبیعی لینک‌سازی می‌کنند و با ساخت بیش از حد لینک قصد دورزدن قوانین گوگل را دارند. عقیده گوگل در لینک‌سازی این است که تمام لینک‌های خارجی به سایت شما باید طبیعی باشند. هنگامی که الگوریتم‌های پنگوئن متوجه می‌شوند شما برای دستکاری رتبه سایت در حال ساخت لینک‌های غیرطبیعی (لینک‌های خریداری‌شده، لینک‌های درخواستی، لینک‌های تبادلی و لینک‌های ساخته‌شده توسط ربات‌ها) هستید، سایت شما را برای کلمه کلیدی (یا کلمات کلیدی) که هدف قرار داده‌اید، مجازات می‌کند.

اگر تجزیه و تحلیل وب سایت شما حاکی از افت رتبه و ترافیک همزمان با تاریخ به‌روزرسانی پنگوئن است، ممکن است شما تحت تأثیر جریمه الگوریتم پنگوئن قرار گرفته باشید. حالا سوال مهم این است که چگونه جریمه الگوریتم گوگل پنگوئن را رفع کنیم؟ الگوریتم گوگل پنگوئن گوگل در درجه اول لینک‌سازی‌های غیرطبیعی مرتبط با سایت شما را شناسایی می‌کند، بدین منظور باید لینک‌هایی که به صفحات شما آسیب می‌رسانند را شناسایی و حذف کنید. این قسمت بسیار مهم هست و باید با دقت فراوانی انجام گردد.

  • چگونه با بهبود محتوا از نظر الگوریتم مرغ مگس‌خوار در نتایج گوگل نمایش داده شویم؟

همان‌‌طور که می‌دانید، الگوریتم‌های پنگوئن و پاندا و مرغ مگس‌خوار با هدف تاثیر روی بهبود تولید محتوا منتشر شدند تا وب‌مستران را به انتشار محتوای باکیفیت و کاربردی برای مخاطبان وب تشویق کنند و قوانینی را برای دریافت رتبه‌بندی محتواها در نتایج گوگل در نظر بگیرند. کارکرد مرغ مگس‌خوار با الگوریتم‌های نام‌برده متفاوت است؛ یعنی این الگوریتم مبتنی بر جریمه نیست و باعث پنالتی سایت نمی‌شود. مرغ‌ مگس‌خوار فقط روی نمایش سایت شما در ازای کلمات کلیدی سرچ‌شده نظارت دارد؛ اما اگر محتوای شما به قدر کافی با هدف جست‌وجوی کاربران مرتبط نباشد، سایت شما را در نتایج گوگل نمایش نمی‌دهدو به عبارتی محتوای سایت شما از نظر این الگوریتم ویژگی‌های لازم را برای نمایش عبارت‌ جست‌وجوشده کاربران را ندارد.

زمانی که الگوریتم پاندا یا پنگوئن باعث کاهش رتبه سایت می‌شوند؛ یعنی گوگل تا حد زیادی اعتمادش را نسبت به کیفیت محتوا و بک لینک‌های سایت از دست داده است. اگر کیفیت محتوا و ساخت لینک‌های خارجی را بهبود دهید، می توانید اعتماد الگوریتم‌های گوگل را دوباره به دست آورید؛ اما درمورد الگوریتم مرغ مگس‌خوار قضیه متفاوت است. اگر زمان اجرای الگوریتم مرغ مگس‌خوار، افت شدیدی در عملکرد سایت مشاهده می‌کنید، باید در تولید محتوای کامل و متناسب با هدف جست‌وجوی کاربران تلاش کنید تا ترافیک سابق را روی سایت ایجاد کنید.

  • جریمه دستی توسط کارشناسان گوگل و روش رفع آن

جریمه‌های دستی گوگل (Manual Actions) امکان دارد روی کل سایت یا روی یک URL مجزا از سایت موثر اعمال شوند. در اکثر اوقات شما می‌توانید ریز جزئیات آن را در بخش manual action گوگل سرچ کنسول سایت خود مشاهده کنید و توصیه‌هایی برای رفع را در آنجا بخوانید. در قدم بعدی؛ شما باید بک‌لینک‌های خود را بررسی کنید و لینک‌های نامرتبط، خریداری‌شده و اسپم را با استفاده از ابزار disavow حذف کنید. بعد از اینکار، حتماً مجدد دستورالعمل‌های گوگل مبنی بر افزایش رتبه را بخوانید و با اضافه‌کردن محتوای ارزشمند و تصاویر مرتبط کیفیت صفحات سایت خود را بهبود دهید. در آخر هم می‌توانید برای به‌روزرسانی الگوریتم‌ها صبر کنید یا با ارسال درخواست به گوگل، از این دردسر خارج شوید.
البته گاهی اوقات ممکن است پیغامی در بخش messages درباره پنالتی گوگل نبینید. خصوصاً اگر به‌تازگی بخش کنسول سایت خود را راه‌اندازی کرده‌اید. جریمه‌های دستی گوگل به دلیل فعالیت‌های زیر برای سایت‌ها به وجود می‌آید:

  • استفاده از صفحات کاذب (Doorway Pages)
  • پنهان کردن محتوا (Cloaking)
  • هک‌شدن سایت و فعالیت اسپم‌گونه
  • لینک سازی غیرطبیعی برای سایت
  • تولید محتوای بی‌کیفیت و کم‌ارزش
  • وجود ریدایرکت‌های گمراه‌کننده یا پنهان

مهم‌ترین دلایل جریمه شدن توسط گوگل

  • خرید بک لینک‌ اسپم

وجود بک لینک باعث می‌شود که سایت شما به سرعت نزد گوگل محبوب شده و جایگاه بهتری را در نتایج به دست آورید. اما گوگل با معرفی الگوریتم پنگوئن، انقلابی در خرید و فروش بک لینک ایجاد کرد. البته در این مورد بحث و جدال‌های زیادی بین سئوکاران وجود دارد، ولی این موضوع کاملا مشخص شده است که اگر به‌صورت کاملا مصنوعی و بدون استراتژی اقدام به لینک‌ سازی خارجی کنید، ممکن است گرفتار جریمه گوگل شوید.

  • محتوای تکراری

وجود محتوای تکراری در سایت باعث می شود که گوگل روی کیفیت مطالب سایت حساس شود و شما را جریمه کند. تولید محتوای غیرکپی، یونیک و کاربرپسند برای کاربران باعث می‌شود از نظر محتوای سایت شما غنی باشد و گوگل به جایگاه بهتر شما در نتایج کمک کند.

  • استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی

یادتان باشد تراکم بالا کلمات کلیدی در متن نشان‌دهنده محتوای بی‌کیفیت است. استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی (کیورد استافینگ) به عنوان سئو منفی شناخته می‌شود. موتورهای جست‌وجو این اقدام هدفمند را تشخیص می‌دهند و سایت شما را جریمه می‌کند.

  • لینک‌سازی در سایدبار و فوتر سایت

لینک‌سازی خارجی در قسمت سایدواید صفحات آن هم با یک انکر تکست و بدون در نظر گرفتن اصول این کار، باعث ایجاد پنالتی می شود. دریافت بک لینک از این روش کیفیت مطلوبی ندارد و موجب جریمه گوگل می‌شود.

  • لینک سازی انبوه در زمان کوتاه

طبیعی است که بخواهید در کمترین زمان به رتبه‌های برتر گوگل برسید، اما در ساخت بک لینک زیاده‌روی نکنید. شدت بالای لینک‌سازی در فواصل زمانی کم نشان از ساخت بک لینک‌های غیرطبیعی است و گوگل را حساس می‌کند. بهتر است لینک سازی خارجی را با گذشت زمان و به صورت تدریجی انجام دهید.

دلایل جریمه شدن توسط گوگل

چگونه پنالتی گوگل را تشخیص دهیم؟

چند فاکتور اصلی وجود دارد که می‌تواند برای شما مشخص کند که سایت شما دچار پنالتی گوگل شده است یا خیر. جریمه‌های دستی گوگل حتماً به شما گفته می شود; اما اگر علت آن ناشی از به‌روزرسانی الگوریتم‌های گوگل باشد، به شما اطلاع داده نمی‌شود و ممکن است حرفه‌ای‌ترین متخصصان سئو را هم غافلگیر کند. برای تشخیص جریمه‌های ناشی از آپدیت الگوریتم‌های گوگل باید رتبه سایت خود را بررسی کنید که آیا واقعا رتبه شما دچار کاهش شده است یا نه. اگر سایت مدنظر رتبه خوبی در ازای جستجوی نام تجاری شما ندارد یا با افت ناگهانی جایگاه صفحات در گوگل مواجه شدید، متاسفانه سایت شما جریمه شده ‌است. به عبارتی، کاهش شدید رتبه یکی از دلایل آن است که امکان دارد در یک شب گوگل سایت را از نتایج حذف کند.

گزارش‌های بسیاری وجود دارد که عنوان می‌شود ترافیک سایت به شدت افت پیدا کرده. در حالی که وقتی بررسی‌های بیشتری انجام می‌شود متوجه می‌شویم که تبلیغات سایت متوقف شده و ترافیک ارگانیک تغییری نکرده است. البته که از دست‌دادن رتبه سرچ ارگانیک یا ترافیک سایت، لزوماً به این معنا نیست که شما دچار پنالتی گوگل شده‌اید. ممکن است در رقابت با سایر سایت‌ها شکست خورده باشید و جایگاه شما را سایر رقبای شما در آن حوزه گرفته باشند.

چگونه از پنالتی‌شدن سایت خود جلوگیری کنیم؟

به‌غیر از جریمه‌های دستی، شما نمی‌توانید برای جریمه‌های الگوریتمی درخواستی بفرستید; اما با رفع مشکل و پاک‌سازی سایت امکان این وجود دارد تا ربات های گوگل دوباره سایت شما را بررسی (crawl) کنند تا دوباره رتبه‌های قبلی خود را کسب کنید. برای اینکار باید اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. حذف بک‌ لینک‌های غیرطبیعی، از جمله لینک‌هایی که خودتان ساخته‌اید یا آن را از سایت‌های دیگر خریده‌اید.
  2. استفاده از ابزار disavow برای حذف تاثیر لینک‌های مخربی که شما قادر به حذف آنها نیستید.
  3. تمام محتواهای لندینگ‌ها و بلاگ را ازنظر بهینه‌بودن بررسی کنید. همان‌طور که اشاره کردیم وظیفه بررسی کیفیت محتوا بر عهده الگوریتم پاندا است و توجه به تولید محتوای یونیک و مفید و البته غیرتکراری به شما کمک می‌کند تا از جریمه‌های گوگل در امان باشید.

جمع‌بندی

این داستان به همین جا ختم نخواهد شد و مبارزه بین اسپمرها و گوگل همچنان ادامه دارد و هرچند وقت یکبار الگوریتم و جرایم جدیدی ایجاد میشود و تمام اطلاعات مربوط به آخرین آپدیت گوگل می باشد. به تازگی الگوریتم رنک برین (Rankbrain) گوگل موجب ایجاد موجی از نگرانی ها میان صاحبان سایت و سئوکاران شده است. گوگل در الگوریتم رتبه بندی رنک برین (Rankbrain) از هوش مصنوعی استفاده کرده و در حال افزایش دقت موتور جستجوی خود است.

به‌عنوان کلام آخر در مورد این موضوع باید بدانید داستان جریمه‌های گوگل ناشی از رفتارهای ربات‌گونه و اسپم‌ ادامه دارد و روزبه‌روز الگوریتم‌های گوگل هوشمند‌تر خواهند شد تا برای ارائه محتوا‌های ارزشمند به کاربران جلوی‌ فعالیت افراد سودجو را‌ بگیرد. به یاد داشته باشید، اگر اصول پایه‌ای سئو و مخصوصا سئو خارجی مثل لینک سازی صحیح را در سایت خودتان اجرا کنید، نیازی به نگرانی بابت جریمه سایت توسط گوگل و بقیه موتورهای جست‌وجو ندارید.

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه

ایمیل خود را وارد کنید تا از جدیدترین اخبار و مقالات حوزه دیجیتال مارکتینگ مطلع شوید.

"*" قسمتهای مورد نیاز را نشان می دهد

موضوع مورد علاقه خود را انتخاب کنید*
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

اشتراک‌گذاری‌:

مطالب مرتبط

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از اخبار روز سئو و روابط عمومی باخبر باش
الان رپورتاژ بخر، بعدا پرداخت کن

امکان پرداخت اعتباری رپورتاژها با سرویس یکتاپی به پنل تریبون اضافه شد.

خرید اعتباری از تریبون با یکتاپی