وبینار رایگان «مهندسی معکوس استراتژی سئو رقبا»
ثبت‌نام رایگان
دستورالعمل ارزیابی گوگل EEAT

به‌ روزرسانی شده در ۲۷ فروردین ۱۴۰۴

|

EEAT چیست؟ و ۶ روش‌ بهینه‌سازی سایت بر مبنای E-E-A-T

محتوایی که با هوش مصنوعی نوشته می‌شود، احتمالا نمی‌تواند رتبه خوبی در نتایج جستجو بگیرد! مفهومی که در این مبحث قرار است در مورد آن صحبت کنیم، به شما خواهد گفت که گوگل در ارزیابی کیفیت محتوا چه مولفه‌هایی را درنظر می‌گیرد.  قبل از هر چیز لازم است به این نکته توجه کنید که EEAT نه الگوریتم گوگل است و نه فاکتوری برای رتبه‌بندی، فقط دستورالعملی است برای ارزیابی کیفیت محتوایی که در نتایج گوگل نمایش داده می‌شود.

EEAT چیست؟

E-E-A-T مخفف تجربه، تخصص، اعتبار و اعتماد است. این مفهوم مجموعه‌ای از دستورالعمل‌های کیفی است که موتورهای جستجوی گوگل برای ارزیابی محتوا از آن استفاده می‌کنند، به‌ویژه برای موضوعاتی که می‌توانند بر رفاه افراد تأثیر بگذارند، مانند سلامت و امور مالی. هدف این است که در نتایج جستجو ارائه اطلاعات قابل اعتماد و مفید در موضوعات YMYL اهمیت دارند.

مولفه‌های اصلی E-E-A-T چیست؟

اجازه دهید در ابتدا با دقت بیشتری به حروف تشکیل‌دهنده این مفهوم نگاه کنیم. در کنار توضیح هر کدام از حروف، نحوه اجرای آن در مطالب را نیز به شما خواهیم گفت.

  • Experience (تجربه)

وقتی گوگل به «تجربه» اشاره می کند، به معنای ارائه تجربه دست اول با آن موضوع در دنیای واقعی‌ است. مثلا:

اگر نویسنده در مورد بررسی یک هتل می‌نویسد، در آن تجربه اقامت داشته باشد.

اگر قرار است کتابی معرفی کند، تجربه مطالعه آن را داشته باشد، اگر محصولی معرفی می‌کند، قبلا آن را امتحان کرده باشد.

«تجربه» مفهومی است که ابزارهای هوش مصنوعی نمی‌توانند به خوبی در محتوا آن را پیاده کنند ولی برای گوگل اهمیت زیادی دارد. چراکه ارائه یک تجربه منحصربه‌فرد، می‌تواند در انتخاب و تصمیم‌گیری کاربران اثر بگذارد.

  • روش کسب و نحوه نمایش Experience

یکی از مؤثرترین راه‌ها برای نشان دادن تجربه‌، صحبت از تجربیات نویسنده است. هر چقدر نویسنده در مورد موضوعی که می‌نویسد تجربه عملی بیشتری داشته باشد، به این مفهوم کمک می‌کند.

اما سوالی که پیش می‌آید این است که نمی‌توان همه‌چیز را تجربه کرد و نویسنده‌های محتوا نیاز دارند که در مورد موضوعات مختلفی محتوا بنویسند که ممکن است تجربه‌ای نداشته باشند. مثلا یک نویسنده حوزه گردشگری شاید نیاز باشد در مورد تور برزیل مطلبی را آماده کند اما شرایط سفر به این کشور را تا آن زمان نداشته باشد.

در این شرایط بهتر است از تجربیاتی که به اشتراک گذاشته شده استفاده کنید. ولاگ‌هایی که اینفلوئنسر هر حوزه تولید کرده، نظرات کاربران در سایت‌ها و فروم‌ها، تجربیات دوستان و اطرافیان از جمله موارد جایگزینی است که می‌تواند به شما در پیاده‌سازی مفهوم تجربه در محتواهای خود کمک کند.

  • Expertise (تخصص)

گوگل تخصص را به نویسنده محتوا مرتبط می‌داند و معتقد است نویسنده‌ای که در یک زمینه تخصص داشته باشد، محتوای غنی‌تری می‌تواند تولید کند که مطابق با میل و سلیقه کاربران باشد. ارزیابی کنندگان کیفیت گوگل سوالاتی از این قبیل می‌پرسند:

  • نویسنده محتوا کیست؟
  • آیا نویسنده به خوبی در موضوع تسلط دارد؟

همانند تجربه، اهمیت تخصص به نوع محتوا و موضوع بستگی دارد. نشان دادن تخصص در موضوعاتی مانند مالی و پزشکی بسیار مهم است. در این موارد، از شما انتظار می‌رود اطلاعاتی را در چارچوب و قواعد پزشکی یا مالی روز دنیا ارائه دهید.

سابقه تحصیلی و شغلی، موفقیت‌های تحصیلی، و جایگاه شما در رشته خود نیز هنگام ایجاد چنین محتوایی بسیار مهم است.

به عنوان مثال:

فرض کنید مخاطب قرار است خمیر مایه بپزید. بنابراین «دستور پخت خمیر ترش» را در گوگل جستجو می‌کند. نگاهی به نتایج این مفهوم بیاندازید. سه مطلب برتر در نتایج جستجو توسط آشپزها نوشته شده که اتفاقا در این زمینه سابقه قابل دفاعی دارند. تنها تفاوت آن‌ها در این است که هر کدام به نوعی این تخصص را توانسته‌اند به گوگل نشان دهند.

رتبه اول متعلق به نویسنده‌ای است که صاحب یک رستوران ایتالیایی و مدرس موسسه آشپزی‌ است، رتبه دوم نویسنده یک کتاب پرفروش شیرینی‌پزی و یکی از افراد خبره در پخت نان خمیر ترش است و

رتبه سوم نویسنده‌ای است که خانه‌دار نیز هست و در زمینه پخت این رسپی به خصوص، مهارت دارد.
همانطور که می‌بینید، مهارت‌های مختلفی در دستورالعمل‌های خمیر ترش وجود دارد، از مدارک تحصیلی گرفته تا صاحبان رستوران و مادران پرمشغله.

با درنظرگرفتن رتبه‌بندی، ارزیابی‌کنندگان کیفیت گوگل احتمالاً از تخصص در هر سه دستور غذا قدردانی می‌کنند و زمینه این افراد را در نظر می‌گیرند. البته اگر مقالات به عنوان مثال به موضوعات مالی، پزشکی یا حقوقی می‌پرداختند، نحوه برخورد گوگل با این محتواها متفاوت خواهد بود.

  • روش کسب و نحوه نمایش Expertise

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای نشان دادن تخصص خود به ارزیابی‌کنندگان کیفیت Google، افزودن اطلاعاتی درباره خود و سایر نویسندگانی است که برای سایت شما می‌نویسند.

شما باید جزئیات مربوط به نویسنده هر مقاله را در نظر بگیرید، مانند مدارک تحصیلی، اطلاعات شغلی و وضعیت آ‌ن‌ها در یک زمینه خاص.

به عنوان مثال، اگر کسی به دنبال مشاوره پزشکی است، نویسنده با مدرک پزشکی و سال‌ها کار در این زمینه به عنوان یک منبع قابل اعتماد متخصص در نظر گرفته می‌شود.

با فهرست کردن صلاحیت‌های نویسندگان خود، تخصص آن‌ها را می‌توانید در این زمینه نشان می‌دهید.

بنابراین، راه مناسب برای نشان دادن این نوع تخصص به گوگل چیست؟

ممکن است ساده به نظر برسد، اما در مورد موضوعاتی که اطلاعات دارید، بنویسید.

به عنوان مثال، اگر زمان زیادی را صرف کار روی موتور خودرو می‌کنید، احتمالا در این موضوع تخصص دارید و می‌توانید بلاگی با محتواهای مفید درباره مشکلات رایج موتورها و غیره ایجاد کنید.

از سوی دیگر، اگر هرگز در زندگی خود کیک نپخته‌اید و یک وبلاگ کیک و شیرینی راه‌اندازی کرده‌اید، به سرعت برای خوانندگان و گوگل آشکار می‌شود که در این زمینه فاقد تخصص کافی هستید و مطلب شما ممکن است رتبه خوبی در نتایج جستجو کسب نکند.

  • Authoritativeness (اعتبار)

اعتبار به میزان اختیارات یک نویسنده محتوا یا سایت اشاره دارد. این بدان معناست که شما تا چه اندازه منبعی برای کسب دانش در مورد یک موضوع هستید.

به عنوان مثال، فایننشال تایمز یکی از معتبرترین منابع مالی در نظر گرفته می‌شود یا دیجیاتو را می‌توان یکی از رسانه‌های مهم در حوزه تکنولوژی دانست.

به همین ترتیب، ESPN و رسانه ورزش ۳ دارای قدرت زیادی در ورزش است.

هر یک از مقاله‌ها را در سایت‌هایی مانند این مرور کنید، و اولین چیزی که متوجه می‌شوید، میزان عظیمی از تجربه و تخصص است.

همچنین متوجه خواهید شد که این سایت ها دارای موارد زیر هستند:

  • بک لینک از سایر سایت‌های معتبر
  • نویسندگانی با برندهای شخصی قوی یا پروفایل‌های دیجیتال به عنوان متخصص در موضوعات خاص
  • معماری محتوای قوی که تمام جنبه‌های یک موضوع خاص را پوشش می‌دهد
  • هنگام در نظر گرفتن اعتبار، به یاد داشته باشید که همیشه با تخصص و تجربه همراه است.
  • اگر هیچ تخصص یا تجربه ای در مورد موضوعی ندارید، نمی توانید صدای مرجع در آن موضوع باشید.
  • روش کسب و نحوه نمایش Authoritativeness

همانطور که گفته شد، یکی از راه‌های ایجاد اعتبار سایت، کسب بک لینک از سایر سایت‌های معتبر است.

شما باید شکاف‌های محتوایی را شناسایی کنید که بتوانید از آنها استفاده کنید و راه‌هایی برای ارتقای محتوای خود پیدا کنید تا نسبت به رقبای خود برتر باشید.

لینک‌ سازی داخلی و استفاده از رپورتاژ آگهی برای لینک سازی خارجی می‌تواند به افزایش اعتبار بلاگ شما کمک کند.

به عنوان مثال، اگر یک پست بلاگ در مورد بسکتبال لینکی از سایتی مانند ESPN به دست آورد، به ایجاد شهرت و اعتبار سایت کمک می‌کند.

کاربران به ESPN به عنوان صدای اقتدار در حوزه ورزشی اعتماد دارند. وقتی آن‌ها لینکی از آن رسانه معتبر به صفحه شما می‌بینند، می‌تواند باعث افزایش اعتبار و اعتماد شما شود.

این به معنای ایجاد محتوای با کیفیت بالاست که با تمام جنبه‌های یک موضوع سروکار دارد.

به‌عنوان مثال تصور کنید:

شما به دنبال استخدام یک مربی شخصی برای رسیدن به تناسب اندام خود هستید. اولین مربی‌ای که ملاقات می‌کنید، روال‌های اولیه تناسب اندام را می‌داند. مربی دوم تکنیک‌های آموزشی پیشرفته، استراتژی‌های پیشگیری از آسیب و برنامه‌ریزی وعده‌های غذایی را می‌داند.

مربی سوم دانشی مشابه دو مربی قبلی دارد، اما می‌تواند تخصص خود را از طریق داستان‌های موفقیت واقعی مشتریانی که به آنها کمک کرده‌اند نشان دهد. شما احتمالا مربی سوم را معتبرترین گزینه خواهید دید. همین امر در مورد سایت شما نیز صدق می‌کند.

شما باید یک استراتژی محتوایی داشته باشید که به شما کمک کند قدرت موضوعی شما را در موضوعات مرتبط با کسب‌وکارتان نشان دهد.

شما باید تا حد امکان تولید محتوا مفید که تمام جنبه‌های موضوع شما را پوشش دهد، انجام دهید.

به عنوان مثال، اگر فقط یک مقاله در مورد دوچرخه سواری در سایت خود منتشر کنید، Google شما را به عنوان یک مرجع در حوزه دوچرخه سواری نمی‌بیند.

اما فرض کنید مقالات زیادی را ارسال کرده‌اید که تمام جنبه‌های دوچرخه سواری را پوشش می‌دهد، مانند تجهیزات ایمنی، روال تمرین و آموزش‌های تعمیر دوچرخه. در این صورت، گوگل شما را به عنوان یک منبع خبره و معتبر می‌بیند.

محتوای شما باید مفید باشد و هدف آن پاسخگویی به هر چیزی باشد که کاربر می‌خواهد در مورد موضوع بداند.

  • Trustworthiness (اعتماد)

قابل اعتماد بودن مهمترین عامل در E-E-A-T است و گوگل این را در دستورالعمل‌های ارزیابی کیفیت به وضوح بیان می‌کند.

اگر سایت شما دقیق، صادق، ایمن و قابل اعتماد باشد، گوگل آن را قابل اعتماد می‌داند.

اما شما همچنین باید بدانید که یک صفحه می‌تواند تجربه، تخصص و اعتبار را نشان دهد، اما همچنان توسط ارزیابی‌کنندگان کیفیت گوگل غیرقابل اعتماد تلقی می‌شود.

با این حال، اهمیت قابل اعتماد بودن یک صفحه یا سایت به نوع محتوا بستگی دارد. گوگل اطمینان را بر اساس هدف موردنظر محتوا ارزیابی می‌کند.

به عنوان مثال، صفحه‌ای که اطلاعات مالی را ارائه می‌دهد باید قابل اعتمادتر از یک پست وبلاگ باشد که در مورد مکان‌های دیدنی یک شهر صحبت می‌کند.

از این گذشته، اطلاعات مالی معمولاً بر اساس تحلیل‌ها و واقعیت‌هاست و توصیه‌های اشتباه می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر خوانندگان بگذارد. خلاصه‌ای از مکان‌های دیدنی یک شهر بیشتر بر اساس نظرات و تجربیات شخصی است و به اندازه اطلاعات مالی اهمیت ندارد. از طرف دیگر، فرض کنید به شهروندان ایرانی توصیه می‌کنید که برای سفر به ژاپن نیازی به ویزا ندارند. در صورتی که معلوم است نیاز دارند.

اگر این توصیه در سایت شما نوشته شده باشد، هم کاربران، هم ارزیابی‌کنندگان کیفیت گوگل، سایت شما را غیرقابل اعتماد می‌بینند.

  • روش کسب و نحوه نمایش Trustworthiness

تا زمانی که سایت شما هدفی صادقانه داشته باشد، ایجاد اعتماد چندان دشوار نیست.

در اینجا چند ایده در مورد چگونگی ایجاد و نشان‌دادن اعتماد وجود دارد:

  • ارائه اطلاعات تماس: بسته به نوع سایتی که دارید، ارائه جزئیات تماس دقیق راه ساده‌ای برای ایجاد اعتماد است. شما باید یک صفحه تماس داشته باشید که آدرس واقعی (نه دفتر مجازی یا صندوق پستی)، شماره تلفن و آدرس ایمیل را نشان دهد.
  • حفظ حریم شخصی کاربران: به یک خط‌مشی حفظ حریم خصوصی و کوکی نیاز دارید که به راحتی پیدا شود و یک صفحه شرایط و ضوابط. اگر سایت تجارت الکترونیک دارید، به یک خط مشی برای بازگشت وجه کاربران نیز نیاز دارید.
  • محتوای خود را به‌روز نگه دارید: محتوای شما باید به طور منظم به‌روز شود و تاریخ آخرین به‌روزرسانی آن را در صفحه نشان دهد. اگر سایت شما پر از محتوای قدیمی باشد، اعتماد مردم به آن دشوارتر خواهد بود.
  • جمع‌آوری و نمایش توصیفات و نظرات: به بازدیدکنندگان اجازه دهید نظرات و توصیفات خود را بنویسند. بازخورد خوب باعث ایجاد اعتماد می‌شود و مواجهه با بازخورد منفی نشان‌دهنده مسئولیت‌پذیری است.
  • تراکنش‌های مالی ایمن: اگر سایت شما پرداخت‌ها یا سایر داده‌های حساس را پردازش می‌کند، باید از مشتریان خود محافظت کنید. شما باید از اتصال HTTPS استفاده کنید و یک گواهی SSL معتبر داشته باشید. مطمئن شوید که طیف وسیعی از درگاه‌های پرداخت قابل اعتماد را به عنوان گزینه‌های پرداخت ارائه می‌دهید.
  • نمایش مجوزهای کسب‌وکار: اگر مجوزی برای کسب‌وکار خود دارید که نشان‌دهنده اعتبار شماست مثل اینماد یا مجوز اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی، می‌توانید در سایت خود از آن استفاده کنید.

تفاوت بین E-E-A-T و E-A-T چیست؟

در دسامبر ۲۰۲۲ زمانی که گوگل برای ساخت E-E-A-T حرف «E» را به E-A-T اضافه کرد، این مفهوم تقریبا با همان تعریف قبلی اما در کنار ویژگی‌های جدیدی ارائه شد.

حرف «E» مخفف Experience است.

این بدان معناست که گوگل بیش از هر زمان دیگری به مشارکت واقعی، شخصی یا آشنایی عملی با موضوع پوشش داده شده در یک محتوا اهمیت می‌دهد.

چرا که کاربران تشنه دریافت بینش افراد با تجربه واقعی در مورد موضوعی هستند که در مورد آن مطالعه می‌کنند.

از طرفی هر موضوعی نیاز به تخصص رسمی ندارد تا محتوای آن مفید تلقی شود. اغلب اوقات، تجربه دست اول به همان اندازه معنا دارد و در برخی از موارد هم اهمیت آن از تخصص بیشتر است.

به‌عنوان مثال فردی را تصور کنید که صرفا در دانشگاه درس خوانده و مدرک رسمی در یک حوزه تخصصی دریافت کرده است و در کنار آن فردی که از دوران نوجوانی در حال انجام آن فعالیت تخصصی است. گاهی تجربه فردی که تحصیلات ندارد می‌تواند بیشتر راهگشا باشد و به حل مشکل کمک کند.

منظور از YMYL در EEAT چیست؟

YMYL که مربوط به رتبه‌بندی بر اساس کیفیت سایت می‌شود، مخفف عبارت Your Money or Your Life است. به معنای پول شما یا زندگی شما. گوگل دیگر تنها به اطلاعات مرتبط اهمیت نمی‌دهد، بلکه به دنبال اطلاعات درست است. در بعضی از انواع جستجو، ممکن است «پول، سلامتی و شادی» کاربران با تاثیرات منفی مواجه شود. به زبان ساده‌تر، صفحاتی وجود دارند که به خاطر کیفیت پایین می‌توانند حال کاربر را بد کنند.

وقتی پای سلامت یا بحث‌های مالی و امنیتی در میان باشد، گوگل نمی‌خواهد به صفحاتی لینک بدهد که توصیه‌های غیرکارشناسانه یا نظرات مخرب به کاربران می‌دهند. بلکه قصد دارد تا جایی که می‌شود سایت‌هایی را پیشنهاد کند که سطح بالایی از تخصص، اعتبار، تجربه و اعتماد را برای کاربران فراهم کرده‌اند. که همان E-E-A-T است. در واقع این راه حل گوگل برای محافظت کردن از کاربران در برابر محتواهای بی‌کیفیت است که احتمال می‌دهد به آن‌ها آسیبی برسانند.

اگر کسب و کار شما هم جزو دسته‌ای است که با پول، سلامت یا حال خوب کاربران سروکار دارد، شناختن این مفهوم و رعایت آن برایتان ضروری است!

نمونه‌هایی از موضوعاتی که در دسته YMYL قرار می‌گیرند:

  • موضوعات خبری: موضوعات مهمی همانند رویدادهای بین‎‌المللی، کسب‌و‌کارها، اخبار مرتبط با سیاست، دانش و فناوری، البته که همه‌ی موارد خبری جزو دسته YMYL قرار نمی‌گیرند و همین موارد ذکر شده جزو موارد اصلی هستند.
  • موضوعات دولتی و حقوقی: اطلاعاتی مانند اطلاعات درباره انتخابات و رای‌گیری، موسسات دولتی و عمومی، خدمات اجتماعی و مسائل حقوقی مانند اطلاعات در مورد طلاق، ازدواج، حق حضانت کودکان، مهریه، ارث و ….
  • مالی: اگر سایت شما در مورد بورس، سرمایه‌گذاری، ارز دیجیتال، مالیات، بانک یا بیمه، جابه‌جایی پول به صورت اینترنتی و … فعالیت می‌کند در این دسته قرار می‌گیرید.
  • پزشکی و سلامت: اطلاعات مربوط به بیماری‌ها، مسائل پزشکی، داروها و بیمارستان‌ها، توصیه‌های عمومی برای سلامت عمومی و… نیز در این دسته قرار می‌گیرند.

البته قبل از شکل‌گیری این مفهوم، E-A-T و YMYL هر دو تحت یک سند مهم با نام خط مشی گوگل برای ارزیابی کیفیت قرار گرفته‌اند. در سال ۲۰۱۵، گوگل به طور رسمی این سند را منتشر کرد و تا حد زیادی به ما نشان داد که منظور گوگل از یک سایت باکیفیت یا بی‌کیفیت چیست.

در آپدیت‌های بعدی این خط مشی مشخص شد که ارزیابی کیفیت هم برای سایت و هم برای تولید کننده محتوا انجام می‌شود. که خبر بسیار مهمی است به این دلیل که گوگل می‌خواهد بداند که نویسنده محتوای یک صفحه چه کسی است و آیا اعتبار لازم برای نوشتن محتواها، خصوصاً محتواهای YMYL را دارد یا خیر.

چرا EEAT برای سئو مهم است؟

با توسعه سریع هوش مصنوعی، تولید انبوه محتوایی که توسط شخصی باتجربه یا متخصص نوشته نشده باشد، آسان‌تر از همیشه است.

در سال ۲۰۲۳، مت دیجیتی، متخصص سئو، به طور انحصاری از هوش مصنوعی برای ایجاد ۵۲۶ مقاله یک سایت جدید استفاده کرد. این وب سایت ۵۰هزار سشن در ماه را ایجاد می‌کرد.

به همین دلیل، E-E-A-T به روشی مهم تبدیل شده است تا اطمینان حاصل شود که محتوای شما با آنچه سیستم‌های رتبه‌بندی گوگل در نظر می‌گیرند، مطابقت دارد.

می‌توانیم مطمئن باشیم که گوگل به یافتن راه‌هایی برای جلوگیری از رتبه‌بندی محتوای کم ارزش و بی‌کیفیت تولید شده با هوش مصنوعی در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) ادامه خواهد داد و منطقی است که E-E-A-T در این امر نقش داشته باشد.

همچنین احتمالاً گوگل از بازخورد ارزیابی‌کنندگان کیفیت برای آموزش سیستم‌ها و الگوریتم‌های گوگل رتبه‌بندی مبتنی بر یادگیری ماشینی خود استفاده می‌کند.

شهادت پاندو نایاک در آزمایش ضدانحصار گوگل در اکتبر ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که چندین مدل یادگیری عمیق مورد استفاده در رتبه‌بندی صفحات وب با استفاده از امتیازات IS (رضایت اطلاعاتی) آموزش داده شده یا اصلاح شده‌اند. این امتیازات بر اساس رتبه‌بندی کیفیت جستجو تولید می‌شوند.

این بدان معنی است که محتوا و سایت شما باید با آنچه که برای این سیستم‌ها اهمیت دارد، هماهنگ باشد و E-E-A-T احتمالاً نقش مهمی در این موضوع دارد. از این گذشته، صفحاتی که دارای E-E-A-T بالا یا بسیار بالا هستند، امتیاز IS بالاتری تولید می‌کنند.

همچنین، از آنجایی که گوگل به پاداش دادن به محتوای ایجاد شده توسط متخصصان یا کسانی که تجربه شخصی دست اول دارند، ادامه می‌دهد، باید انتظار داشته باشیم که در آینده شاهد تأثیر مثبت محتوایی که با این موارد مطابقت دارد، در الگوریتم اصلی و سایر به‌روزرسانی‌های گوگل تأثیر بگذارد.

چگونه ارزیاب‌های کیفیت گوگل، EEAT را ارزیابی می‌کنند؟

گوگل از ارزیابی کنندگان کیفیت می‌خواهد که مراقب موارد زیر باشند:

  • محتوای بی کیفیت که با اصالت، استعداد، تلاش یا مهارت کافی برای دستیابی رضایت‌بخش به هدف صفحه ایجاد نشده باشد.
  • عناوین کمی اغراق آمیز، تکان‌دهنده یا گمراه‌کننده
  • سایت‌ها یا تولیدکنندگان محتوا با شهرت منفی
  • مقدار نارضایتی از اطلاعات درباره سازنده محتوا یا سایتی که برای صفحه ضروری است
  • تبلیغات یا محتوای تکمیلی که به طور قابل توجهی از محتوای اصلی صفحه منحرف می‌شود.

آیا EEAT فاکتور رتبه‌بندی گوگل است؟

علیرغم اهمیت آن، E-E-A-T یک عامل رتبه‌بندی نیست. E-E-A-T چیز جدیدی نیست. گوگل مفهوم E-A-T را در دستورالعمل‌های ارزیابی کیفیت خود در سال ۲۰۱۴ معرفی کرد. این دستورالعمل‌ها توسط ارزیاب‌های مستقل موتور جستجو که به عنوان «ارزش‌دهنده‌های کیفیت» شناخته می‌شوند، استفاده می‌شود.

گوگل در این باره می‌گوید:

«ارزیابان بررسی می‌کنند که محتوا چقدر نیاز یک کاربر از جستجو را برآورده می‌کند و کیفیت نتایج را بر اساس تخصص، اعتبار و قابل اعتماد بودن محتوا ارزیابی می‌کنند. این موارد مستقیماً بر رتبه‌بندی تأثیر نمی‌گذارند، اما به ما کمک می‌کنند تا کیفیت نتایج خود را محک بزنیم و مطمئن شویم که این نتایج در سراسر جهان با یک معیار مشخص سنجیده می‌شوند.»

E-E-A-T یک عامل رتبه‌بندی سنتی نیست و در عوض، ذهنیتی برای ایجاد محتوای مفید و مناسب نیاز کاربران و آنچه از سایت شما انتظار دارند است که به آن‌ها کمک می‌کند به شما اعتماد کنند.

سطوح E-E-A-T براساس دستورالعمل‌های ارزیابی کیفیت جستجوی گوگل

دستورالعمل‌های ارزیابی کیفیت جستجوی گوگل نشان می‌دهد که E-E-A-T سطوح مختلفی دارد: «سطح بسیار پایین»، «سطح پایین»، «سطح بالا» و «سطح بسیار بالا».

هدف شما همیشه باید این باشد که صفحات سایت خود را با بالاترین سطح ممکن E-E-A-T تراز کنید.

  • سطح بسیار پایین E-E-A-T

صفحات این دسته اغلب اسپم و فاقد اعتبار هستند و نمی‌توانند یک تجربه کاربری مثبت ارائه دهند و ممکن است از نظر فیزیکی، ذهنی، عاطفی یا مالی به کاربران آسیب برسانند.

به عنوان مثال، صفحاتی که رفتارهای متقلبانه یا مجرمانه را تبلیغ می‌کنند یا درباره آن فعالیت می‌کنند. این صفحات بی‌کیفیت‌ترین و غیرقابل‌اعتمادترین صفحات در وب هستند.

  • سطح پایین E-E-A-T

دستورالعمل‌های ارزیابی کیفیت گوگل بیان می‌کنند که یک صفحه خاص ممکن است فاقد E-E-A-T باشد، حتی اگر از سایر جنبه‌ها سایت معتبری به نظر برسد.

به عنوان مثال، شما بلاگی در حوزه سلامت و تناسب اندام راه‌اندازی می‌کنید و اکثر پست های بلاگ شما با موضوعاتی مانند مکمل‌ها و تمرینات توسط مربیان متخصص و باتجربه نوشته شده‌اند.

با این حال، یکی از پست‌های بلاگ شما فهرستی در مورد گیتارهای گران قیمت است.

برای گوگل مهم نیست که سایر پست‌های بلاگ شما درجه یک باشند. تقریبا غیرممکن است که در گیتار به همان سطحی که در سلامت و تناسب اندام متخصص هستید، متخصص باشید.

گوگل در دستورالعمل های خود درباره این موضوع بیان می‌کند:

«در صورتی که یک صفحه از بلاگ فاقد E-E-A-T مناسب برای هدف خود باشد، باید از اصطلاح «سطح پایین» استفاده شود. هیچ ملاحظات دیگری نمی‌تواند بر کمبود E-E-A-T برای موضوع یا هدف صفحه غلبه کند.»

  • سطح بالای E-E-A-T

صفحات با سطح بالایی از E-E-A-T تجربه دست اول، تخصص، اعتبار و قابل اعتماد بودن را ارائه می‌دهند. این سطح ممکن است برای اینکه یک صفحه با کیفیت بالا در نظر گرفته شود لازم باشد. اما در این سطح است که هدف صفحه و موضوع آن حدودا تعریفی از ظاهر E-E-A-T ارائه می‌دهد.

مثلا اگر سایتی محصولاتی لاکچری با قیمت بالا ارائه کند و این موضوع را در سایت خود به سادگی نمایش دهد، می‌تواند در این سطح قرار بگیرد.

  • سطح بسیار بالای E-E-A-T

صفحات با E-E-A-T بسیار بالا توسط متخصصان ایجاد می‌شوند یا در سایت‌هایی منتشر می‌شوند که به عنوان مرجع در یک حوزه محسوب می‌شوند. این صفحات با آنچه لازم است یک صفحه یکی از قابل اعتمادترین منابع در وب برای یک موضوع در نظر گرفته شود، همراستا هستند.

به عنوان مثال، فرض کنید یک مقاله خبری در مورد یک موضوع مالی و سرمایه‌گذاری می‌خوانید. در این صورت، از نویسنده انتظار دارید که یک متخصص امور مالی باشد و تجربه مرتبط در این زمینه داشته باشد.

یکی از کارهایی که باید هنگام انتشار محتوایی که E-E-A-T بسیار بالایی را نشان می‌دهد انجام دهید این است که یک سری سؤال از خود بپرسید:

  • تجربه دست اول چقدر برای این موضوع مهم است؟
  • تخصص و تحصیلات آکادمیک برای این موضوع چقدر مهم است؟
  • چه چیزهایی باعث می شود یک سایت یا تولیدکننده محتوا در این موضوع قابل اعتماد باشد؟

E-E-A-T در این سطح، می‌تواند بین دو موضوع بسیار متفاوت به نظر برسد، اما اصول اولیه یکسان است.

روش‌های بهینه‌سازی سایت بر مبنای E-E-A-T

ساختن و نشان دادن E-E-A-T پیچیدگی خاصی ندارد و کارهای زیادی وجود دارد که بتوانید آن را به ارزیابان گوگل نشان دهید.

1. از کارشناسان و افراد با تجربه دست اول استفاده کنید

ساده‌ترین روش این است که برای موضوع سایت خود از نویسندگان متخصص و باتجربه در آن حوزه استفاده کنید. در حالت ایده‌آل، باید یک متخصص از درون کسب‌وکار شما باشد که در مورد موضوع آگاه باشد و تجربه یا تخصص کافی برای نوشتن در مورد آن داشته باشد.

در دام انتشار محتوای بدون نویسنده نیفتید. خوانندگان می‌خواهند بدانند که چه کسی پشت محتوا است. و این بدان معنی است که شما نباید محتوای اختصاص داده شده به نویسنده را بدون نام منتشر کنید.

2. ارزشی فراتر از آنچه قبلاً در SERP وجود دارد اضافه کنید

اکثر نویسندگان محتوا افرادی هستند که یک محتوا را بارها و بارها تکرار می‌کنند. اغلب، این محتواها از محتوای رتبه اول نوشته می‌شود و به محتوای کپی‌شده معروف است.

یک راه عالی برای نشان دادن E-E-A-T به گوگل، پرکردن شکاف دانش با اضافه‌کردن چیزهای جدید به صفحه نتایج است.

و بهترین راه برای ایجاد کسب اطلاعات و ارائه چیزی متفاوت از محتوایی که قبلاً رتبه‌بندی شده، از طریق کارشناسان خود، نظرات و نقل قول‌ها را به صفحات خود اضافه کنید یا از آن‌ها کمک بخواهید تا شکاف‌های موجود در محتوای رقیب را شناسایی کنید.

از کارشناسان خود بخواهید محتوایی را که در نتایج جستجو رتبه بالایی دارد، بررسی کنند و در مورد آنچه که در محتوای آن‌ها وجود ندارد به شما بازخورد بدهند.

3. صفحه نویسنده ایجاد کنید

صفحات نویسنده را برای هر فردی که محتوا می‌نویسد، ایجاد کنید. اگر از وردپرس استفاده می‌کنید، این صفحات به‌صورت استاندارد وجود دارند، اما فقط یک شبکه ساده از پست‌های نوشته شده توسط آن شخص خواهند بود. یک قدم جلوتر بروید و این صفحات را بسازید تا راهنمای جامعی برای آن شخص باشد، از جمله:

  • آن‌ها چه کسانی هستند؟
  • یک عکس پروفایل
  • تجربه آن‌ها چیست؟
  • حوزه‌های تخصصی آن‌ها چیست؟
  • راه ارتباطی با آن‌ها
  • پست‌هایی که نوشته‌اند

هرچه بیشتر بتوانید به خوانندگان بگویید که نویسنده کیست و چرا واجد شرایط نوشتن در مورد موضوع هستند، بهتر است.

4. صفحه درباره ما خود را بهبود بخشید

صفحه درباره مای شما مکان مناسبی برای بیان داستان برندتان است. دستورالعمل‌های ارزیابی کیفیت گوگل در واقع این را به عنوان نقطه شروع ارزیابی‌کنندگان کیفیت پیشنهاد می‌کند تا بفهمند یک سایت یا سازنده محتوا در مورد خود چه می‌گوید.

صفحه درباره ما باید ویترین سایت شما باشد از اینکه چه کسی هستید، چه پیشینه‌ای دارید و چگونه متفاوت هستید.

برخی یا همه موارد زیر را در صفحه درباره ما قرار دهید:

  • داستان کسب‌وکار خود
  • نشانه‌های ارائه‌دهنده اعتماد به محصولات و خدمات شما
  • پیشنهاد فروش منحصر به فرد شما (USP)
  • تیم شما
  • جوایز و اعتبارنامه‌های شما
  • نظرات و توصیفات شما
  • مکان های شما
  • اطلاعات تماس شما
  • مشتریان شما

5. منابع را در محتوای خود ذکر کنید

منابع را به وضوح در محتوای خود ذکر کنید و به آن‌ها لینک دهید. گاهی اوقات اعتماد به ادعاها، آمار یا حقایقی که در اینترنت یافت می‌شود دشوار است. اغلب به دلیل که هیچ اشاره روشنی به اینکه اطلاعات از کجا آمده است وجود ندارد.

اگر منبع اطلاعات از داده‌های خود شماست، شفاف‌سازی کنید و روش تحقیق یا نحوه جمع‌آوری داده‌ها را بررسی کنید.

اگر منبع اطلاعات از تحقیق یا محتوای شخص دیگری بوده است، به منبع اصلی لینک دهید.

6. از تصاویر و محتوای ویدیویی خود استفاده کنید

یکی از مؤثرترین راه‌ها برای نشان دادن اینکه واقعاً چیزی را که درباره آن می‌نویسید تجربه کرده‌اید، استفاده از تصاویر، ویدیوها یا رسانه‌های دیگر است.

استفاده از تصاویر استوک یا تولیدشده با هوش مصنوعی هیچ فایده‌ای در این راستا ندارد و نشان می‌دهد که شما تجربه واقعی از ادعای خود ندارید.

با این حال، تصور نکنید که نیاز به استخدام یک عکاس حرفه‌ای دارید. عکس‌هایی که با استفاده از گوشی هوشمند شما گرفته می‌شوند هم می‌توانند گزینه‌های مناسبی باشند.

آیا E-E-A-T برای سایت‌هایی با حوزه‌های خاصی اهمیت دارد؟

بله، در سایت‌هایی که طبق دستورالعمل «YMYL» به سلامت و امنیت و پول کاربران مرتبط است، حساسیت این موضوع نیز بیشتر است و ارزیابان گوگل با دقت بیشتری آن‌ها را نگاه می‌کنند.

آیا ابزار خاصی برای ارزیابی سطح E-E-A-T یک سایت وجود دارد؟

خیر، هیچ ابزاری وجود ندارد که بتواند سطح E-E-A-T سایت شما را ارزیابی کند.

از آنجایی که E-E-A-T یک عامل رتبه‌بندی واحد و قابل اندازه‌گیری نیست، هیچ امتیاز E-E-A-T و چیزی که یک ابزار بتواند اندازه‌گیری کند وجود ندارد.

بهترین راه برای ارزیابی سطح E-E-A-T سایت شما این است که با دستورالعمل‌های ارزیابی کیفیت گوگل و سطوح موجود در آنها آشنا شوید. و صفحات وب خود را با مثال‌های ارائه شده و معیارهای تعیین‌شده برای ارزیاب‌ها مقایسه کنید.

رایج‌ترین اشتباهات در E-E-A-T

در این مطلب تصمیم داریم ۱۰ باور غلط درباره E-E-A-T را توضیح دهیم و نحوه عملکرد ‌آن و همچنین روش‌های استفاده گوگل از آن را بررسی کنیم.

  • ‌E-E-A-T به خودی خود یک الگوریتم نیست.

گری ایلیس به تازگی طی گفتگویی در خلال نشست Pubcon گفته است: «گوگل مجموعه‌‌ای از میلیون‌ها الگوریتم کوچک دارد که به‎طور هماهنگ و هم‌صدا کار‌ می‌کنند تا امتیاز رتبه‎بندی وب‌سایت‌ها را بدست آورند. بسیاری از آن الگوریتم‌های کوچک، به دنبال سیگنال‌هایی در صفحات یا مطالب سایت‌ها هستند که‌ می‌توانند مفهوم ‌E-E-A-T را برسانند.

بنابراین، اگرچه ‌E-E-A-T الگوریتم خاصی نیست‌، اما الگوریتم‌های گوگل به دنبال سیگنال‌هایی در درون و بیرون سایت هستند که با ‌E-E-A-T خوب یا بد ارتباط دارند، مانند پیج رنک (PageRank‌)، که از بک لینک‌ها برای بررسی اعتبار یک سایت استفاده می‌کند.

  • هیچ امتیازی برای‌ E-E-A-T وجود ندارد

در همان گفتگوی قبلی، گری ایلیس تایید کرد که: «هیچ امتیاز ‌E-E-A-T یا YMYL داخلی وجود ندارد».

الگوریتم‌های گوگل نه تنها امتیازی به ‌E-A-T اختصاص‌ نمی‌دهند‌، بلکه ارزیابان کیفیت نیز که ‌E-E-A-T را در ارزیابی‌های خود آنالیز می‌کنند‌، مستقیما بر رتبه‌‏بندی ‌‌وب‌سایت‌ها تأثیر‌ نمی‌گذارند.

‌E-E-A-T به‌طور مستقیم عاملی برای رتبه‌‎بندی نیست و تخصص‌، معتبر بودن و قابلیت اعتماد به تنهایی عواملی برای رتبه‌بندی یک وب‌سایت نیستند.

این بیشتر یک بحث در مورد معناشناسی است تا اینکه بگوییم ‌E-E-A-T برای رتبه‌‏بندی اهمیت چندانی ندارد.

‌گوگل حداقل ۲۰۰ فاکتور رتبه‌بندی مانند سرعت صفحه‌، HTTPS یا استفاده از کلمات کلیدی در تگ‌های عنوان را دارد که‌ می‌توانند مستقیما بر رتبه‌بندی یک صفحه معین تأثیر بگذارند.

‌E-E-A-T مثل این فاکتورها کار‌ نمی‌کند. نقش این گزینه در رتبه‌بندی‌های گوگل، غیر مستقیم‎‌تر است.

وقتی از AJ Kohn‌ در مورد چگونگی تاثیر عوامل ‌E-E-A-T بر الگوریتم فعلی گوگل سوال شد، او این‌طور پاسخ داد:

«من احساس‌ می‌کنم بسیاری از متخصصان سئو فکر‌ می‌کنند که تخصص‌، معتبر بودن و قابلیت اطمینان از عوامل مهم رتبه‌بندی هستند‌، اما نحوه کار الگوریتم این‌طور نیست. آن‌ها فقط به‌طور تقریبی می‌دانند که چه چیزی باید انجام شود. گفت‌وگوی بسیار بهتری در این میان وجود دارد. به عنوان مثال‌، ‌گوگل از چه الگوریتمی برای تأثیرگذاری روی این موارد استفاده می‎کند؟ آیا وقتی از health صحبت می‌شود، ‌گوگل از BioSentVec embeddings استفاده‌ می‌کند تا مشخص کند کدام سایت‌ها مطالب پزشکی باارزش‌تری دارند؟ من مطمئن نیستم که آن‌ها چنین کاری انجام دهند. اما به هر ترتیب‌، این مکالمه بسیار بهتری است تا اینکه بگوییم آیا باید در بخش نویسنده مقاله، عنوان «دکتر» را اضافه کنیم به این امید که محتوایمان تخصصی‌تر به نظر بیاید؟»

  • ‌E-E-A-T چیزی نیست که مدیران سایت روی آن زیاد تمرکز کند

گوگل در راهنماهای کیفیت خود صریحا اعلام کرده است که سطح ‌E-E-A-T مورد انتظار از یک ‌‌وب‌سایت خاص، به موضوعات ارائه شده در آن ‌‌وب‌سایت و میزان ماهیت YMYL محتوای آن بستگی دارد.

به عنوان مثال‌، محتواهای مربوط به مشاوره پزشکی با ‌E-E-A-T بالا، باید توسط افراد یا سازمان‌هایی با تخصص پزشکی و معتبر تهیه و تولید شوند.

با این حال‌، ‌‌وب‌سایت‌هایی که در زمینه یک سرگرمی‌، مثل عکاسی یا آموزش گیتار‌ فعالیت می‎کنند، به تخصص رسمی کمتری نیاز دارند و از نظر تجزیه و تحلیل ‌E-E-A-T در استاندارد پایین‌تری ‌قرار می‎گیرند.

برای شرکت‌هایی که به موضوعات YMYL می‎پردازند – که‌ می‌تواند تاثیر مستقیمی بر شادی‌، سلامتی‌، موفقیت مالی یا رفاه خوانندگان داشته باشد‌ -‌ E-E-A-T از اهمیت بسیار بالاتری برخوردار است.

همچنین باید به این نکته توجه کنید که سایت‌های تجارت الکترونیکی (یعنی همه فروشگاه‌های اینترنتی) به دلیل پذیرش اطلاعات کارت اعتباری‌،YMYL محسوب‌ می‌شوند.

  • تمرکز بر روی ‌E-E-A-T جایگزینی برای بررسی‌های فنی ‌‌سئو یا سایر هدف‌های ‌‌سئویی نیست

پرداختن به ‌E-E-A-T عملکرد ‌‌سئو را بهبود‌ نمی‌بخشد.

تمام اقدامات ابتکاری سنتی مانند بهینه‌سازی صفحه‌، به دست آوردن بک لینک‌های باکیفیت و سئوی تکنیکال که به عنوان یک استراتژی موفقیت‌آمیز در زمینه سئو به کار‌ می‌روند‌، برای موفقیت ‌E-E-A-T نیز باید انجام شود.

برای سایت‌هایی که به دلیل آپدیت شدن الگوریتم‌های گوگل موقعیت‌شان به خطر افتاده، ‌E-E-A-T تنها یک بخش قابل بررسی است.

وقتی یکی از الگوریتم‌های اصلی گوگل آپدیت می‌شود، در بسیاری از زمینه‌های مختلف سایت نیاز به تغییر داریم. مانند بهبود کیفیت کلی سایت‌، رسیدگی به مسائل مربوط به تجربه کاربر‌، کاهش مشکلات فنی ‌‌سئو و بهبود ساختار ‌‌وب‌سایت.

به علاوه‌، اگر سایتی دارای مشکلات فنی شدید مانند بارگذاری کند صفحه یا مشکلات مربوط به کرال شدن یا ارائه محتوا باشد‌، ممکن است ‌گوگل حتی نتواند سایت را به درستی ایندکس کند.

با توجه به شدت موارد دیگری که ممکن است بر عملکرد ‌‌وب‌سایت شما تاثیر بگذارد‌، ‌E-E-A-T را در میان سایر اقدامات مربوط به سئو، در اولویت قرار دهید.

  • ‌E-E-A-T چیز جدیدی نبوده و در راستای مبارزات گوگل با محتواهای نادرست نیست

با وجود تمام مطالب جدیدی که درباره ‌E-E-A-T‌ می‌گویند، برخی از متخصصان سئو ادعا کرده‎اند که ‌E-E-A-T ابتکار جدید ‌گوگل است که از زمان آپدیت الگوریتم اصلی در اول آگوست ۲۰۱۸ آغاز شده است.

اما جالب است بدانید که ‌E-E-A-T برای اولین بار در نسخه ۲۰۱۴ دستورالعمل‌های کیفیت ‌گوگل ارائه شد.

علاوه بر این‌، تحقیقات نشان داده که ۵۱ درصد از ‌‌وب‌سایت‌های آنالیز شده که طی به روزرسانی‌های اصلی ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ شاهد کاهش عملکرد بوده‌اند‌، از آپدیت «Fred» در مارس ۲۰۱۷ نیز تأثیر منفی گرفته‎‌اند.

تلاش‌های گوگل برای کاهش اطلاعات نادرست و محتواهای بی‌کیفیت، قبل از آپدیتی بود که در اول آگوست ارائه داد. بنابراین ‌E-E-A-T چیز جدیدی نیست.

گوگل همچنین در ابتکارات متعددی با هدف بهبود قابلیت اطمینان و شفافیت نتایج جستجوی خود و کاهش اخبار و محتواهای نادرست، مشارکت و سرمایه‌گذاری‌های دیگری کرده است‌، از جمله:

پروژه Trust

پروژه Owl

ارائه‌های گوگل در زمینه مبارزه با اطلاعات نادرست

  • آپدیت اول آگوست ۲۰۱۸ به‌طور رسمی «Medic» یا «E-A-T Update» نام‌گذاری نشده است

اگرچه آپدیت اول آگوست توسط بری شوارتز به طور غیررسمی آپدیت «Medic» نام‌گذاری شد‌، اما در کل، به نظر‌ می‌رسد سایر به‌روزرسانی‌های الگوریتم اصلی، از طرف گوگل نام رسمی ندارند.

برخی از دیجیتال مارکترها از آپدیت اول آگوست با عنوان ‌«E-A-T Update» یاد‌ می‌کنند. اما با توجه به این که ‌E-A-T تنها مسئله‌‌ای نبوده که باعث افت عملکرد در طی آن بروزرسانی شده است‌، این نام‎گذاری نه تنها نادرست، که گمراه‌کننده است.

  • افزودن بیوگرافی نویسنده، به خودی خود عاملی برای رتبه‌بندی نیست (گوگل قادر به شناخت یا بازیابی اطلاعات هر نویسنده نیست)‌

یکی از رایج‌ترین توصیه‌ها برای بهبود ‌E-E-A-T این است که اطمینان حاصل کنید همه مطالب، یک بیوگرافی از نویسنده‌‌ای دارند که آن مطلب را نوشته است‌. در حالت ایده‌آل‌، هر نویسنده یک بیوگرافی یا یک صفحه اختصاصی دارد که توضیح‌ می‌دهد این نویسنده چه پیشینه‌ای دارد و چرا‌ می‌توان به محتوای باکیفیت او اعتماد کرد.

در دستورالعمل‏‌های کیفیت‌، گوگل به‌طور مکرر توصیه‌ می‌کند که ارزیابان کیفیت باید از بیوگرافی نویسندگان به عنوان راهی برای تعیین میزان مهارت آن‌ها درباره موضوعاتی که می‌نویسند‌، استفاده کنند.

با این حال‌، در یک نشست پرسش و پاسخ لایو که در یوتیوب برگزار شد، جان مولر عنوان کرد که بیوگرافی نویسنده یک نیاز فنی نیست و همچنین برای اینکه موثر باشد، به نوع خاصی از Schema markup نیاز ندارد. با این حال‌، او با متخصصان توصیه کرد:

«با توجه به صفحه‌های مربوط به نویسنده و تخصص‌، اعتبار و قابل اعتماد بودن آن‌ها‌، توصیه‌ می‌کنم این موضوع را با کاربران خود بررسی کنید. مخصوصا برای تنظیمات‌تان، این بررسی‌ها را انجام دهید. سعی کنید تنظیمات مختلفی پیدا کنید تا بتوانید محتواها و کارهایی که افراد روی سایت شما انجام می‎دهند را نشان بدهید. آن‌ها واقعا افراد بسیار متخصصی هستند‌، افرادی هستند که‌ می‌دانند در مورد چه چیزی صحبت‌ می‌کنند‌ و در حوزه فعالیت شما اعتبار دارند».

گری ایلیس در یکی از نشست‌های Pubcon اظهار داشت:

«در جستجوی وب‌، ما برای هر نویسنده محبوب و مورد اعتماد یک موجودیت داریم، مثلا اگر شما مدیر واشنگتن پست بودید‌، پس احتمالا یک موجودیت در اینترنت دارید. این موضوع مربوط به نویسنده نیست‌ و به موجودیت او ارتباط دارد».

باید به این نکته توجه داشته باشید که گرچه ‌گوگل قادر است نویسندگان ثبت شده را در گراف دانش خود تشخیص دهد‌، اما ممکن است نتواند همه آن‌ها را به‌طور یکسان شناسایی کند.

با این حال‌، ‌گوگل در چندین سال گذشته ابتکارات مختلفی راجع به نویسندگی محتوا انجام داده است‌، بنابراین ممکن است همین حالا هم در حال کار بر روی این قابلیت باشد.

  • سایت‌های YMYL تنها ‌‌وب‌سایت‌هایی نیستند که تحت تأثیر آپدیت‌های الگوریتم اصلی قرار دارند و ‌E-E-A-T تنها مسئله‌‌ای نیست که باعث کاهش عملکرد پس از به‌روزرسانی الگوریتم‌ می‌شود

در حالی که آپدیت‎‌های الگوریتم اصلی گوگل روی سایت‌های YMYL تاثیر زیادی گذاشته است – به‌خصوص سایت‌های در حوزه سلامت یا فضای پزشکی – گروه‌های دیگری هم هستند که تحت تاثیر این تغییرات قرار گرفته‌اند.

مثلا، سایت‌هایی که رسپی غذا ارائه می‌دهند، پس از آپدیت‌های الگوریتم اصلی گوگل که از اول آگوست ۲۰۱۸ شروع شد، دچار نوسانات زیادی شده‌اند. با این حال‌، اکثر این سایت‌ها دارای سطح مشابهی از ‌E-E-A-T هستند: آن‌ها معمولا توسط علاقه‌مندان به آشپزی اداره‌ می‌شوند که همگی به طور یکسان واجد شرایط ارسال رسپی‌های غذایی به صورت آنلاین هستند.

با این حال‌، بسیاری از سایت‌های رسپی با مجموعه مختلف و متنوعی از چالش‌های ‌‌سئویی روبه‌رو هستند که فراتر از ‌E-E-A-T است‌، مانند مشکلات معماری سایت‌، تبلیغات اعصاب خرد کن و زمان کند بارگذاری صفحه.

این مسائل، بدون شک‌ می‌توانند مسئول افت عملکرد در هنگام به روزرسانی الگوریتم باشند.

  • ‌E-E-A-T چیزی نیست که بتوانید آن را در سایت خود به کار ببرید و انتظار نتایج فوری را داشته باشید – رسیدگی به ‌E-E-A-T زمان‌بر است

با انجام برخی از تکنیک‌های ‌‌سئو‌، مانند بهینه‌سازی متادیتا یا رفع مشکلات فنی‌، به محض این‌که ربات‌های گوگل کرال کردن را شروع کنند، می‌توانید عملکرد سریع آن را مشاهده کنید. در این حالت، محتوای به‌روز شده به سرعت ایندکس می‌شود.

با توجه به اینکه‌ E-E-A-T عامل مستقیم رتبه‌بندی نیست‌، از این سازوکار پیروی نمی‎‌کند. بهبود قابلیت اطمینان و اعتبار یک سایت، زمان‌بر و انرژی‌بر است و برای انجام آن به صرف وقت و تلاش زیادی نیاز دارید.

مدتی طول می‌کشد تا کاربران بتوانند به سایت شما اعتماد کنند. پردازش این تغییرات حتی از موتورهای جستجو هم زمان بیشتری لازم دارد. این امر خصوصا برای سایت‌هایی که به دلیل مشکلات ‌E-E-A-T مورد آپدیت الگوریتم گوگل قرار گرفته‎‌اند‌، صادق است.

گوگل اغلب تا زمان به روزرسانی الگوریتم اصلی بعدی‌، ارزیابی مجدد چندانی از کیفیت کلی سایت انجام‌ نمی‌دهد؛ بنابراین بررسی نتیجه هر کاری که برای بهبود ‌E-E-A-T انجام داده‎اید، ممکن است حداقل چند ماه طول بکشد.

با این حال‌، مزایای بهبود ‌E-E-A-T خیلی بیشتر از تاثیر گذاشتن روی ‌‌سئو است: آپدیت ‌E-E-A-T‌ می‌تواند تجربه کاربر را بهتر کند؛ زیرا کاربران اطمینان بیشتری دارند که‌ می‌توانند به ‌‌وب‌سایت شما‌، نویسندگان محتواهای آن و همچنین برندتان اعتماد کنند.

سخن پایانی

زمانی که گوگل صفحه‌ای را به کاربری پیشنهاد می‌دهد، تمام تلاش خود را کرده تا بهترین نتیجه و مناسب‌ترین پاسخ به درخواست او باشد. اگر از قوانین E-E-A-T همانند یک چهارچوب پیروی کنید، شانس بیشتری خواهید داشت تا در صفحه نتایج جستجوی گوگل دیده شوید و مورد توجه کاربران قرار بگیرید.

شما چه تجربه‌ای در این زمینه دارید؟ آیا کسب و کارتان جزو دسته YMYL به حساب می‌آید؟ چگونه روی تخصص، اعتبار و اعتمادسازی برند خود کار می‌کنید؟ خوشحال می‌شویم اگر پاسخ‌های خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

عضویت در خبرنامه

ایمیل خود را وارد کنید تا از جدیدترین اخبار و مقالات حوزه دیجیتال مارکتینگ مطلع شوید.

"*" قسمتهای مورد نیاز را نشان می دهد

موضوع مورد علاقه خود را انتخاب کنید*
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

اشتراک‌گذاری‌:

مطالب مرتبط

guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
از اخبار روز سئو و روابط عمومی باخبر باش
وبینار رایگان «مهندسی معکوس استراتژی سئو رقبا»

ابوالفضل حائری، مشاور اجرایی سئوی ایمالز، در وبینار رایگان تریبون قرار است تجربیات خود در مهندسی معکوس استراتژی سئو رقبا را بیان کند و درباره این روش و نحوه اجرای آن صحبت کند.

زمان: سه‌شنبه ۹اردیبهشت، ساعت ۱۹

فرم درخواست مشاوره رایگان سئو
برای دریافت مشاوره رایگان، اطلاعات زیر را تکمیل کنید.