PBN چیست؟ بهترین استراتژی PBN برای سئو سایت
برای ایجاد بک لینک روشهای مختلفی وجود دارد. استفاده از PBN نیز در کنار دیگر روشها چون پست مهمان و… از طرف برخی متخصصان سئو مورد استفاده قرار میگیرد. اما باید ببینیم از نظر گوگل کدام یک از این روشها قابل قبول هستند و کدام یک با مجازات روبهرو خواهد شد.
PBN link (پی بی ان لینک) چیست؟
PBN مخفف Private Blog Network به معنی شبکه وبلاگ خصوصی است. همینطور که بر طبق قوانین سئوی سایت بر ملأ میشدند عدهای روشی میانبر برای به دست آوردن بک لینکهای باکیفیت از سایتهای معتبر پیدا کردند.
آنها دامنههایی که اعتبار خوبی کسب کرده اما تاریخ انقضای دامنه فرارسیده و مدیر سایت تمایلی به ادامه ندارد را پیدا و خریداری کرده و از آنها به عنوان منبع بک لینک سازی استفاده کردند. به این ترتیب تعدادی وبسایت با اعتبار خوب داشتند که مدیریت آنهم به دست خودشان بود و به راحتی میتوانستند هر از گاهی یک محتوای مرتبط با سایت خود در آنها منتشر کرده و بک لینک بگیرند. به این ترتیب شبکه وبلاگ خصوصی به شکل زیر درخواهد آمد:
دلایل اصلی ساخت PBN یا شبکه خصوصی وبلاگها
هدف از تصرف این وبلاگ یا سایتها لینک سازی است و هدف از لینک سازی سئو سایت است.
وقتی تعداد بک لینکهای یک وبسایت زیاد باشد به گوگل این پیام را میرساند که این وبسایت به قدری مفید و جذاب بوده که سایتهای دیگر به آن لینک دادهاند؛ بنابراین گوگل به این وبسایت رتبه بهتری خواهد داد و آن را در فهرست نتایج جستجو در جایگاههای بالاتر قرار میدهد. اما چرا از میان همه روشهای لینک سازی، سئوکارها گاهی این روش را برای بهبود رتبه سایت انتخاب میکنند؟
کنترل دقیق بر منابع لینک سازی
در شبکه PBN تمام وبسایتها تحت اختیار خودتان خواهد بود. در نتیجه میتوانید بک لینکهای بیارزشتر را حذف کنید یا در هر صفحهای که تمایل دارید لینک ایجاد کنید.
استفاده از دامنههای معتبر و آزاد شده
در روش PBN به جای اینکه برای بک لینک گرفتن از دامنههای معتبر مجبور باشید تلاش زیادی کنید کافی است به دنبال دامنههای معتبر و آزاد شده بگردید و با خریداری آنها به راحتی و بدون زحمت تعداد زیادی بک لینک باارزش برای سایتتان بگیرید.
آیا انواع مختلفی از لینک سازی PBN وجود دارد؟
بر اساس اینکه سایتها یا وبلاگهای موجود در شبکه PBN چطور از طریق بک لینک به یکدیگر متصل شوند و اینکه چند سایت اصلی در سیستم وجود داشته باشد میتوانیم انواع مختلفی از شبکه را ترسیم کنیم.
برخی منابع 250 نوع را برشمردهاند. آنچه اهمیت دارد نحوه قرارگیری سایتها در شبکه و نحوه اتصال آنها به یکدیگر است. در ادامه تصویری از اتصالات سایتها در یک شبکه خصوصی وبلاگ را مشاهده خواهید کرد.
شرایط استفاده از شبکه خصوصی وبلاگ روی یک سایت چیست؟
در واقع هرکدام از وبلاگ یا وبسایتهایی که در شبکه خصوصی وبلاگ برای لینک دهی به سایت اصلی مورد استفاده قرار میگیرند باید خودشان از سایتها یا وبلاگهای دیگری بک لینک گرفته باشند. در این صورت شبکهای مانند شکل زیر به وجود خواهد آمد:
بنابراین بهکارگیری یک سایت جدید در شبکه خصوصی وبلاگ چندان عاقلانه به نظر نمیرسد. بهتر است برای این کار به دنبال سایتهایی باشید که زمانی فعال بودهاند و بک لینکهایی گرفته و اعتبار خوبی داشتهاند ولی اکنون به هر دلیلی منقضی شدهاند. برای مثال وبسایت یک جشنواره را در نظر بگیرید که بک لینکهای خوبی هم از وبسایتهای خبری گرفته است. مشخصاً بعد از برگزاری جشنواره و اهدای جوایز دیگر نیازی به این وبسایت نخواهد بود و میتواند شکار خوبی محسوب شود تا یک متخصص سئو آن را خریداری کرده و از آن به سایت خودش بک لینک بدهد.
گوگل از چه طریقی PBNها را شناسایی و جریمه میکند؟
گوگل متوجه میشود همه سایتهایی که به شما بک لینک دادهاند وبسایتهایی با فعالیت بسیار کم هستند که به ندرت بهروزرسانی میشوند، فقط به سایت شما لینک میدهند و معمولاً هم لینک سازی داخلی در آنها صورت نمیگیرد. اینها نشانههایی است که باعث برانگیختن شک گوگل میشود.
- نام صاحب دامنه و صاحبهاست همه سایتها یکی است
علاوه بر این، گوگل به نام صاحبان دامنه و صاحبانهاست ها دسترسی دارد. وقتی تعداد زیادی سایت به یک سایت دیگر لینک داده باشند و مالک همه آنها یک نفر باشد، بدون شک همگی بخشی از یک شبکه لینکدهی خواهند بود.
- لینکدهی خارج از شبکه انجام نمیشود
معمولاً سایتهای درون یک PBN فقط به یکدیگر لینک میدهند؛ بنابراین وقتی هیچ سایتی از خارج از این شبکه به این سایتها لینک ندهد و این سایتها هم به سایتی غیر از خودشان بک لینک ندهند گوگل متوجه این موضوع خواهد شد.
- فعالیت سایتها کم است و نسبت به قبل ناگهان تغییر کرده
سایتهای PBN فعالیت کمی دارد، تولید محتوا در آنها به ندرت انجام میشود و معمولاً محتوایی که تولید میشود بسیار کوتاه و بیکیفیت است. لینک سازی داخلی نیز در این سایتها صورت نمیگیرد.
از همه اینها واضحتر تغییری است که به ناگهان در نوع محتواگذاری و فعالیت سایت ایجاد میشود. این تغییر بین دو برهه زمانی اتفاق میافتد؛ که سایت فعال و معتبر بوده نسبت به زمانی که منقضی و سپس توسط شما خریداری شده است.
چرا نباید به فکر ساخت بک لینک PBN باشیم؟
بااینکه استفاده از شبکه وبلاگی در کوتاه مدت میتواند ترافیک زیادی را روانه سایت شما کند اما اگر از سوی گوگل شناسایی شود این موفقیت تبدیل به یک فاجعه خواهد شد.
- جریمه گوگل
معمولاً بازاریابها به مدیران سایتها قول یک جهش ناگهانی در ترافیک و رتبه سایت را میدهند که البته محقق هم خواهد شداما اگر کمی آگاه باشید متوجه میشوید که همه اینها موقتی است و نهایتاً الگوریتم پنگوئن گوگل که وظیفه نظارت بر بک لینکها، رتبهبندی سایتها و شناسایی سایتهای اسپم را بر عهده دارد متوجه تخلف صورت گرفته خواهد شد. بالاخره سئو زمان میبرد.
بک لینک PBN یک روش سئو کلاه سیاه / خاکستری است. اگر گوگل تشخیص دهد که شما از این روش استفاده کردهاید یا شما را به کلی از صفحات نتایج جستجو حذف میکند یا جریمه محتوای کم را برایتان اعمال خواهد کرد.
- اتلاف وقت و انرژی
اگر هم بخواهید اقداماتی را برای در امان ماندن از جریمه گوگل انجام دهید باید وقت زیادی را صرف بهروزرسانی، رفع خطا و مشکلات، تولید محتوا، لینک سازی داخلی در سایتهای درون شبکه و… صرف کنید تا گوگل متوجه شبکهای بودن وبسایتهایی که به شما لینک دادهاند نشود. همه این اقدامات نه تنها وقت زیادی را از شما خواهد گرفت بلکه تمرکزتان را از سایت اصلی دور خواهد کرد.
جمعبندی
با اینکه هنوز هم برخی از افراد PBN را به عنوان روشهای خاکستری میشناسند، ولی شواهد و تجربه نشان میدهد که این روش جزو موارد سئو سیاه است. به همین دلیل گوگل به شدت با آن برخورد میکند و سایتهایی که از این روش استفاده کرده باشند جریمه میشوند. بنابراین بهتر است سراغ روشهای بیدردسرتر و قانونی بروید تا رتبههای ماندگار بگیرید.
مقاله جالبی بود، ممنون
ولی یه نکته ریز، اگه به این PBN تعدادی سوشیال سیگنال ، شورت لینک و رپورتاژهم اضافه کنید، ترکیب جالبی میشه که قطعا ازش جواب میگیرید.
شاهین جان بیشتر توضیح میدی و اگر تجربه موفقی اخیرا در این زمینه داشتی لطف میکنی برامون با مثال شرحش بدی؟