ویژگی های رپورتاژ آگهی چیست؟ طول رپورتاژ چقدر باید باشد؟
رپورتاژ آگهی برخلاف تبلیغات رایج است، چراکه در تبلیغات رایج، معمولا ۹۰ درصد از تصاویر برای بیان و انتقال پیام استفاده میشود و کمتر از کلمات استفاده میکنند. اما یک رپورتاژ آگهی سرشار از کلمات است و در وبسایتهای خبری منتشر میشود. این رپورتاژ اطلاعات مفیدی درباره خدمات و محصولات یک برند ارائه کرده و مخاطب را به خواندن ترغیب میکند و اصلیترین هدف آن، سرگرم کردن خواننده است. برای موفقیت در نوشتن چنین رپورتاژی در ادامه همراه باشید تا ویژگی های رپورتاژ آگهی خوب را بیشتر بشناسید.
ویژگی های رپورتاژ آگهی خوب
این که یک رپورتاژ آگهی خوب محسوب شود، کاملا به مخاطب و خوانندگان آن وابسته است. آنها باید بتوانند خود را در محتوای شما ببینند. اگر از یک رپورتاژ خوب، نام برند و فراخوان به اقدام (CTA) را حذف کنید، باز هم محتوا آنقدری جذاب و گیرا خواهد بود که مخاطب شما ترغیب به خواندن شود. اما مهمترین ويژگی های رپورتاژ آگهی چیست؟
۱. از فروش مستقیم پرهیز کنید.
رپورتاژ یا گزارش آگهی مانند یک اسب تروجان میماند. ممکن است که در دل آن نقاط فروش متعددی پنهان شده باشد، اما مخاطب شما آنها را نمیخواند. خوانندهها به دنبال خواندن یک متن تبلیغاتی نیستند، آنها به دنبال کسب اطلاعات بیشتر و سرگرم شدن هستند. فروش مستقیم محصولات و خدمات در متن رپورتاژ آگهی برای مخاطب، جذاب و سرگرمکننده نیست و حتی ممکن است که بعضی آن را توهینآمیز بدانند. به همین دلیل در رپورتاژ خود از فروش مستقیم پرهیز کنید.
برای تحقق این هدف شما باید متنی را بنویسید که بتواند ارتباط منطقی و مستقیمی با محصول یا خدمت شما برقرار کند. برای مثال اگر میخواهید برای یک محصول شوینده رپرتاژ آگهی بنویسید، میتوانید به خطرات آلودگیها و میکروبها در خانه اشاره کنید. منتشر کردن رپورتاژهای آگهی متنوع و البته ماهرانه درباره یک محصول مانند دانههایی است که میکارید و درنهایت این دانهها تبدیل به یک گیاه میشوند. این گیاه میتواند برای شما فروش به ارمغان بیاورد.
فراموش نکنید که استفاده از زبان فروش مستقیم در رپورتاژ آگهی، باعث میشود بخشی عظیمی از خوانندهها به مشتری تبدیل نشوند. به لحن رپورتاژ خود دقت کنید. این لحن با تبلیغ و فروش مستقیم متفاوت است. لحن و محتوای رپورتاژ آگهی شما باید به شکلی باشد که مخاطب را تا خواندن بند آخر ترغیب کند؛ اما اگر کاملا ناگهانی از یک لحن جذاب رپورتاژ آگهی به سمت لحن فروش بروید، مخاطب از خواندن ادامه متن شما دست میکشد. به تغییر لحن و ارسال پیام فروش در گزارش آگهی خود دقت کنید.
۲. عناوین نقش اصلی دارند.
با توجه به اینکه هدف یک رپورتاژ خوب، جذب مخاطب به محتوای متنی است، از هزینههای سنگین برای تهیه محتوای بصری میتوانید دوری کنید. یک رپرتاژ آگهی خوب به شایستگیهای خاص خود نیاز دارد. یکی از این شایستگیها عنوان مطلب است. عنوان رپرتاژ آگهی باید قانع کننده، جالب و جنجالی باشد. خوانندگان را با یک عنوان جذاب و غیرمنتظره شگفتزده کنید تا به خواندن متن شما ترغیب شوند. موفقیت یک رپورتاژ وابسته به احساسی است که در لحظه از خواندن عنوان مطلب ایجاد میشود بنابراین نوشتن عنوان مناسب یکی از ویژگی های رپورتاژ آگهی است که نباید از آن غافل شد.
۳. مخاطب را درگیر کنید.
نویسندگان یک رپورتاژ آگهی معمولا بیش از حد بر روی تحقیقات برای ایجاد احساس در مخاطب و استفاده از نقاط فروش متمرکز میشوند. معمولا اشاره به فروش در نیمه انتهایی یک گزارش آگهی قرار میگیرد و با لحنی حرفهای نوشته میشود. هدف شما در یک رپرتاژ آگهی، باید ایجاد چشماندازی باشد تا مخاطب وادار به ایمیل فرستادن، تماس گرفتن یا بازدید از سایت شما شود. بهطور کلی یک رپورتاژ خوب از سه بخش تشکیل میشود: «سرگرم کننده باشد، آگاهی بدهد و بفروشد.» ترکیب درست این سه بخش در یک رپورتاژ، میتواند مخاطب شما را درگیر کرده و به مشارکت ترغیب کند و آن وقت میتوان گفت شما موفق به درگیر کردن مخاطب که یک ویژگی رپورتاژ آگهی درست است رسیدهاید و آن وقت است که خوانندگان رپورتاژ شما تلفن را برداشته و با شما تماس میگیرند.
۴. درباره موضوع تحقیق کنید.
هر شخص فعالی در حوزه تبلیغات، اهمیت تحقیق در رسانه را میداند. برای مثال اگر بخواهید یک بیلبورد تبلیغاتی طراحی کنید، قاعدتا باید درباره مکان و اطراف آن هم تحقیق خواهید کرد. یک گزارش آگهی خوب هم از این قاعده مستثنی نیست. شما باید مخاطبان وبسایت یا نشریهای که در آن رپورتاژ خود را منتشر میکنید را بشناسید. برای مثال لحن یک رپورتاژ آگهی منتشر شده در وبسایت خبری اقتصادی با لحن رپورتاژ منتشر شده در وبسایت خبری تفریحی متفاوت خواهد بود. به همین دلیل باید درباره رسانه و خوانندگانش پیش از انتشار رپورتاژ خود در آن تحقیق کنید تا بتوانید متنی جذاب و تاثیرگذار برای مخاطبان خاص آن بنویسید.
۵. از محتوای بصری کمتر استفاده کنید.
در بعضی از رپورتاژهای آگهیها از محتوای بصری مثل تصاویر و اینفوگرافیکهای بسیار استفاده میشود و دیگر فضای کافی برای متن آنها باقی نمیماند. درصورتیکه متن در این رپورتاژ آگهیها اهمیت بالایی داشته و مهمترین بخش برای بیان داستان محصولات یا خدمات شما است. از محتوای بصری در تهیه این گزارش هوشمندانه استفاده کنید اما زمانی از تصاویر استفاده کنید که منجر به فروش بیشتر یا بیان بهتر داستان شما شود. چرا که تصاویر زیاد قدرت کلمات شما را برای بیان داستان و تکمیل فروش، کمتر میکند. بنابراین اولویتتان را بر نگارش محتوای مناسب برای رپورتاژ قرار دهید.
۶. روایتگری را فراموش نکنید.
استفاده از روایتگری و داستانسرایی میتواند جذابیت رپورتاژ آگهی شما را چندین برابر کند. مانند یک روزنامهنگار، مشاهده و تحقیق کنید و حقایق و نقلقولها را بنویسید. شخصیتپردازی کرده و داستان پر پیچ و خم این شخصیت را از چالشها تا راهحلها بیان کنید. نقاط درد مخاطب خود را بشناسید و در داستان خود به عواملی که باعث آن شده اشاره کنید. با بیان عوامل موثر روی درد مخاطب، انگار که دست دشمن مخاطب خود را رو میکنید. سپس پس از بیان چالش، به سراغ راهحل بروید و به مخاطب خود کمک کنید تا مشکلات را حل کنید. این راهحل همان مزیتهای محصولات و خدمات شما خواهد بود که میتواند به مخاطب کمک کند تا مشکلاتش برطرف شود. همچنین با بیان داستانهای واقعی، ادعای خود را نسبت به مزیت محصول یا خدمت نشان دهید و داستان خود را با یک پایان خوش به اتمام برسانید. بیان داستانگونه و روایتگری یکی از ویژگی های رپورتاژ آگهی های خوب است.
۷. از فراخوان به اقدام (Call To Action) استفاده کنید.
اگر توانسته باشید که مخاطب را به خواندن تا انتهای متن ترغیب کنید، یعنی در نوشتن یک رپورتاژ آگهی خوب موفق بودهاید. برای تکمیل این موفقیت فراموش نکنید که حالا مخاطب شما کنجکاو شده و به دنبال راهی برای برقراری تماس با شماست. پس در انتهای رپرتاژ آگهی خود راههای ارتباطی مانند ایمیل، شماره تماس یا آدرس وبسایت را با عناوین جذاب بنویسید.
تعداد کلمه مناسب یک گزارش آگهی خوب چقدر است؟
تعداد کلمه مناسب یک رپرتاژ آگهی خوب کاملا به نوع محتوا، رسانه و مخاطب بستگی دارد. رپورتاژ آگهی میتواند یک متن کوتاه تا یک متن چندین صفحهای باشند. بااینحال به صورت کلی توصیه میشود که از نوشتن متنهای طولانی پرهیز کنید تا مخاطب خسته نشود و خواندن را کنار نگذارد. به همین دلیل معمولا پیشنهاد میشود که متن رپرتاژ حدود ۸۰۰ تا یک هزار کلمه داشته باشد. خود را جای مخاطب بگذارید و ببینید که طولانی بودن یک متن چطور میتواند او را بیحوصله و خسته کند، طوریکه از خواندن رپرتاژ منصرف شود. پس به تعداد کلماتی که مینویسید هم دقت داشته باشید چون تعداد کلمات هم میتواند یکی از ویژگی های رپورتاژ آگهی خوب باشد.
همانطورکه گفته شد عوامل زیادی در موفقیت یک رپورتاژ آگهی تاثیر دارند اما در نهایت میتوان با دقت در نگارش، انتخاب تیتر مناسب رپورتاژ، انتخاب به جا و مناسب عکس و رعایت طول متن میتوان یک رپورتاژ آگهی خوب داشت.
سلام.معمولا چقدر طول میکشه که رپورتاژ تاثیرش رو بزاره؟
سلام نیما جان، حداقل از 2 هفته تا 2 ماه شاید هم بیشتر
این مدت زمان متغیره و واقعا نمیشه بازه زمانی دقیقی رو گفت.