وبینار «تحلیل رفتار کاربر در Clarity، با هدف بهبود سئو»
ثبت نام رایگان
پروموت محتوا

منتشر شده در ۱ مرداد ۱۴۰۴

|

پروموت محتوا چیست؟ انواع روش‌های پروموت محتوا

تابه‌حال با خودتان فکر کرده‌اید وقتی یک محتوای جدید آماده می‌کنید و روی سایت‌تان قرار می‌دهید، مخاطب‌هایتان چطور باید متوجه آن شوند؟ آیا باید صبر کنید تا مخاطب‌ها خودشان با سرچ کردن محتواهای شما را ببینند؟ البته این روش هم راهکاری است که مخاطب را به محتوا می‌رساند؛ اما روش چندان مناسبی نیست. چراکه با این رویه احتمال اینکه افرادی که مخاطب هدف شما هستند از میان هزاران سایت و محتوای مشابه شما را پیدا کنند، خیلی کم می‌شود.

پس بهترین کاری که می‌توان انجام داد، این است که خودمان برای مطلع کردن مخاطب‌هایمان دست به کار شویم. به این کار پروموت محتوا می‌گویند. روشی که مثل یک راه میان‌بر مخاطب‌ها را به محتوا و سایت شما می‌رساند. در ادامه بیشتر و کامل‌تر درباره این موضوع صحبت خواهیم کرد.

پروموت محتوا چیست؟

پروموت محتوا (Content Promotion) به معنای ترویج دادن آن است و به مجموعه فعالیت‌هایی گفته می‌شود که محتوای تولید شده را در دسترس مخاطبان قرار داده و باعث افزایش دیده شدن آن‌ شود. در واقع پروموت محتوا می‌تواند نوعی تبلیغ محتوا نیز باشد.

در بازار پررقابت و پرمحتوای امروزی اینکه صرفا محتوا تولید کنید و آن را منتشر کنید، دیگر بازدهی گذشته را نداشته و کافی نیست. به همین علت کسب‌وکارها نیاز به فعالیت‌ها و اقداماتی دارند که محتوای تولید شده را در دسترس و در معرض دید مخاطب‌هایشان قرار دهند. به مجموعه کارها و اقداماتی که در جهت نشر و ترویج محتواها انجام می‌شود، پروموت محتوا می‌گویند.

تولید محتوا

نویسندگان حرفه‌ای تریبون را به تیم خود اضافه کنید تا با تولید محتوای جذاب، راحت‌تر از همیشه مخاطبان هدف خود را جذب کنید و به رتبه‌های برتر گوگل برسید.

چرا باید محتوا را پروموت کرد؟

درحال حاضر اینستاگرام یکی از پرمخاطب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در کشور ماست که هرکدام از ما روزانه ساعات قابل توجهی را در آن می‌گذرانیم. اگر دقت کنید اکثر افراد حتی اگر چند دقیقه هم وقت اضافه داشته باشند یکبار اینستاگرام خود را چک می‌کنند؛ اما با این حال اکثر پیج‌ها زمانی که محتوای جدیدی را پست می‌کنند از طریق استوری به مخاطب‌های خود درباره انتشار محتوای جدید اطلاع می‌دهند و به نوعی محتوای خود را پروموت می‌کنند. زمانی که پراستفاده‌ترین اپلیکیشن‌ها هم برای افزایش بازدید محتواهایشان شروع به پروموت کردن می‌کنند، یعنی پروموت محتوا دیگر یک انتخاب نیست؛ بلکه یک ضرورت است.

حال تصور کنید در دورانی که افراد دسترسی راحتی به انواع هوش مصنوعی دارند و بازدید سایت‌ها کاهش پیدا کرده، بدون تبلیغ کردن یا هیچ اطلاع‌رسانی خاصی مخاطب‌های شما چطور باید متوجه شوند که شما یک محتوای جدید منتشر کرده‌اید؟

حقیقت این است که بدون پروموت محتوا شانس شما برای افزایش بازدید بسیار کاهش می‌یابد. زمانی که افراد محتواهای شما را نبینند، برند شما را نمی‌شناسند، به برند شما اعتماد نمی‌کنند، با محتواها تعامل نمی‌کنند، جذب مخاطب کاهش می‌یابد، روی سئوی سایت‌ تاثیر منفی می‌گذارد و در نهایت فروش را کاهش می‌دهد. تمامی این اتفاقات به‌صورت دومینووار از پروموت نکردن محتوا شروع شده و در نهایت می‌تواند به خراب شدن تصویر برند و از بین رفتن رونق کسب‌وکارتان منجر شود.

کدام محتواها را باید پروموت کرد؟

از آنجایی که در سایت‌ها محدودیتی از نظر نوع محتوا وجود ندارد، بنابراین برای پروموت محتوا می‌توانید روی تمام محتواهای سایت خود اعم از محتواهای صوتی، متنی یا چندرسانه‌ای حساب کنید. البته برای اینکه نتیجه بهتری از پروموت بگیرید بهتر است محتواهایی را انتخاب کنید که ویژگی‌های زیر را دارند:

  • محتواهایی که ارزش بیشتری از نظر مخاطب‌ها دارند، چیزی به آن‌ها یاد می‌دهند یا به دغدغه و سوال آن‌ها پاسخ داده‌اند.
  • محتواهایی که براساس اصول سئو تولید شده و به بهینه‌سازی رتبه سایت کمک می‌کنند.
  • محتواهایی که از نظر مخاطب‌ها جذاب‌تر بوده و تعامل بیشتری جذب کرده‌اند.
  • محتواهایی که اطلاعات درست و به‌روز دارند.
  • محتواهای تبلیغاتی که به فروش کمک می‌کنند.

کانال‌ها و روش‌های پروموت محتوا

گاهی ممکن است برای پروموت محتوا تنها استفاده از یک کانال کافی باشد و گاهی نیز ممکن است برای نتایج بهتر لازم باشد از چندین کانال مختلف برای پروموت کردن استفاده کنید.

اینکه چگونه و در چه کانال‌هایی پروموت محتوا را انجام دهید به استراتژی بازاریابی محتوایی شما و برخی نکات دیگر مثل محتوایی که قصد پروموت آن را دارید، داشتن یا نداشتن کمپین و موارد دیگر بستگی دارد و برای نتیجه بهتر باید از افراد حرفه‌ای‌ این حوزه کمک بگیرید. در ادامه برخی از کانال‌ها و روش‌های پروموت محتوا را با شما درمیان خواهیم گذاشت.

  • ارسال پیامک یا ایمیل

حتما شما هم دیده‌اید که برخی سایت‌ها فرم‌هایی برای عضویت در بخش خبرنامه دارند و در صورتی که شماره تماس یا ایمیل خود را در این بخش وارد کنید، پیام‌های یادآوری یا دعوت‌کننده را دریافت خواهید کرد.

این روش یکی از راهکارهای بازاریابی است که در گذشته تاثیر مثبتی بر آمار بازدید سایت داشت؛ اما این روزها به دلیل حجم زیاد پیامک‌ها و ایمیل‌های تبلیغاتی که روزانه افراد دریافت می‌کنند، احتمال اینکه پیام‌های شما در میان پیام‌های تبلیغاتی گم شود یا اصلا دیده نشود زیاد است.

از طرف دیگر با توجه به اینکه تمام کاربران سایت برای پرکردن فرم‌های مربوطه اقدام نمی‌کنند، پروموت محتوا با این روش ممکن است با نتیجه‌ای که مدنظر داشتید را برایتان ایجاد نکند. بنابراین استفاده از این روش به‌عنوان تنها روش پروموت محتوا ممکن است تاثیر چندانی برای بهبود آمار سایت‌تان نداشته باشد.

  • استفاده از شبکه‌های اجتماعی

از دیگر روش‌هایی که برای پروموت محتوا می‌توانید استفاده کنید، این است که پلتفرم‌هایی که مخاطبان شما بیشتر از آن استفاده می‌کنند را پیدا کرده و در آن فضا با مخاطبان خود تعامل داشته باشید. در این صورت شما یک تریبون دارید و از آن برای پروموت محتوا، اطلاع‌رسانی‌ها، صمیمیت و ساخت برند قوی‌تر می‌توانید استفاده کنید.
داشتن یک کانال ارتباطی در شبکه‌های اجتماعی جزو روش‌های کم‌هزینه و موثر برای پروموت کردن محتواست؛ اما برای ساخت و به نتیجه رساندن آن باید صبور باشید.

  • رپورتاژ

یکی از بهترین روش‌ها برای پروموت محتوا، استفاده از رپورتاژ آگهی‌ است. رپورتاژ می‌تواند میزان آگاهی از برند را افزایش دهد، ترافیک ارگانیک جذب کند، محتوای شما را به مخاطبان معرفی کند و به‌صورت غیرمستقیم به بازاریابی و پروموت محتوا بپردازد. علاوه‌بر تمام موارد یاد شده، خرید رپورتاژ آگهی نسبت به سایر روش‌های تبلیغاتی هزینه کمتری دارد و جزو روش‌های مقرون‌به‌صرفه برای پروموت محتوا به شمار می‌رود.

برای اینکه رپورتاژ شما بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشد باید محتوای آن کاملا براساس نیاز و خواسته مخاطب هدف نوشته شود، از تبلیغ مستقیم و اغراق شده در آن استفاده نشود و در یک سایت و رسانه‌ معتبری منتشر شود. اگر استانداردها و اصول نوشتن و انتشار رپورتاژ را رعایت کنید، نتیجه بسیار مناسبی از آن خواهید گرفت.

  • همکاری با اینفلوئنسرها

در این روزها تاثیری که اینفلوئنسرها بر افراد دارند را نمی‌توان انکار کرد. تبلیغ دادن به اینفلوئنسر برای معرفی سایت، خدمات و محتواهای شما یک روش غیررایگان؛ اما پربازده برای تبلیغ و پروموت محتوای شماست. انتشار بخشی از محتوا یا تبلیغ آن در کانال‌های اینفلوئنسرهایی که مخاطب هدف شما را دارند، یکی از موثرترین روش‌ها برای پروموت کردن محتواهایتان است. البته باید بدانید با اینکه این روش نتیجه خوبی دارد؛ اما هزینه آن نیز نسبت به سایر روش‌های پروموت محتوا بیشتر است.

  • تبلیغات کلیکی

استفاده از ابزارهایی که خود گوگل در اختیارتان قرار داده مثل گوگل ادز نیز از دیگر روش‌های آزموده‌شده برای پروموت محتواست. البته این روش ممکن است تاثیر مستقیمی بر سئو و بهبود رتبه‌بندی سایت شما نداشته باشد؛ اما اگر استراتژی مناسبی برای آن در پیش بگیرید، ترافیک سایت را افزایش خواهد داد.

مزایای پروموت محتوا

پروموت محتوا چیزی بیشتر از ترویج دادن یا تبلیغ محتواست. این کار یکی از اصول و استراتژی‌هایی است که برای بقا و رشد کسب‌وکارتان باید انجامش دهید. در ادامه درباره برخی از مهم‌ترین مزایای پروموت محتوا به شما توضیح خواهیم داد.

  • افزایش ترافیک سایت

تمام تلاش‌ها و هزینه‌هایی که برای تبلیغات، بازاریابی و… انجام می‌شود، برای این است که ترافیک سایت و تعداد افرادی که وارد سایت شما می‌شوند، افزایش پیدا کنند.
پروموت محتوا روشی است که اولین نتیجه آن افزایش ترافیک سایت خواهد بود. اصلا فرض کنید با پروموت کردن محتوا فقط مخاطبان همیشگی‌تان در جریان محتوای جدید قرار بگیرند. از آنجایی که در حالت عادی تمام مخاطبان شما به‌طور همزمان وارد سایت‌تان نمی‌شوند، اگر به‌درستی پروموت محتوا را انجام دهید، با ورود همان مخاطبان همیشگی به سایت ترافیک ورودی افزایش خواهد یافت. این موضوع به‌راحتی بر رتبه‌بندی سایت شما و سئوی آن نیز تاثیر مثبتی خواهد گذاشت.

  • افزایش تعامل

اگر ظاهر بصری و بخش گرافیک سایت شما جذاب باشد، سرعت سایت مناسب باشد و سایر محتواهایتان نیز مورد نیاز مخاطب‌ها باشد، وقتی با پروموت کردن مخاطب وارد سایت شد، مجموع مواردی که نام بردیم باعث می‌شوند مدت زمان ماندگاری مخاطب در سایت نیز افزایش پیدا کند. پروموت محتوا با آورد مخاطب به داخل سایت به شما این فرصت را می‌دهد که برای صمیمیت، افزایش تعامل، افزایش آگاهی از برند و اعتمادسازی را از طریق تولید محتوایی که قبلا انجام داده‌اید، تلاش کنید و از مخاطب عادی یک مشتری وفادار برای خود بسازید.

  • بازاریابی مقرون‌به‌صرفه

پروموت محتوا در مقابل سایر روش‌های سنتی بازاریابی هزینه کمتری دارد و اگر به‌درستی انجام شود، نتیجه مناسبی را هم ارائه می‌کند. بنابراین اگر به پروموت محتوا به چشم یک اقدام موثر نگاه کنید و برای آن زمان بگذارید، نتایج قابل توجهی برایتان خواهد داشت.

  • آزمایش و بهبود

شناخت ذائقه محتوایی مخاطب‌ها یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که هر کسب‌وکاری باید انجام دهد. پروموت محتوا به شما این امکان را می‌دهد که با هزینه کمی متوجه ذائقه و سلیقه مخاطب‌هایتان بشوید. در واقع این کار یک روش هوشمندانه‌ است که جلوی هزینه‌های اضافه را گرفته و به شما کمک می‌کند در مدت زمان کمتری بتوانید برندتان را رشد دهید.

  • افزایش فروش و ایجاد مشتری وفادار

پروموت محتوا در مرحله اول مخاطب‌های بیشتری برای شما جذب می‌کند و در ادامه با تعامل عمیقی که ایجاد می‌کند باعث می‌شود مخاطب‌های شما به مشتری‌ تبدیل شوند. هرچه روند کلی کسب‌وکار شما و قیف فروشتان هوشمندانه‌تر طراحی شده باشد و بیشتر به نیازهای مخاطب توجه کرده باشد، مشتری‌های شما وفادارتر شده و نرخ بازگشت مجدد آن‌ها برای استفاده مجدد از خدمات یا محصولات شما افزایش خواهد یافت. این موضوع هدف مهمی است که بدون پروموت محتوا بسیار کمتر اتفاق می‌افتد.

چطور میزان پروموت محتوا را اندازه‌گیری کنیم؟

یکی از مهم‌ترین وظایفی که هر روز باید انجام دهید، تحلیل محتواها، نتایج و مخاطبان است. هر کار و هر اقدامی که به جهت بهبود سئو، بازاریابی محتوایی و… انجام می‌دهید، تنها زمانی موثر است که به‌درستی تحلیل شوند و بازخوردهایی که به همراه داشتند به‌خوبی بررسی شوند. در این صورت با دید بازتر و اطلاعات کامل‌تری می‌توانید برای ادامه مسیر کسب‌وکارتان تصمیم‌گیری کنید.

بررسی میزان پروموت محتوا و نتیجه پروموت‌های انجام شده نیز، از این قاعده مستثنی نیست و برای نتایج بهتر باید انجام شود. در ادامه مسیری که برای بررسی و اندازه‌گیری پروموت محتوا می‌توانید در پیش بگیرید را با شما در میان خواهیم گذاشت.

  • بررسی نتایج و ترافیک ورودی

در اولین اقدام برای بررسی میزان اثربخشی پروموشن باید تعداد افراد و ترافیک ورودی به سایت را اندازه‌گیری کنید و مشخص کنید دقیقا چه تعدادی از افراد از طریق پروموشن‌های انجام شده در کانال‌های مختلف وارد سایت شما شده‌اند. ابزارهایی مثل گوگل آنالیتیکس برای این بررسی بسیار کمک‌کننده هستند.

  • بررسی میزان تعامل

در این بخش باید بررسی کنید میزان تعامل افراد با محتوای پروموت شده چقدر بوده؟ برای مثال اگر از اپلیکیشن‌هایی مثل اینستاگرام برای پروموت کردن محتوا استفاده کرده‌اید، با کمک بخش Insights یا بررسی میزان ذخیره، لایک، share و… می‌توانید بررسی کنید پستی که به‌عنوان پروموشن قرار دادید چقدر تعاملی و جذاب بوده؟

  • بررسی نرخ تبدیل

حتما شما از پروموت کردن محتوا هدفی دارید، چیزی مثل افزایش فروش، ثبت‌نام و جذب مخاطب. برای بررسی اینکه پروموتی که انجام‌ داده‌اید تا چه اندازه شما را به هدفتان نزدیک‌تر کرده باید با کمک ابزارهای تحلیلی، مشخص کنید چه تعداد از افرادی که از طریق پروموشن وارد سایت شما شده‌اند، هدف شما را انجام داده‌اند.

  • بررسی هزینه هر اقدام

حالا با توجه به هزینه کلی که برای پروموشن کرده‌اید باید حساب کنید هر اقدامی که انجام شده (کلیک، ثبت‌نام، خرید و…) برای شما چقدر هزینه داشته است و آیا روش و کانالی که برای پروموت محتوا انتخاب کرده‌اید برای شما سودآور بوده یا خیر؟

  • بررسی میزان بازگشت مشتری

افرادی که اولین‌بار از طریق پروموت کردن با سایت و خدمات شما آشنا شده‌اند و بعد از پروموت دوباره به سایت شما بازگشته‌اند، مشتریان وفاداری هستند که نتیجه پروموشن درست و به‌جای شما هستند.

آیا فقط محتواهای جدید را باید پروموت کرد؟

پروموت محتوا فقط مخصوص محتواهای جدید نیست. هر محتوایی که براساس اصول و استاندارد تولید محتوا نوشته شده باشد، به دغدغه و سوال کاربر پاسخ ‌دهد، به افزایش آگاهی از برند یا اعتماد سازی مخاطب کمک کند و براساس استانداردهای سئوی محتوا نوشته شده است، می‌تواند پروموت شود.

بنابراین برای پروموت محتوا بیشتر از تاریخ انتشار یا قدیمی و جدید بودن محتواها باید به دغدغه و نیاز مخاطب و همچنین استراتژی بازاریابی و محتوایی خود توجه کنید. اگر در میان محتواهای قدیمی‌تان، محتوایی وجود دارد که نکات بالا را دارد و در زمان انتشار اولیه هم بازخورد خوبی از مخاطب‌ها دریافت کرده است، می‌توانید برای پروموت آن اقدام کنید.

اتفاقا پروموت کردن محتواهای قدیمی باعث می‌شود میزان تعامل مخاطب‌ها با آن محتوا افزایش پیدا کند و با ارسال سیگنال‌های مثبت به گوگل بر سئو و رتبه‌بندی سایت نیز تاثیرات مثبتی خواهد گذاشت.

سخن پایانی

هرچقدر پروموت محتوا را جدی‌تر بگیرید، بیشتر روی آن کار کنید و بیشتر برای آن زمان بگذارید به نفع کسب‌وکار خودتان است. البته نباید تصور کنید پروموت کردن کار راحتی است. این کار اصولی دارد که اگر به آن توجه نکنید، نتیجه عکس خواهد داشت.

اگر فضای وب را یک دریای بیکران در نظر بگیریم، محتواها کشتی‌هایی هستند که هر کسی می‌سازد و به انتطار دیده‌ شدن در این دریا می‌فرستد. در این بین پروموت کردن دیزاین و تلاشی است که برای جلب توجه‌ انجام می‌دهید.

شما برای تحقق بخشیدن به هر هدفی که برای کسب‌وکارتان دارید، به افرادی نیاز دارید که مخاطب شما باشند، شما را بشناسند، به شما اعتماد داشته باشند و با شما احساس صمیمیت کنند. پروموت محتوا صدای برند شما را به گوش افراد می‌رساند و شما توجه آن‌ها را به شما جلب می‌کند. این موضوع اولین و مهم‌ترین قدم برای رسیدن به اهداف هر کسب‌وکاری است.

عضویت در خبرنامه

ایمیل خود را وارد کنید تا از جدیدترین اخبار و مقالات حوزه دیجیتال مارکتینگ مطلع شوید.

"*" قسمتهای مورد نیاز را نشان می دهد

موضوع مورد علاقه خود را انتخاب کنید*
این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

اشتراک‌گذاری‌:

مطالب مرتبط

guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
از اخبار روز سئو و روابط عمومی باخبر باش
وبینار رایگان «تحلیل رفتار کاربر در Clarity، با هدف بهبود سئو»

سینا جهانگرد، تیم‌لید سئوی ایرانیکارت، قرار است در مورد تحلیل رفتار کاربران سایت و تاثیری که در بهبود سئو می‌گذارد، صحبت کند.

سه‌شنبه ۷ مرداد، ساعت ۱۹

فرم درخواست مشاوره رایگان سئو
برای دریافت مشاوره رایگان، اطلاعات زیر را تکمیل کنید.