اینترنت مانند آسمان بیکران است که بینهایت ستاره را در خود جای داده است. بیش از 2 میلیارد وبسایت در سرتاسر جهان در اینترنت حضور دارند، روزانه بالغ بر 5/3 میلیارد مورد جستجو در گوگل انجام میشود و حدود 350,000 توئیت در هر دقیقه ارسال میشود. این آمار نشاندهنده ارزش بالای اینترنت در جریان زندگی مردم در سرتاسر جهان است.
در عصر اینترنت آنچه که باعث پیشرفت، موفقیت، افزایش فروش و سودآوری کسب و کارها میشود، حضور فعال در اینترنت و افزایش مخاطب و حفظ آنها از طریق تولید محتوا است. هیچ استراتژی بازاریابی را پیدا نمیکنید که موفقتر از بازاریابی از طریق تولید محتوا باشد.
امروزه تولید محتوای مفید و ارزشمند برای خوانندگان یکی از رازهای موفقیت کسب و کارها به شمار میرود. از این رو است که بسیاری از شرکتها اقدام به ارائه خدمات تولید محتوا برای سایتها، شرکتها، کسب و کارها و صنایع مختلف کردهاند. تولید محتوا نه تنها باعث ورود بازدیدکنندگان جدید به سایت شما میشود، بلکه بازدیدکنندگان قبلی را نیز ترغیب به بازگشت میکنند.
اما محتوا و تولید محتوا چیست که این همه طرفدار پیدا کرده است. مهارتهای تولیدکننده محتوا و انواع محتوا چیست؟ پاسخ تمامی سوالات شما درباره تولید محتوا در این مقاله داده شده است. در ادامه با ما باشید تا از تمامی رازهای تولید محتوا و مهمترین نکات تولید محتوا مطلع شوید.
برای داشتن ایده مناسب برای تولید محتوای با کیفیت پیشنهاد میکنیم ویدئوی زیر را تماشا نمایید:
تعریف محتوا چیست؟
نوشتن در واقع هنر یا مهارت بیان ایدهها و افکار از طریق واژگان است. وقتی درباره نوشتن محتوا یا تولید محتوا صحبت میکنیم، معمولا تمرکز بر واژه «محتوا» است. بنابراین قبل از شرح اینکه تولید محتوا چیست، درک مفهوم «محتوا» از اهمیت بالایی برخوردار است.
محتوا به طور کلی یعنی «اطلاعات و تجربهای که به مخاطب منتقل میگردد». محتوا در واقع به همین سادگی است که تعریف میشود، محتوا میتواند کل صنعت رسانه را با صنایع مختلفی پیوند دهد. به ویژه صنایعی که مبتنی بر اینترنت هستند و این روند با سرعت قابل ملاحظهای رو به پیشرفت است.
محتوا یک واسطه ارتباطی است و طی سالهای اخیر به نحوی چشمگیر پیشرفت کرده است. یک تصویر، یک مقاله، یک ویدئو و حتی یک پیام صوتی همگی میتوانند محتوا باشند.
هر پست رسانه اجتماعی یا هر مقاله منتشر شده در سایت، نوعی محتوا هستند. هر چیزی که به منظور انتقال پیام، ایده یا فکر ارائه شود محتوا در نظر گرفته میشود. این محتوا ممکن است در سرتاسر جهان دیده، شنیده یا خوانده شود. امروزه بسیاری از افراد ادعا میکنند که میتوانند محتوا تولید کنند، اما تولید محتوایی ارزشمند که سودآور هم باشد بسیار دشوار است و نیازمند مهارتهای ویژهای است. شرکتهای که در زمینه ارائه خدمات تولید محتوا فعالیت میکنند، با خلق محتوایی ارزشمند و منحصر به فرد برای سازمانها و صنایع مختلف میتوانند درآمد بالایی بدست میآورند.
تولید محتوا چیست؟
فرایند انتقال پیام و ایجاد ارتباط با مخاطب از طریق متن، صوت یا ویدئو را تولید محتوا میگویند. تولید محتوای متنی، صوتی یا تصویری طی سالهای اخیر به شدت رشد کرده است و متعاقباً تکنیکهای خلق آنها نیز پیشرفت کرده است.
محتوای متنی در ابتدا تنها محدود به روزنامهها، مجلات، کتابها، داستانها و حتی نظریهها بود. سابقه تولید محتوای متنی حتی به دوران قبل از صنعت چاپ برمیگردد. از آن زمان تا به حال انقلاب عظیمی در رسانههای چاپی ایجاد شده است. متعاقباً پیشرفتهای محسوسی هم در روند تولید محتوای متنی به وجود آمده است.
با روی کار آمدن اینترنت، تقریباً تمامی صنایع نیاز به بازاریابی از طریق محتوا دارند. به همین علت منبع اصلی محتوای تولید شده برای این صنایع و شرکتها در قالب متن است. هر کسی که در اینترنت به دنبال موضوعی میگردد، حتی اگر در شبکههای اجتماعی حضور نداشته باشد، در موتور جستجوی گوگل با این محتوای متنی مواجه میشود.
در سالهای آتی تمامی کسب و کارها، صرف نظر از هر محصول یا خدماتی که به فروش میرسانند به یک سایت نیاز خواهند داشت. داشتن سایت به معنی نیاز به تولید محتوا برای تعامل با مخاطبین است. به همین دلیل افراد تولیدکننده محتوای متنی فرصت ایدهالی برای پیشرفت خواهند داشت. شرکتها برای توسعه محتوای بازاریابی و تبلیغاتی خود به افرادیا سازمانهای ارائهدهنده خدمات تولید محتوا اطمینان میکنند.
تولید محتوا برای سایتها با سرعت قابل توجهی رو پیشرفت است، تصور کنید حدود 2 میلیون پست بلاگ روزانه در اینترنت آپلود میشود. پیشبینی شده که تعداد کاربران اینترنت طی 4 تا 5 سال آینده کاملاً سیر صعودی خواهد داشت. به علاوه انتظار میرود در 5 سال آتی بیش از 5 میلیون نفر در صنعت تولید محتوا فعالیت خواهند داشت.
بسیاری از افراد تصور میکنند با رشد محتوای صوتی و تصویری، تولید محتوای متنی از رده خارج شده است و دیگر طرفدار ندارد. اما حقیقت این است که تا وقتی اینترنت بتواند هر چیزی را به کالایی مصرفی و قابل فروش تبدیل کند محتوای متنی ابزاری مهم برای ارتباط با مخاطب باقی خواهد ماند.
انواع تولید محتوا
تولید محتوا را از نظر نوع میتوان به 4 دستهبندی کلی تقسیم کرد که هر کدام از آنها دنیای متفاوت و متخصصین متفاوتی خواهد داشت. البته ممکن است فردی باشد که در چند حوزه تولید محتوا کار کند اما معمولا در یک نوع نسبت به بقیه، مهارت بیشتری دارند. انواع تولید محتوا عبارتند از:
- تولید محتوای متنی
- تولید محتوای عکسی
- تولید محتوای ویدیویی
- تولید محتوای صوتی
تولید محتوای متنی
رایجترین و شایعترین نوع تولید محتوا، تولید محتوای متنی است. بیشتر کسانی که کار تولید محتوا انجام میدهند در این بخش فعالیت میکنند. محتوای متنی زیرشاخههای بسیاری دارد و شاید بتوان گفت که هرنوع متنی که در شبکههای اجتماعی یا به صورت کلی در فضای وب منتشر میشود، به نوعی یک تولید محتوای متنی است.
تولید محتوای عکسی
تولید محتوای عکسی به دلیل جذابیتهای بصری که به خود اضافه میکند به مراتب از محتوای متنی جذابتر خواهد بود. مخصوصا در شبکههای اجتماعی این نوع محتوا بیشتر دیده میشود و از استقبال خوبی برخوردار است. معمولا برای تولید محتوای تصویری نمیتوان دستهبندی خاصی درنظر گرفت و طراحان میتوانند با خلاقیت خود چیزی که برای مخاطب جذاب است را ایجاد کنند. مثلا از اینفوگرافیک استفاده کنند تا جذابیت بیشتری به مخاطب انتقال دهند و در مدت زمان کم، بیشترین تاثیر را روی مخاطب بگذارد.
تولید محتوای ویدیویی
این نوع تولید محتوا بیشتر در شبکههای اجتماعی و سایتهای ویدیو محور مثل یوتیوب یا آپارات قابل مشاهده است و به تازگی در حال اضافه شدن به محتواهای متنی که داخل سایت قرار دارند، هستند. تولید محتوای ویدیویی هم سختیهای خود را دارد اما میتوان گفت که هماکنون جذابترین و محبوبترین نوع محتوا در میان مخاطبان است. برای تولید محتوای ویدیویی هم میتوانید از موشن گرافیک یا اینفوموشن استفاده کنید تا جذابیت بیشتری را به مخاطب انتقال دهید.
تولید محتوای صوتی
تولید محتوای صوتی اغلب به صورت پادکست برای افراد قابل اجراست و یکی از مواردی است که به تازگی توجه مخاطبان زیادی را به خود جلب کرده است. مزیت محتواهای صوتی این است که در هرجایی میتوان آنها را اجرا کرد و از محتوای آن استفاده کرد.
نمونه تولید محتوا
نمونهی محتوا برای شروع کار بسیار لازم و ضروری است و کارفرماها نیز اغلب از روی نمونه کاری که به آنها ارائه میدهید، شما را انتخاب میکنند. اگر تا به حال کار نکردید و نمونهای برای ارائه ندارید، میتوانید در وبلاگ شخصی خود، یا سایت ویرگول اولین محتوای خود را آموزش دهید تا نمونه کار داشته باشید. با داشتن نمونه کار معتبر و خوب میتوانید اعتماد کارفرماها را به راحتی جلب کنید و به رشد و پیشرفت خود بپردازید. اما شاید برای شما سوال باشد که یک نمونه خوب باید دارای چه ویژگیهایی باشد؟ در ادامه به پاسخ این سوال میپردازیم.
در بلاگ تریبون بخوانید: الگوریتمهای گوگل در سئو
ویژگیهای نمونهی تولید محتوا
در ابتدا باید بگوییم که یک نمونه برای تصمیم گرفتن کافی نیست و بهتر است چند نمونه محتوا به کارفرما ارائه دهید. اگر کارفرما هم هستید به همین ترتیب، چند نمونه بخواهید و بعد به بررسی ویژگیهای آن بپردازید.
- یک نمونه محتوای خوب باید به پرسونای مخاطب دقت کرده باشد. لحن را مطابق سلیقه مخاطبان خود انتخاب کند و به درستی در تمام متن آن را مشاهده کنید.
- ویژگی دیگری که باید در نمونه تولید محتوا وجود داشته باشد، علائم نگارشی اعم از نیمفاصله، ویرگول و غیره است. البته شاید بتوان گفت که رعایت علائم نگارشی جزو ابتداییترین نیازهای یک محتواست، اما بررسی آن ضرری ندارد.
- همچنین علاوه بر این موارد باید بدانید که محتوای مدنظر شما به چه شکل است و آیا این نمونهها میتواند نیاز شما را برطرف کند یا خیر. معمولا برای رفع این مشکل و راحتتر تصمیم گرفتن، کارفرماها از فرد تولیدکننده محتوا میخواهند که یک نمونه آزمایشی برای آنها هم بنویسد تا در صورت توافق کار را ادامه دهند. اما اگر با شرکتی برای تولید محتوا کار میکنید، میتوانید بعد از دیدن نمونه خوب آنها، یک چک لیست تهیه کنید و بعد از دریافت محتوای خود کیفیت آن را با نمونه اولیه مقایسه کنید تا کیفیت آن به همان میزانی باشد که از نمونه اولیه دیدید.
اهمیت تولید محتوا
تولید محتوا از هر نوعی که باشد در تمامی صنایع کاربرد دارد. با پیشرفت اینترنت، فرایند تولید محتوا و تکنیکهای آن نیز با تغییراتی مواجه شده و در آینده نیز این تغییرات بیشتر خواهد بود. در گذشته ابتدا متنی نوشته میشد و سپس مورد ویرایش و بهینهسازی قرار میگرفت. اما امروزه همزمان با نوشتن متن این فرایند صورت میگیرد.
امروزه تولید محتوا بیشتر به معنای ایجاد ارزش برای مشتری است، تا اینکه به معنای ارائه اطلاعات باشد. با ارائه مطالبی ارزشمند و شرح محصول و خدماتی که ارائه میدهید میتوانید برای مشتریان خود ارزش ایجاد کنید. محتوایی که امروزه نوشته یا تولید میشود با آنچه دهههای گذشته به کار میرفت تفاوت فاحشی کرده است. از همان ابتدای کار محتوا برای انتقال پیام استفاده میشود و تقریباً تمامی کسب و کارها امروزه با تولید محتوا سعی میکنند سطح فروش و ارائه خدمات خود را توسعه دهند.
از شبکههای اجتماعی گرفته تا وبسایتهای اینترنتی روزانه هزاران یا شاید میلیونها بازدیدکننده دارند. تمامی کسب و کارهای جدید و قدیمی نیاز دارند تا از طریق همین شبکههای اجتماعی، بلگها، سایتها و حتی ایمیلها با مخاطبین خود ارتباط داشته باشند. برای ایجاد ارتباط با مخاطبین، کاربران و مشتریان از طریق اینترنت تنها به یک چیز نیاز دارید و آن تولید محتوایی ارزشمند است.
به همین دلایل است که تولیدکننده محتوای متنی باید با تمامی تکنیکهای مقایسه، نوشتن، داستاننویسی، گزارشنویسی و بسیاری موارد دیگر آشنایی داشته باشد تا هم مخاطب را تحت تأثیر قرار دهد و هم تعداد مخاطبین را افزایش دهد. اینجاست که اهمیت تولید محتوا مشخص میشود، چرا که هر کسب و کاری به دنبال تعداد بیشتر مخاطب و در نهایت تبدیل آنها به مشتریان دائمی است.
اولین گام در جهت تولید محتوا سایت را چگونه برداریم؟
ابتدا به ساکن مطالب اولیه سایت شما بایستی کامل باشند. صفحاتی چون درباره ما، تماس با ما، قوانین و مقررات، سوالات رایج و توضیحات محصولات، محتواهایی هستند که باید قبل از هرچیز به سراغ آنها رفت. اگر فکری به حال این صفحات نکنید، سایر محتواها هم شاید نتوانند کمک چندانی به امتیاز شما در گوگل بکنند. چرا که ساختار اولیه ساخت ارزش زیادی از نظر سئو دارد.
بعد از آنکه محتواهای اولیه وب سایت را کامل کردید، باید به سراغ مطالب وبلاگ بروید. مطالب سئو محور بخش بلاگ هر سایت هدف مهمی را دنبال می کنند. دیده شدن در صفحات اولیه گوگل و جذب مخاطب از طریق کلیک بر روی لینک آنها. این مرحله ممکن است تماماً در اختیار یک پلتفرم تولید محتوا آنلاین قرار بگیرد. اگر نیازی به مشاوره در این زمینه داشتید می توانید از کارشناسان ما در تریبون کمک بگیرید و با یک استراتژی قوی در زمینه محتوا وارد این کارزار شوید.
بعد از تالیف مقالات و مشخص شدن مسیری که قرار است وب سایتتان در این فرآیند طی کند، وقت تبلیغ است. تبلیغ و انتشار محتوا. حالا می توانید از طرق مختلف، مانند شبکه های اجتماعی، رپورتاژ آگهی و … در دنیای وب خود را معرفی کنید.
تولید محتوا چه ارزشی برای کسب و کار ما ایجاد می کند؟
به غیر از بحث ارتقا سئو سایت و امتیازی که از نظر گوگل کسب می کنید ، با تولید محتوا می توانید حضور خود را در فضای مجازی هم تثبیت کنید. در ادامه 4 مزیت تولید و انتشار محتوا برای کسب و کارهای آنلاین را با هم بررسی می کنیم.
-
با تولید محتوا به سراغ اصل مطلب می روید
در بحث باز کردن گفتگو مفهومی داریم به نام ارائه آسانسوری یا Elevator pitch. این تعریف از جایی می آید که شما نیاز دارید بحث را با یک نفر آغاز کنید اما زمان زیادی برای این کار ندارید. فرض کنید سوار آسانسور شده اید و به صورت اتفاقی یکی از سرمایه گذارانی را می بینید که همیشه میخواستید در فرصتی طلایی با اون درباره کسب و کارتان صحبت کنید. مدت زمانی که در آسانسور با هم هستید شاید در حدود یک دقیقه یا 30 ثانیه باشد. در این فرصت نسبتاً کوتاه به او چه می گویید؟
ارائه آسانسوری در بحث تولید محتوا و دیجیتال مارکتینگ بسیار اهمیت دارد. اینکه بتوانید محتوایی که به مخاطب ارائه دهید که خیلی سریع به سراغ اصل ماجرا برود. بعضی اوقات با محتواهای طولانی و نه چندان مشخص، حوصله مخاطب را سر می بریم. تولید محتوای حرفه ای به شما کمک می کند که ایده و پیام اصلی تان را بدون کم و کاست به گوش مخاطب خود برسانید.
-
جذابیت های برند خود را بهتر نشان می دهید
وقتی از قدرت کلمات و نوشته های خود آگاه باشید، می بینید که می شود به سادگی هر پیامی که داریم را با صدای بلند به سمع و نظر مخاطبان برسانیم. اگر کسب و کار شما چند مزیت رقابتی خوب دارد یا چند ویژگی جذاب که می خواهید مشتریانتان آنها را بشناسند، با ادبیات نوشتاری ترغیبی می توانید این کار را بکنید. سعی کنید در محتواهای خود به جای استفاده از تبلیغات و نوشتارهای شعاری، بیشتر به تعریف ویژگی ها و برطرف کردن نیاز مخاطبین خود بپردازید.
-
سلیقه مخاطبین خود را به خواست خود تغییر می دهید
اگر تولید محتوای حرفه ای انجام دهید حتی قادر خواهید بود که سلیقه مخاطب خود را به دلخواه تغییر دهید. این قضیه یکی از استراتژی ترین اقدامات در زمینه کانتنت مارکتینگ به حساب می آید و اگر حساب شده و درست انجام شود می تواند تاثیر به سزایی در پیشرو بودن شما بگذارد. برای مثال اینکه شما بیایید یک سبک جدید زندگی را به مخاطب خود ارائه کنید و او هم آن را بپذیرد و استفاده کند، موفقیتی است که به واسطه تولید و انتشار محتوای درست به آن رسیده اید.
-
خودتان را سریع تر به مشتری ها معرفی می کنید
تولید محتوا کمک می کند مخاطبتان هر آنچه که راجع به شما نیاز دارد بداند به سرعت از طریق وب سایت دریافت کند. زمانی که شروع به نوشتن درباره کسب و کار خود یا معرفی یک محصول می کنید، می توانید بسته به مخاطب و پلتفرمی که در اختیار دارید، محتوا بسازید. با این روش نه درگیر زیاده گویی می شوید نه آنقدر خلاصه نویسی می کنید که کاربر متوجه نشود منظور شما چه بوده. پس هم سرعت هم اهمیت دارد و هم رساندن منظور محتوا.
اصول تولید محتوای ارزشمند
برای اینکه بتوانید تولیدکننده محتوای متنی باشید، به مهارتهای بسیاری نیاز دارد. مهمترین ویژگیها شامل مهارت نویسندگی خوب، دایره لغات قوی، دانش استفاده از واژگان و اصطلاحات، دانش انگلیسی عالی، مهارتهای جستجو و در کنار همه این موارد نوشتن مطابق با استانداردهای مدرن میباشد. چرا که تولید محتوای متنی تنها شامل نوشتن نیست، بلکه ایجاد محتوایی ارزشمند و با کیفیت است. در ادامه به برخی از نکات تولید محتوا اشاره شده است، به عنوان تولیدکننده محتوا با مطالعه این نکات میتواند مهارتهای خود را ارتقا دهید.
-
اول از همه به کلمات کلیدی فکر کنید
قبل از اینکه به تاثیری که محتوای شما روی مخاطب میگذارد فکر کنید، باید کاری کنید که مخاطب محتوای شما را پیدا کند. مهم نیست الگوریتمهای موتورهای جستجو چقدر هوشمند شوند، باز نمیتوانند کل متن شما را بفهمند و تفسیر کنند. اما اگر کلمات کلیدی مدنظر شما در متن وجود داشته باشد، شانس اینکه این الگوریتمها موضوع کلی و ارزشی که مقاله شما ایجاد میکند را متوجه شوند، بسیار بیشتر خواهد شد.
-
از ابزارهای جستجوی کلمه کلیدی استفاده کنید
بهتر است قبل از شروع نوشتن محتوا، یک جدول یا تقویم محتوایی ایجاد کنید. برای مثال در دورههای سه ماهه مشخص کنید که چه روزهایی قرار است روی چه مطالبی کار شود. برای پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط و به روز هم میتوانید از ابزارهای مرتبط آن استفاده کنید. البته خود گوگل و پیشنهاداتش هم در اینباره میتواند کمکتان کند. فراموش نکنید کسب و کارها روز به روز تغییر میکنند و کلمات کلیدی جدیدی وارد چرخه جستجو میشوند.
-
روی کلمه کلیدی رقبای خود مطالعه کنید
ابزارهای زیادی برای پیدا کردن کلمات کلیدی رقابتی وجود دارند. اما اگر خواستید خودتان روی این قضیه مطالعه کنید یادتان نرود که تنها میتوانید از کلمات کلیدیهای استفاده شده توسط رقبای خود استفاده کنید نه از خود محتوایشان. محتواهای منحصر به فرد برند خود را خلق کنید و جایگاه خود را در بازار به دست بیاورید.
-
از کلمات کلیدی در جایی استفاده کنید که بیشترین اهمیت را دارند
برای اینکه بتوانید به موتورهای جستجو نشان دهید که هدفتان از نوشتن یک مقاله چیست، ضروری است که کلمات کلیدی را به ترتیب اولویت لیست زیر استفاده کنید:
- تگ عنوان (Title Tag)
- لینکهای داخلی در محتوا
- ویژگی متن جایگزین تصویر (Alt attribute)
- تگهای هدر (همیشه یک تگ H1 داشته باشید)
- توضیحات متا (meta description)
-
از بولد کردن و لیست ساختن در هر جایی که میشود استفاده کنید
گوگل به این موارد توجه زیادی میکند. خصوصاً زمانی که میخواهد در صفحه نتایج جستجو، پیش نمایش پاسخ کاربر را نشان دهد. پس کلمات کلیدی را به صورت bold شده در متن قرار دهید و هرجایی که ممکن است لیست علامتدار بسازید.
-
تگ عنوان، هنوز هم مهمترین المان در صفحه است
مطمئن شوید که کلمه کلیدی مورد نظرتان در بخشی از تگ عنوان قرار گرفته باشد، ابتدای آن باشد که چه بهتر. همچنین به خاطر بسپارید که تگ عنوان باید حدود ۶۰ کاراکتر یا 600 پیکسل باشد؛ پس نیازی نیست انرژی زیادی برای نوشتن آن صرف کنید. محتوای ارزشمند بسازید و یک عنوان جذاب برای آن انتخاب کنید.
برای تگ عنوان صفحه اول سایت، سه مورد از کلمه کلیدیهای مهم کسب و کار یا وب سایتتان را حتماً قرار دهید. عنوانها را ساده نگه دارید و به زبان مخاطب خود بنویسید.
-
کلمات کلیدی مرتبط اضافه کنید
سعی نکنید بعد از اتمام نوشتن مقاله صرفاً کلمات کلیدی را در نوشته جای دهید. اگر جستجوی کلمه کلیدی را درست انجام داده باشید، میتوانید یک لیست از کلمات کلیدی مرتبط نیز تهیه کنید و به طور طبیعی در متن استفاده نمایید.
-
از کلمه کلیدی هدف در توضیحات متا استفاده کنید
گوگل میگوید که از متا دیسکریپشن به عنوان یک فاکتور برای رنکینگ استفاده نمیکند. اگرچه وقتی در گوگل جستجو میکنیم و کلمه کلیدی ما در توضیحات متا یک لینک وجود دارد، آن را به صورت بولد و پررنگ نشان میدهد:
این پر رنگ شدن کلمات کلیدی نظر مخاطب را جلب میکند و در نتیجه نرخ کلیک را بالا میبرد. متا دیسکریپشنها را مانند یک متن تبلیغاتی بنویسید.
-
جملات و پاراگرافهای قوی بنویسید
قدرتمندترین عبارات و کلماتی که میتوانید را در ابتدای جملات و در پاراگرافهای اول استفاده کنید. باید با متنی که مینویسید توجه مخاطب را جذب کنید. در غیر این صورت رغبت نمیکند که مابقی متن را بخواند.
-
سوالات اساسی را ابتدا مطرح کنید
قبل از شروع، سوالاتی که میخواهید در این مقاله پاسخ دهید را گردآوری کنید. فراموش نکنید زمانی که یک کاربر در گوگل جستجو میکند، به دنبال رسیدن به یک جواب است. سوالی دارد و گوگل بهترین نتیجه را به او نشان میدهد. پس هرچه عنوانهایی که انتخاب میکنید به این سوالات نزدیکتر باشند، شانس بیشتری برای دیده شدن در رتبههای بالای صفحه نتایج جستجوی گوگل پیدا خواهید کرد.
ممکن است در حین نوشتن نیز خود را به عنوان یک خواننده در نظر بگیرید و سوالات جدیدی مطرح کنید. هیچ ایرادی ندارد. پاسخ آنها را در متن قرار دهید و بعداً اگر لازم شد عنوانی برای آن پاراگراف در نظر بگیرید. اما سوالات اساسی که به خاطر آن نوشتن این مقاله را شروع کردهاید را همان اول مطرح کنید.
-
دیکته و دستور زبان نوشتهها را چک کنید
اشتباه نوشتن نام یک شخص یا یک برند در یک مقاله میتواند به اعتبار شما آسیب بزند. به علاوه اینکه مطلبی با غلطهای نگارشی و دستور زبانی، تجربه خوبی برای خوانندگان ایجاد نمیکند. اگر فکر میکنید در ویراستاری متون تبحر لازم را ندارید، از یک متخصص در این حوزه کمک بگیرید.
-
در زمان نوشتن به اعتبار برند خود فکر کنید
برند خود را نیز مانند یک کلمه کلیدی برای سئو کردن در نظر بگیرید. فراموش نکنید تمام این پروسه نوشتن یک مقاله سئو شده و نکاتی که عنوان میکنیم، برای دیده شدن کسب و کار شما در گوگل است. پس اگر در محتوای ارزشمندی که نوشتهاید هیچ حرفی از برندتان نباشد، چطور قرار است مخاطب را از حضور خود در بازار آگاه کنید؟ در استفاده از نام برند خود در متن زیادهروی نکنید اما میتوانید خدمات خود را در بخشهای مختلف معرفی نمایید.
-
پاراگرافهای کوتاه بسازید
پاراگرافهای کوتاه به ذهن مخاطب اجازه نفس کشیدن میدهد. فراموش نکنید مطالعه در فضای مجازی، از طریق موبایل یا کامپیوتر، میتواند خیلی سریع خستهکننده شود. اگر مطلبی را پیچیده بنویسید یا پاراگرافهای طولانی بسازید، احتمال اینکه مخاطبتان را از دست بدهید وجود دارد.
میتوانید برای پر کردن فاصله بین پاراگرافها از جملات تاکیدی، نقل قولها، تصاویر و یا گرافیکهای مرتبط استفاده کنید.
-
مخاطب را هدف قرار دهید
از فعلهایی استفاده که مخاطب را درگیر کند. برای مثال بیشتر عنوانهای این مقاله با افعال دستوری نوشته شدهاند. اینکار را انجام دهید یا مطالعه کنید یا آن کار را نکنید. تمام این فعلها باعث میشود شما خود را مخاطب مستقیم این محتوا بدانید و تاثیر بیشتری بگیرید.
-
در نوشتن صفات زیادهروی نکنید
به جای اینکه از صفتهای توصیفی و متعدد در متن خود استفاده کنید، سعی کنید به زبان ساده توضیح دهید که منظورتان چیست. گاهی اوقات، توضیح دادن یک مسأله بهتر از خلاصه کردن آن در یک صفت است.
-
به نحوه جمعبندی مطلب فکر کنید
فرض کنید مطلبی خواندهاید که پر از تحلیل و دلیل و بررسی بوده است. حالا به انتهای آن رسیدهاید و میخواهید ذهن خود را جمع و جور کنید و نتیجهای بگیرید. اگر یک پایان مناسب در انتهای این مقاله وجود نداشته باشد، مخاطب سردرگم خواهد شد و نمیداند با این حجم از اطلاعاتی که گرفته است باید چه کند. پس گوشهای از ذهنتان این را داشته باشید که باید یک جمعبندی مناسب به مخاطب خود ارائه دهید.
-
عدم استفاده بیش از حد از واژگان کلیدی
استفاده از واژگان کلیدی استراتژی مهم در زمان تولید محتوای متنی برای یک سایت است. اما از کاربرد بیش از حد این واژگان به 2 دلیل باید خودداری نمایید.
(1) آزاردهنده است: وقتی یک کلمه یا عبارت به طور مداوم و بدون ضرورت تکرار شود، آزاردهنده است. نویسنده باید مراقب باشد متنی که ایجاد کرده از دیدگاه مشتریان یا مخاطبین چگونه به نظر میرسد. درک مخاطب یکی از مهمترین نکات تولید محتوا در قالب متن است.
(2) رتبه را کاهش میدهد: بله این یک حقیقت است! وقتی میخواهید رتبه خود در موتورهای جستجو را افزایش دهید، اگر بیش از حد از واژگان کلیدی استفاده کنید الگوریتم جدید موتورهای جستجو این رفتار را شناسایی میکند و در نتیجه محتوای تولید شده رتبه بالایی بدست نمیآورد.
-
نه خیلی کوتاه، نه خیلی بلند
محتوای خیلی کوتاه باعث از قلم افتادن بسیاری از نکات کوتاه می شود که خواننده به خاطر مطالعه آن وارد سایت شما شده است. وقتی اطلاعات مفید را بدست نیاورد، برای بار دوم به سایت شما وارد نخواهد شد.
از طرف دیگر محتوای خیلی طولانی باعث کسل شدن خواننده میشود. واقعاً ضرورتی ندارد اطلاعات بیش از حد نیاز در یک محتوای متنی ارائه شود. فقط کافی است مهمترین و با ارزشترین نکات یک موضوع مورد بررسی قرار گیرد. مواردی که بیشتر مورد جستجو قرار میگیرند.
بهترین استراتژی این است که یک متن طولانی را به چندین محتوای کوتاه تقسیم کنید و در قالب یک مجموعه با موضوع مشترک برای خوانندگان آماده کنید.
-
بانک ایده داشته باشید
اگر قرار است محتوای وب سایت خود را خودتان تولید کنید، پس بهتر است تکنیک های تولید محتوا را یاد بگیرید. گرچه کسب و کار های بزرگ معمولاً محتوای خود را برون سپاری می کنند. چرا که فرآیند ایجاد یک ساختار محتوایی و انتشار آن نیاز به تجربه و مهارت دارد. کاری که شما می توانید بکنید این است که برای سریع تر شدن این فرآیند، یک بانک ایده ایجاد کنید.
بانک ایده به این معناست که شما همیشه موضوعی برای تولید محتوا در حوزه کاری خود داشته باشید. تفاوتی ندارد خودتان بخواهید آن محتوا را تولید کنید یا اینکه قصد برون سپاری آن را داشته باشید. در هر صورت داشتن ایده های تازه و جذاب می تواند وب سایت شما را از تکرار محتوایی نجات دهد.
-
استفاده نابجا از استراتژیهای بازاریابی
وقتی سعی دارید رتبه محتوای خود را در موتورهای جستجو مانند گوگل بالا ببرید، برخی از نویسندگان در مقالات خود بیش از حد از استراتژیهای بازاریابی استفاده میکنند. این مسئله بر کیفیت مقاله تأثیر میگذارد. بهینهسازی مسلماً یک تکنیک ضروری است، اما هیچ کدام از استراتژیهای بازاریابی قادر به رقابت با یک متن عالی و منحصر به فرد نیستند. پس قدرت یک متن خوب را هرگز دست کم نگیرید.
-
با احساسات مخاطب درگیر شوید
هر زمان تصمیم گرفتید محتوایی تولید کنید روی مخاطب اثر بگذارد، به سراغ احساسات او بروید. این احساسات می تواند ترس، طمع، احساس گناه، خشم یا حتی حس مالکیت باشد. شما می توانید با پیشنهاداتی که به او می دهید تحریکش کنید و احساسات او را قلقلک دهید. هرچند بهتر است این برقراری ارتباط و درگیری احساسی در سمت و سوی خوب باشد و احساسات مثبت مخاطب را نسبت به برندتان بیدار کند.
-
محتوای زود هضم تولید کنید
به این نکته توجه داشته باشید که مخاطبان امروزی با شبکه های اجتماعی ای سر و کار دارند که محتواهای بسیار هوشمند و خلاصه در اختیارشان قرار می دهند. حداکثر مدت زمان یک پست ویدیویی در اینستاگرام یک دقیقه است و این مدت زمان برای استوری به 15 ثانیه می رسد. در توییتر محدودیت تعداد کاراکتر دارید و نمی توانید محتواهای طولانی را در یک پیام توییت کنید. همین عدد و رقم ها نشان می دهد که دنیا به سمت خلاصه و گزیده گفتن پیش می رود. شما هم یادتان بماند که محتوای زود هضم تولید کنید.
خود را جای مخاطبین سایتتان بگذارید. با تمام مشغولیت های ذهنی که این روزها برای همه وجود دارد، احتمال زیاد او می خواهد که اطلاعات مورد نیازش را به سرعت از وب سایتتان تهیه کند و به نتیجه برسد. پس تا جایی که می توانید از پر و بال دادن های بیجا در محتوای خود بپرهیزید و شانس خوانده شدن مطلبتان را بالاتر ببرید.
تعرفه تولید محتوا
تعرفه تولید محتوا در ایران با این نرخ در سایر نقاط جهان به ویژه کشورهای توسعهیافته بسیار تفاوت دارد. با این حال همه آنها برای تعیین تعرفه تولید محتوا معیارهایی را در نظر میگیرند. در ایران بسیاری از شرکتهای ارائهدهنده خدمات تولید محتوا برای تعیین تعرفه تولید محتوا خود معیارهای کیفیت محتوای متنی، تخصصی بودن محتوا، زمانبندی، نوع مشتریان را در نظر میگیرند.
به عبارت بهتر هر چه کیفیت محتوای درخواستی بالاتر باشد، هزینه بالاتری هم بابت این محتوا باید پرداخت گردد. هزینههای تولید محتوا از هر نوعی که باشد، بسته به مهارت تولیدکننده محتوا و عوامل درخواستی تفاوت میکند. اینکه مشتری محتوای تصویری درخواست کرده یا یک محتوای متنی برای سایت میخواهد، هر کدام معیارهای خاص خود برای قیمتگذاری را دارند.
تولید محتوا یکی از صنایع با سریعترین نرخ رشد در جهان به شمار میرود. این صنعت به راحتی میتواند با صنایع مختلفی ارتباط برقرار کند و به رشد آنها نیز کمک کند. هزاران میلیون کاربر اینترنتی باعث شده تا تولید محتوا به مهمترین ابزار ترویج و تبلیغ کسب و کارهای مختلف تبدیل گردد.
امروزه اکثر سایتها با تولید محتوای متنی و ایجاد بخشهای مختص به مقالات میتوانند اطلاعات مناسبی درباره محصولات و خدمات خود را دراختیار مخاطبین بیشماری در سرتاسر جهان قرار دهند. وبسایتهای خالی هرگز قادر به انتقال پیام به مشتریان نیست و شما برای جذب مشتری بیشتر باید با آنها ارتباط برقرار کنید. با تولید محتوایی ارزشمند هم اعتبار خود را افزایش میدهید و هم تعداد مشتریان برند خود را افزایش خواهید داد.
لازم است برای انتشار محتوایی که تولید کرده اید هم هوشمندانه عمل کنید. می توانید از پلتفرم هایی استفاده کنید که در این حوزه تجربه داشته و می دانند که محتوای شما را در کجا منتشر کنند که بازخوردهای مثبتی بگیرید. سایت تریبون با بیش از 300 رسانه فعال در ارتباط است و می تواند در این زمینه شما را یاری دهد. کافیست از قسمت ثبت نام، عضویت خود را تکمیل کنید و از پکیج های محتوایی تریبون استفاده نمایید.
در بلاگ تریبون بخوانید: آموزش disavow کردن لینکها
نکتههایی برای ایجاد روتین تولید محتوا سئو شده
-
بدون فکر بنویسید، با حوصله ادیت کنید
نوشتن نیاز به خلاقیت دارد. پس سعی نکنید خود را وادار به خلق نوشته کنید. نوشتن یک مقاله سئو شده صرفاً به معنای رعایت نکات سئو نیست. بلکه باید مطلبی باشد که خواننده رغبت کند تمام آن را نگاهی بیندازد. فراموش نکنید که تجربه کاربری مهمترین فاکتور سئو است.
اگر دیدید ایدهای به ذهنتان نمیرسد و به قول معروف چشمه خلاقیتتان خشک شده، مدیتیشن کنید، قدم بزنید یا کتابی بخوانید. وقتی مدت زمان زیادی از ذهنتان کار بکشید، این تمایل عجیب یاد گرفتن و دریافت از محیط بیرون را احساس خواهید کرد. ذهن خود را تقویت کنید تا موتور محرکه نوشتنتان دوباره جان بگیرد.
-
بنویسید، بازنویسی کنید، باز هم بازنویسی کنید تا جایی که به نتیجه برسید
هیچ نویسندهای از همان روز اول تمام جملات و کلمات و پاراگرافها را سر جایش ننوشته است. همه متون نیاز به بازنویسی دارند. خود را سانسور نکنید. بدون فکر و فشار هر آنچه به ذهنتان میرسد را بنویسید و بعد برای ویرایش کردن و بازنویسی آن زمان بگذارید.
-
برنامهریزی کنید و طرح کلی کار را بسازید
بیشتر کسانی که شروع به نوشتن یک مقاله سئو شده میکنند، از همان ابتدا کلمات را کنار هم میگذارند و جلو میروند. در حالی که نوشتن همزمان و ساختاربندی کردن متن برای ذهن میتواند بسیار سخت و پیچیده باشد. اما اگر بدانید کلیت موضوعی که میخواهید بنویسید چیست، چه بخشهایی دارد، در حال تمرکز روی کدام قسمت از آن هستید و چقدر طول میکشد تا این بخش تمام شود، بسیار راحتتر میتوانید این پروسه را هضم کنید و تفکرات خود را به نوشتار تبدیل کنید.
اول از همه عنوانهای سئو شده با کلمات کلیدی را ایجاد کنید و سپس توضیحات هر کدام را در چند پاراگراف بنویسید. بعضی وقتها این عنوانها هستند که اهمیت بیشتری نسبت به محتوا دارند. چون مخاطب در نگاه اول عنوانها را میبیند. تیترنویسی در رپورتاژ آگهی اهمیت بیشتری هم پیدا میکند چون قرار است کاربر را جذب کند تا ادامه متن را هم ببیند.
-
جمله به جمله بنویسید
یکی از تمریناتی که میتواند برای نوشتن یک مقاله با رعایت اصول سئو در تولید محتوا موثر باشد این است که جمله به جمله بنویسید. یک فایل ورد باز کنید، جملات خود را بسازید و تا زمانی که یک دور کامل متن خود را ایجاد نکردهاید، پاراگراف نسازید. جملههای یک خطی باعث میشود ذهن شما باز شود. درگیر اتصال جملات به هم دیگر نمیشود و هرچیزی که به ذهنتان میآید را مینویسید. فکر کنید محدودیت کاراکتر دارید و مثلاً توضیحات یک پست توییتر را قرار است بنویسید. تقسیم کردن کارهای بزرگ به قطعات کوچکتر باعث رهایی و آسودگی میشود.
-
روزانه بنویسید
نوشتن مانند ورزش کردن است. یک عضله که باید قوی شود. برای خود تمریناتی مشخص کنید حتی اگر در روز کاری خود نیستید، چند پاراگرافی یادداشت کنید تا ذهنتان کار کند.
-
در هنگام نوشتن، اینترنت خود را قطع کنید
اگر کتاب کار عمیق را خوانده باشید، متوجه میشوید که عوامل بیرونی مانند موبایل یا اینترنت چقدر میتوانند تمرکز شما را از بین ببرند. یکی از تمرینات خوب میتواند این باشد که برای چند ساعتی اینترنت خود را قطع کنید یا موبایل را کنار بگذارید و فقط بنویسید. بعد از مدتی متوجه نتیجه لذت بخش این تمرین خواهید شد.
-
تا جایی که میتوانید مطالعه کنید
ذهن شما هم گاهی نیاز به استراحت دارد. خصوصاً اگر نوشتن یک مقاله سئو شده در روز برای کسب و کارتان کافی نیست و هر روز قرار است چندین هزار کلمه محتوا تولید کنید. اینجاست که ذهن شما منابع کم میآورد. کار کشیدن از ذهن زمانی بدون مشکل انجام میشود که ورودی و خروجی آن را متعادل نگه دارید.
کتاب بخوانید. خصوصاً کتابهایی که جملات را سادهنویسی میکنند. این نوع نوشتهها میتوانند تمرین خوبی برای کوتاه و موثر نوشتن باشد.
-
منتظر جرقه زدن ایده نباشید
وقتی قرار است هر روز مطلب بنویسید و محتوا خلق کنید، دیگر منتظرِ ایده ماندن کار عاقلانه ای نیست. به جای اینکار، تحقیق کنید، مطالعه کنید و تا جایی که میتوانید با افراد گروه یا سایر نویسندگان گفتگو کنید. گفتگو میتواند ذهن شما را باز کند. قرار نیست بدون هیچ تلاشی ایدهها به ذهن شما سرازیر شوند.
-
یادداشت بردارید
نوشتن مقالات طولانی و تدوین فصلهای کتاب به یکباره کار سخت و تقریباً ناممکنی است. به جای آن هر بار که چیزی به ذهنتان میرسد، گوشهای یادداشت کنید و بعداً هرکدام از آنها را توضیح دهید و کامل کنید. در حین مسافرت یا زمانی که استراحت میکنید، ذهن آزادتر است و میتواند ایدههای خوبی به شما بدهد.
کلام آخر
بهترین راه حل برای نوشتن یک مقاله سئو شده که بتواند مخاطب را درگیر خود کند، تنها در تکنیکهای سئو نیست. بلکه هنر نوشتن شماست که میتواند تجربه کاربری خوبی در خواننده ایجاد کند. فراموش نکنید قرار است با نوشتهتان ارزشی در مخاطب خود ایجاد نمایید که در نتیجه به اعتبار برند و کسب و کارتان بیفزاید. به نوشتن مقالههای سئو شده به چشم یک سرمایهگذاری نگاه کنید. اگر طولانی مدت و مداوم انجام شوند نتیجه مدنظر شما را در پی خواهند داشت.
4 پاسخ
واقعا این اطلاعات را جالب و برای وارد شدن به حرفه تولید محتوا و ایجاد ارزش ضروری یافتم.
مصطفی جان خوشحالیم که مقاله ما رو دوست داشتی و برات مفید بوده.
مطلب بسیار خوبی بود، تشکر از به اشتراک گذاشتن چنین محتوای غنی
ممنون از بازخورد خوبتون منلین عزیز