۱۰ باور نادرست درباره سئو که نباید به آن توجه کرد
بسیاری از باورهای رایج درباره موضوعات مختلف، حتی اگر اشتباه باشند، آسیب چندانی به کسب و کار شما نمیزنند. اما درباره سئو اینگونه نیست. یک باور نادرست درباره سئو میتواند به قیمت حذف شدن شما از صحنه رقابت تمام شود. اگر بدانید که چه اطلاعاتی درست است و چه اطلاعاتی غلط، میتوانید استراتژی سئو خود را بر همین اساس تدوین کنید و موفق شوید. در غیر اینصورت درگیر دور باطلی خواهید شد که وقت و هزینه شما را به هدر میدهد.
در این مقاله از تریبون میخواهیم ۱۰ باور نادرست درباره سئو که میتواند کسب و کار شما را به خطر بیندازد را با هم بررسی کنیم. اول لیست این چند باور نادرست درباره سئو را ببینیم و بعد برویم به سراغ توضیحات هرکدام. با تریبون همراه باشید.
- سئو مرده است.
- سئو کار یکبار است.
- گوگل فقط محتواهای تازه را رتبه میدهد.
- کلمات کلیدیهای طولانیتر، راحتتر رتبه میگیرند.
- محتواهای تکراری پنالتی میشوند.
- سیگنالهای شبکه اجتماعی به بالا رفتن رتبه شما کمک میکنند.
- تبلیغات کلیکی نمیتوانند به رنکینگ سایت شما کمکی کنند.
- رنکینگ صفحه دیگر اهمیتی ندارد.
- سئو کلاً درباره رنکینگ است.
- جستجوی کلمات کلیدی دیگر مهم نیست.
شاید بعضی از این موارد را خود شما هم باور داشته باشید. اما مقاله امروز نگاه شما را عوض خواهد کرد.
۱۰ باور نادرست درباره سئو
سئو مرده است.
بگذارید صادقانه بگویم که این یکی از رایجترین و البته مزخرفترین باورهای نادرست درباره سئو است. بهتر است همین الان این پنبه را از گوش خود بیرون کنید. سئو نمرده است! بلکه حتی بیشتر از قبل اهمیت و توسعه پیدا کرده است. اما چرا چنین باوری ایجاد شده است؟ بیشترین دلیل آن، نتایج جستجوی جدیدی است که گوگل ارائه میدهد. پاسخهای مستقیم، بخشهایی مجزا از لینکهای نتایج جستجو و توضیحاتی که میتواند نیاز کاربر را به خوبی برطرف کند.
بله این نوع نتایج میتوانند روی تعداد کلیکی که بر روی لینکهای صفحه نتایج جستجو میشود تأثیر منفی بگذارند. اما این باور نادرست درباره سئو که دیگر همه چیز تمام شده هم، اشتباه است. شما هنوز هم میتوانید از چنین کلمات کلیدیای کلیک بگیرید. گوگل در هر حال فقط برای تعدادی از کلمه کلیدیها چنین نتایجی را نشان میدهد.
حقیقت این است که تا زمانی که موتورهای جستجو وجود دارند، استفاده میشوند و نتایج ارگانیک نشان میدهند، سئو زنده است و شما میتوانید بر روی آن کار کنید.
سئو کار یکبار است.
سئو شبیه به ورزش کردن در باشگاه است. هیچ کسی با یکبار باشگاه رفتن ورزشکار نمیشود. ایرادی ندارد اگر یک جلسه یا مدتی را از دست دهید، اما نباید ناامید شوید و کل قضیه را بیخیال شوید. نمودار زیر، مربوط به شرایطی میشود که شما از سئو دلسرد شدهاید و آن را رها کردهاید.
بسیاری از مدیران وب سایتها بعد از مدتی کار روی سئو، شروع به شکایت و ناله میکنند که چقدر کار زمان بری است. اما دست برداشتن از این کار، اشتباهی است که جبران آن به سادگی نخواهد بود. سئو یک فرآیند دنبالهدار است. نباید به آن به چشم یک کار هفتگی یا ماهانه نگاه کنید. یک متخصص سئو با تجربه را برای مدت طولانی استخدام کنید تا شاهد تغییرات مثبت در سایت خود باشید.
گوگل فقط محتواهای تازه را رتبه میدهد.
این هم یک باور نادرست درباره سئو است که زیاد میشنویم. تازگی محتوا صرفاً یک فاکتور موثر در رنکینگ نیست. بلکه بسته به حجم درخواست جستجو و کیفیت محتوایی که منتشر میکنید این مسأله متغیر است. سئو به طور کلی همیشه در حال تغییر و رشد است. به همین خاطر در موضوعات مرتبط با سئو، تازگی محتوا اهمیت زیادی پیدا میکند. همین طور موضوعات دیگری مانند تکنولوژی، اخبار یا سیاست.
اما در محتواهای همیشه سبز، این تازگی محتوا نیست که باعث دیده شدن آن میشود. بلکه کامل بودن و کیفیت آن موثر است. به علاوه اینکه تازگی محتوا لزوماً به این معنا نیست که شما باید مدام مطالب جدید تولید کنید. بلکه به روزرسانی و تکمیل مطالب قبلی نیز به منزله تازگی محتوا به حساب میآید.
مثلاً در تصویر بالا میبینیم که برای سوال “چگونه کراوات ببندیم” گوگل در همان صفحه اول، نتایجی را نشان میدهد که مربوط به سالهای گذشته میشود! چرا که برای چنین سوالی، تاریخ انقضایی وجود ندارد. اگر محتوا ارزشمند باشد، در نتایج جستجو دیده خواهد شد.
کلمات کلیدیهای طولانیتر، راحتتر رتبه میگیرند.
بیشتر مردم فکر میکنند که کلمات کلیدی طولانی یعنی اینکه تعداد کلمات آن زیاد باشد. در حالی که این تعریف چندان دقیق نیست. کلمات کلیدی طولانی درخواستهای جستجویی هستند که حجم جستجوی آنها به صورت تک به تک کم است. پس تعداد کلمات اهمیتی ندارد. برای مثال کلمه کلیدیهای زیر هر دو جزو کلمات کلیدی طولانی به حساب میآیند:
- بهترین غذا برای خوردن و وزن کم کردن چیست؟
- کم کردن وزن
اما یک نکتهای وجود دارد؛ با اینکه کلمات کلیدی طولانیتر در ماه تعداد کمی جستجو میگیرند، اما به هیچ وجه برای سئو کردن و گرفتن رنکینگ، سادهتر از سایر کلمات کلیدی نیستند. در تصویر زیر، امتیاز سختی کلمه کلیدی یا Keyword difficulty را ببینید:
بدون در نظر گرفتن تفاوت چشمگیر این دو کلمه کلیدی در حجم جستجو یا همان Search Volume، امتیاز آنها در سختی کلمه کلیدی بسیار نزدیک به هم است. شاید بتوان گفت این باور نادرست درباره سئو از آنجایی میآید که گوگل در نتیجه چنین جستجوهایی، همان نتایج کلمات کلیدی اصلی را نشان میدهد. یعنی به احتمال زیاد با جستجوی هرکدام از عبارات بالا، یک نتیجه مشابه خواهید گرفت.
محتواهای تکراری پنالتی میشوند
محتوای تکراری یعنی زمانی که دو یا چند صفحه با محتوای دقیقاً یکسان یا مشابه همدیگر در یک فضا وجود داشته باشند. حال ممکن است روی یک سایت باشند یا روی چند سایت. اما مسأله اینجاست که گوگل در موقعیتهای مختلفی گفته است که چیزی به نام پنالتی تکراری بودن وجود ندارد اما این باور نادرست درباره سئو همچنان به قوت خود پابرجاست. اما با وجود اینکه محتواهای تکراری پنالتی نمیشوند، همچنان میتوانند مشکلاتی برای سئوی سایت شما ایجاد کنند. مشکلاتی از قبیل:
- آدرسهای URL غیردوستانه یا نه چندان جالب در نتایج جستجو
- بیارزش شدن بک لینکها
- هدر رفتن بودجه کرول سایت
- گرفتن رتبه بهتر توسط محتواهای سندیکا
اگر نگران این هستید که محتوای تکراری روی سایت شما وجود دارد یا نه، میتوانید از طریق ابزار Site audit سایت Ahrefs یک کرول انجام دهید و بررسی کنید که آیا محتوای تکراری پیدا میشود یا خیر.
سیگنالهای شبکه اجتماعی به بالا رفتن رتبه شما کمک میکنند.
هرچه محتوای شما بیشتر به اشتراک گذاشته شود، رنکینگ بالاتری میگیرد. برای این به اشتراکگذاری میتوانید از پلتفرمهایی مانند فیسبوک، توییتر یا پینترست استفاده کنید. اما طبق گفته جان مولر، یکی از ارشدان شرکت گوگل، سیگنالهایی که از سمت شبکههای اجتماعی میآیند لزوماً تأثیر مستقیمی روی رنکینگ سایت شما ندارند. احتمالاً به خاطر اینکه سیگنالهای از سمت شبکههای اجتماعی را میتوان به راحتی دستکاری کرد.
اما اگر این موضوع درست است، چرا ارتباط مستقیمی بین به اشتراکگذاری در شبکههای اجتماعی و بالا رفتن رنکینگ وجود دارد؟ هیچ دلیل مشخصی نمیتوان مطرح کرد اما دو فاکتور مشارکتی زیر میتواند بخش زیادی از ماجرا را توجیه کند:
- اشتراک گذاری بیشتر به دیدن شدن بیشتر منجر میشود و اغلب اوقات به گرفتن بک لینکهای بیشتر که خود یک فاکتور مهم برای بالا رفتن رنکینگ است.
- صفحاتی با رنکینگ خوب در گوگل ترافیک بیشتری میگیرند و بعضی از آن کاربران، محتوای شما را در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند.
7. تبلیغات کلیکی نمیتوانند به رنکینگ سایت شما کمکی کنند.
بگذارید این قضیه را روشن کنیم: پول دادن به گوگل برای تبلیغات به طور مستقیم تأثیری در رنکینگ سایت شما ندارد. قرار نیست گوگل به خاطر اینکه درآمد مستقیمی برایشان ایجاد کردهاید، تغییری در رویه خود بدهند. اما تبلیغات کلیکی به طور غیر مستقیم روی رنکینگ موثر خواهد بود. آن هم به این دلیل که تبلیغات PPC میتواند بک لینک جذب کند. البته باید برای تبلیغات خود استراتژی داشته باشید اگرنه خبری از بکلینک نیست.
رنکینگ صفحه دیگر اهمیتی ندارد.
PageRank یا رتبه صفحه یکی از اصول اولیه گوگل است. به نظر میرسد کمیت و کیفیت بک لینکها ارزش یک صفحه را مشخص میکنند. گوگل تأیید کرده است که PageRank هنوز هم معیار مهمی است اما این باور نادرست درباره سئو از زمانی شروع شده است که بسیاری از متخصصان سئو تأثیر پارامترها و الگوریتمهای جدید گوگل را بسیار بیشتر از رنکینگ صفحه دیدهاند. در حالی که هنوز هم PageRank یک سیگنال مهم در رتبهبندی سایت است.
سئو کلاً درباره رنکینگ است.
همه میخواهند که وب سایت خود را در رتبه یک گوگل ببینند. اما بیشتر به این خاطر که فکر میکنند لینک اول همیشه بیشترین ترافیک را میگیرد. در حالیکه این یک باور نادرست درباره سئو است. تحقیقات نشان داده است که در صد هزار جستجویی که انجام شده است، لینکهای برتر صفحه نتایج جستجو تنها ۴۸ درصد از ترافیک را دریافت کردهاند.
چرا؟ چون بیشتر صفحات فقط برای یک کلمه کلیدی ترافیک نمیگیرند. به جای تمرکز برای اول شدن در لیست نتایج جستجوی گوگل، روی ترافیک و محتوای باکیفیت کار کنید.
جستجوی کلمات کلیدی دیگر مهم نیست.
از آنجایی که هر صفحهای ممکن است برای چندین کلمه کلیدی رتبهبندی شود، جای تعجب نیست که بسیاری فکر کنند جستجوی کلمات کلیدی دیگر اهمیتی ندارد. چه ارزشی دارد اگر مطلب خود را برای یک کلمه کلیدی بهینه کنید در حالی که به احتمال زیاد برای صدها کلمه کلیدی دیگر ترافیک خواهد گرفت؟ اما اینطور نیست.
جستجو و تحقیق برای کلمه کلیدی شما را مطمئن میسازد که برای پرطرفدارترین کلمه کلیدی، محتوای خود را بهینه کردهاید. از این طریق میتوانید بیشترین حجم ترافیک را برای محتوای خود جذب کنید.
این لیست از باورهای نادرست درباره سئو میتواند بسیار طولانیتر از این باشد. اما این موارد را اکثر ما شنیدهایم و با آن مواجه شدهایم. اگر نکتهای وجود دارد که در این لیست مطرح نکردیم، خوشحال میشویم در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.