سه اشتباه رایج در سئو که روی رنکینگ جستجوی سایت تأثیر میگذارد
لیستی از رایجترین اشتباهاتی که متخصصین سئو مرتکب میشوند
بهینهسازی موتورهای جستجو علاوه بر اینکه باعث دیده شدن برند شما میشود، به افزایش ترافیک سایت هم کمک میکند. کیفیت خوب محتوایی که به مخاطب هدف شما مرتبط است باعث میشود موفقیت آینده سئو سایت شما تضمین شود. به همین خاطر مهم است که بتوانید پایه و اساس تاکتیکهای سئویی که استفاده میکنید را به خوبی بشناسید.
در مطالب قبلی تریبون درباره تکنیکهای به روز سئو و استراتژی محتوا به طور مفصل صحبت کردهایم. در این مطلب میخواهیم 3 اشتباه رایج در این حوزه را با شما در میان بگذاریم. با تریبون همراه باشید.
اشتباه سئو اول: انجام ندادن تحقیقات برای کلمات کلیدی
هر کسب و کاری میخواهد در صفحه نتایج جستجوی گوگل رنکینگ بالایی به دست بیاورد. استفاده از کلمات کلیدی صحیح میتواند کلید موفقیت شما باشد. همین قضیه کلمه کلیدی را تبدیل به یکی از حیاتیترین بخشهای استراتژی سئو سایت تان میکند. با انجام تحقیقات درست بر روی کلمات کلیدی میتوانید بهترین موارد را انتخاب کنید و تمرکز سایت را برای گرفتن ترافیک و رتبه بالا در آن کلمات افزایش دهید.
اگرچه در آپدیتهای اخیر الگوریتمهای گوگل، از اهمیت کلمات کلیدی کاسته شده است اما هنوز هم بخش مهمی از استراتژی سئو را تشکیل میدهد. اینکه صرفاً یک محتوا بسازید و بدون در نظر گرفتن هیچ کلمه کلیدی خاصی آن را پر کنید، کاری از پیش نمیبرد. استراتژی تحقیق روی کلمات کلیدی باعث میشود بتوانید فرصتهای عالی رقابت در حوزه کسب و کار خود را پیدا کنید.
انواع مختلف کلمات کلیدی میتوانند برای اهداف مختلفی استفاده شوند. مثلاً از کلمات کلیدی عمومی برای معرفی برند، محصول یا خدمات خود استفاده کنید. و از کلمات کلیدی تخصصیتر و طولانیتر برای گرفتن بخشی از جامعه هدف که قصد و نیتشان از جستجو پیدا کردن یک موضوع خاص است.
اشتباه دوم سئوکاران: اضافه نکردن تگ عنوان یا توضیحات متا
هدف از بهینهسازی موتورهای جستجو افزایش ترافیک ارگانیک سایت است. که در نتیجه به موفقیت کسب و کار شما در فضای اینترنتی منجر میشود. اگر میخواهید تا جایی که میتوانید رنکینگ بهتری در صفحه نتایج جستجو به دست بیاورید، باید مشتریان بازگشتی یا جدید را راضی کنید.
در حالی که روی تولید محتوای باکیفیت و با ارزش کار میکنید، یک مرحله مهم این است که تگ عنوان یا متای توضیحات را نادیده نگیرید. این دو المان میتوانند تأثیر بسیار مهمی برای روی سئو سایت شما بگذارند و جزو تاکتیکهای موفق سئو به حساب میآیند.
در حین این که روی بالا بردن رنکینگ جستجو سایت کار میکند، تمام صفحات سایت باید بر اساس چیزی که کرولرهای جستجو میخواهند پیدا کنند، بهینه شده باشد. که درباره محتواها، تگهای متا میتوانند کمک بسیار زیادی بکنند. توضیح متا، یک خلاصه و توضیح کوتاه است که هم به موتورهای جستجو و هم کاربران میگوید صفحه شما درباره چه موضوعی است.
یک متا دیسکریپشن موثر و حاوی کلمات کلیدی مطلب، میتواند به بالا رفتن نرخ کلیک لینک سایت کمک به سزایی بکند. توضیحی که مینویسید میبایست شفاف و متمایز باشد و در حداکثر صد و شصت کاراکتر خلاصه شود. این توضیحات قرار است یک کاربر ساده را ترغیب کند تا تبدیل به مخاطب سایت شما شود و روی لینک سایت کلیک کند.
اشتباه رایج سوم: تعداد زیاد خطاهای 404
فرض کنید در گوگل به دنبال عبارت “دوچرخههای با قیمت مناسب” هستید. در SERP یا صفحه نتایج جستجو لینکی میبینید که در قسمت توضیحات متا، توضیحی نوشته که با خواسته شما مطابقت دارد. سایت را باز میکنید و در کمال تعجب با یک خطای 404 مواجه میشوید.
بسیاری از کاربران در طول روز با نتایج این چنینی رو به رو میشوند. تکرار این قضیه میتواند خسته کننده و اعصاب خرد کن باشد. به همین خاطر روی تجربه کاربری تأثیر بسیار بدی میگذارد. پیغام “متاسفانه صفحه درخواستی شما یافت نشد” ممکن است به هر دلیلی اتفاق بیفتد. اما عمده دلایل این است که صفحهای که دنبالش هستید حذف شده یا آدرسش تغییر کرده است. به عنوان یک صاحب کسب و کار، نباید اجازه بدهید چنین اتفاقی بیفتد.
تاثیر خطاهای 404
اروهای 404 میتوانند روی رنکینگ سایت شما تأثیر بدی بگذارند. هرچه خطاهای بیشتر از سایت شما دریافت شود، بیشتر برای استراتژی سئو سایت بد میشود. البته بد نیست بدانید که گوگل خطاهای 404 را نرمالایز میکند. گوگل میداند که در تمام سایتها ممکن است تغییراتی رخ دهد و صفحاتی حذف یا جا به جا شوند. اما شما باید به این تغییرات آگاه باشید و آن را به اطلاع موتورهای جستجو برسانید.
سایتی که به طور مداوم خطاهای 404 به کاربر نشان میدهد این پیغام را به گوش گوگل میرساند که ما چندان حواسمان به سایت نیست. انگار که صاحبان این کسب و کار سایت را به حال خود رها کردهاند. در جریان باشید که این پیامها میتواند تأثیر جدی روی پایین آمدن رنکینگ سایت شما داشته باشند.
پس بهتر مطمئن شوید صفحاتی که جا به جا شدهاند با یک ریدایرکت مناسب به صفحه جدید منتقل میشوند. یا اگر در شرایطی مجبور هستید که ارور 404 را به کاربر نشان دهید، سعی کنید صفحه آن را شخصیسازی کنید و با طراحی خوب و مناسب، یک تجربه کاربری دلچسب برای مخاطبین ایجاد نمایید.
کلام آخر
اشتباهات زیادی وجود دارد که متخصصین سئو ممکن است مرتکب شوند. خصوصاً زمانی که بحث استراتژی سئو به میان میآید. اما این سه مورد از رایجترین خطاها بوده است که بد نیست به آن توجه بیشتری داشته باشید. سعی کنید وضعیت وب سایت خود را همواره مورد بررسی قرار دهید. اگر جایی خطایی وجود دارد به سرعت آن را برطرف کنید. در پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب تردید نکنید و همیشه متا تگها را جدی بگیرید.