در این مقاله باهم ۹ استراتژی سئو حرفهای را بررسی میکنیم و تکنیکها و تاکتیکهایی را به شما آموزش میدهیم که با آن میتوانید ترافیک ارگانیک بیشتری برای سایت خود ایجاد کنید. با تریبون همراه باشید.
برخلاف توصیههای تکراری و قدیمی درباره استراتژی سئو این بار میخواهیم مواردی را مطرح کنیم که قدم به قدم شما را به اهدافی که برای سایت خود تعیین کردهاید نزدیکتر میکند. ۹ استراتژی سئو که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت موارد زیر هستند:
۹ استراتژی سئو حرفهای در سال 2020
- از کلیدواژههای ژورنالیستها استفاده کنید
- از تصاویر متحرک استفاده کنید تا مدت زمان توقف کاربران در صفحه بیشتر شود.
- هاب محتوا ایجاد کنید
- کلمات کلیدی مقایسهای را هدف قرار دهید
- از پارامترهای داینامیک برای صفحه بندی استفاده کنید
- با پادکستها بک لینک بسازید
- همبستگی محتوا ایجاد کنید
- از ویژگیهای SERP استفاده کنید
- از تصاویر اوریجینال برای محتوای خود استفاده کنید
احتمالاً بسیاری از موارد این لیست را تا به حال نشنیده بودید. یا حتی اگر شنیده بودید نمیدانستید که میتوانند به استراتژی سئو سایت شما کمک کنند. پس ادامه مطلب را از دست ندهید که مطلب جالبتر هم میشود.
از کلیدواژههای ژورنالیستها استفاده کنید
اصطلاحات ژورنالیستی چیزی است که بیشتر روزنامه نگاران و سایتهای خبری به دنبال آنها هستند. و اگر وب سایت شما در نتایج جستجوی آنها دیده شود، به احتمال زیاد یک بک لینک قدرتمند از طرف آنها خواهید گرفت.
معمولاً خبرنگاران و ژورنالیستها برای مقالات خود نیاز به آمار و ارقام و منابع معتبر دارند. و اولین راه برای بدست آوردن این اطلاعات برای آنها گوگل است. اگر شما بتوانید نظر ایشان را جلب کنید شانس این را خواهید داشت که در مقاله آنها نام و حتی آدرس سایتتان به عنوان منبع ذکر شود.
از تصاویر متحرک استفاده کنید تا مدت زمان توقف کاربران در صفحه بیشتر شود.
مطالعات اخیر نشان داده که مدت زمان حضور کاربر در یک صفحه میتواند تأثیر به سزایی در بهبود رنکینگ گوگل داشته باشد.
یکی از سادهترین روشها برای بیشتر کردن مدت زمان حضور کاربر در صفحه سایت شما، استفاده از تصاویر متحرک است. خصوصاً تصاویر متحرک با رزولوشن بالا مانند SVGهای متحرک که همان فایلهای GIF هستند اما با کیفیت بسیار بیشتر.
تصاویر متحرک میتوانند جلوی رد شدن کاربران از مطلب شما را بگیرند چون اکثر صفحات وب تصاویر ثابت استفاده میکنند. اما وقتی کاربر میبیند تصویری متحرک است نظرش جلب میشود. خصوصاً اگر آموزش یک بخشی را به صورت تصویر متحرک بگذارید. چون معمولاً حجم این فایلها به مراتب کمتر از ویدیو است و بررسی رفتار کاربران در شبکههای اجتماعی نشان داده که مخاطبین به ویدیوهای بی کلام علاقه بیشتری دارند تا فیلمهای صدادار.
هاب محتوا ایجاد کنید
هاب محتوا چیزی شبیه به یک ویکی پدیای کوچک برای یک موضوع خاص است. شما میتوانید مجموعهای از محتواها را که درباره یک موضوع ایجاد شده اند را در یک بخش دستهبندی کنید و در صفحهای مانند لندینگ پیج به نمایش بگذارید. حالا اگر مخاطب شما بخواهد هر محتوایی درباره این موضوع را بخواند، یک نقشه راه مناسب در اختیار دارد.
هر مقالهای که به این صورت تهیه میکنید را به چشم یک صفحه ویکی پدیا ببینید. سعی کنید متناسب را با قصد و نیت کاربر از جستجو مطلب را تهیه کنید. تعاریف درست و مثالهای کاربردی در اختیار او قرار دهید و تا جایی که میتوانید از نوشتن تجارب و اطلاعات اضافه پرهیز کنید. محتوایی بسازید که به عنوان یک مقاله مرجع بتوان از آن استفاده کرد.
معمولاً این نوع محتواها به خوبی در صفحه نتایج جستجو دیده میشوند و نیاز کاربر را پاسخگو هستند. و از طرفی تمام محتواهای یک هاب، به همدیگر لینک شدهاند و رباتهای جستجو به خوبی ارتباط بین آنها را متوجه خواهند شد. لینکسازی داخلی علاوه بر اینکه برای سئو اهمیت زیادی دارد، به بهبود زمان توقف کاربر یا dwell time نیز کمک میکند.
کلمات کلیدی مقایسهای را هدف قرار دهید
کلمات کلیدی مقایسهای برای قیاس دو چیز مختلف استفاده میشوند. مثلاً:
- بازاریابی محتوا در برابر سئو
- مقایسه آیفون و اندروید
- Webflow یا وردپرس؟
چرا این کلمات کلیدی اهمیت زیادی دارند؟ اول اینکه بسیاری از کاربران به این شیوه جستجو میکنند. خصوصاً آنهایی که میخواهند درباره یک موضوعی تخصصیتر جستجو کنند. وقتی کاربری جستجو میکند “ابزارهای سئو” احتمالاً تازهکار است و میخواهد تازه اطلاعاتی در این زمینه کسب کند. اما وقتی کسی جستجو میکند “moz یا ahref” احتمالاً آشنایی نسبی با ابزارهای سئو دارد و میخواهد ببیند هر کدام از اینها در چه شرایطی به کار میآیند.
دوم اینکه معمولاً سر جایگاه سئو کلمات کلیدی مقایسهای رقابت چندانی نیست. یعنی سادهتر میتوان برای این کلمات سئو کرد و در جستجوهای گوگل دیده شد. معیار keyword difficulty که توسط بسیاری از ابزارها در اختیار شما قرار میگیرد، میتواند میزان سختی کلمه کلیدی را مشخص کند.
نکتهای برای حرفهایها: اگر از خدمات و سرویسهای کسب و کار خود مطمئن هستید حتی میتوانید برای کلمه کلیدی رقابتی “شما در برابر رقیبتان” سئو کنید و بیش از پیش دیده شوید.
از پارامترهای داینامیک برای صفحه بندی استفاده کنید
اگر محتوایی طولانی داشته باشید و بخواهید بخشهای مختلف آن را در صفحات مجزا ایجاد کنید، با مشکلات سئو تکنیکال مواجه خواهید شد. روزها و شاید هفتهها طول میکشد که این صفحات ایندکس شوند. چرا؟ چون برای ایندکس شدن بودجهای وجود دارد. یعنی اسپایدرهای گوگل هربار به تعداد مشخصی صفحات سایت شما را ایندکس میکنند. راه حل چیست؟
میتوانید از پارامترهای داینامیک برای صفحهبندی کردن محتواهایتان استفاده کنید. به زبان دیگر آدرسدهی صفحات مختلف یک مطلب به جای حالت زیر:
https://yourwebsite.com/main-topics/page/۲
باید به این شکل تبدیل شود:
https://yourwebsite.com/main-topics?page=۲
این فرمت به گوگل کمک میکند که الگوی صفحهبندی سایت را به درستی بشناسد. در نتیجه زمان کمتری برای کرول کردن صفحات وب صفحهبندی شده صرف میکند. و بخشی از بودجه کرول شدن برای ایندکس کردن سایر صفحات باقی میماند.
با پادکستها بک لینک بسازید
یکی از تکنیکهای استراتژی سئو ایجاد پست مهمان است. اما این روزها روش بهتری وجود دارد که میتواند بسیار بیشتر از پستهای مهمان در گرفتن بک لینک موثر باشد. پادکست. برای منتشر کردن یک پست مهمان شما باید:
- یک وب سایت پیدا کنید که قبول کند مطلب شما را منتشر کند
- با آنها مذاکره کنید
- یک نسخه ابتدایی از محتوای خود را بنویسید
- محتوا را بازنویسی کنید تا جایی که تایید بگیرید
بعد از تمام این مراحل تازه میتوانید محتوای خود را به عنوان پست مهمان منتشر کنید. اما برای حضور در یک پادکست کافیست تایید بگیرید و مهمان یکی از قسمتهای آن شوید. چطور این کار را انجام دهید؟ این سه نکته میتواند به شما کمک کند:
- به موضوع و مخاطب پادکست توجه کنید. زمانی که درخواستی برای حضور در یک پادکست ارسال میکنید، به این دقت کنید که مخاطبان این پادکست دوست دارند چه چیزی بشنوند.
- یک میکروفون تهیه کنید. یکی از مواردی که برای پادکستهای معتبر مهم است، بحث صداست. اگر قرار باشد فایل صوتی بی کیفیتی به آنها ارائه کنید، شانسی برای حضور در پادکستشان نخواهید داشت.
- به مرور خود را بهتر کنید: با پادکستهای کوچک شروع کنید. معمولاً افراد تازه کار در این حوزه به دنبال یک مهمان در برنامه خود هستند. بعد از اینکه تجربه کسب کردید میتوانید به سراغ پادکستهایی بروید که هم حوزه کاریشان با کسب و کارتان همخوانی دارد هم مخاطبینشان میتوانند تبدیل به کاربران شما شوند.
همبستگی محتوا ایجاد کنید
همبستگی محتوا زمانی اتفاق میافتد که شما با یک کسب و کار، سایت، بلاگ، کانال یوتیوب یا حتی یک محتوای تکی، تیم میشوید و همکاری میکنید. میتوانید از همکاران خود درخواست کنید که در یک محتوا با هم همکاری داشته باشید. با اینکار هر دو میتوانید مخاطبین جدیدی پیدا کنید و از تجربیات همدیگر استفاده نمایید.
از ویژگیهای SERP استفاده کنید
اولین لینک در صفحه نتایج گوگل طبق آمار ۳۲ درصد کلیکها را از آن خود میکند.
اما راه دیگری هم برای گرفتن کلیک وجود دارد. آن هم استفاده از ویژگیهای SERP است. اگر بتوانید برای فیچر اسنیپتها رنکینگ بگیرید، احتمالاً بسیار بیشتر از لینک اول دیده خواهید شد. این ویژگیها مانند اسنیپتهای پرسش و پاسخ، ویدیو، مراحل انجام کار یا محصولات هستند.
به طور کلی از طریق روشهای زیر میتوانید بیشتر در صفحه نتایج جستجوی گوگل دیده شوید:
- مقاله در سایت مدیوم (یا ویرگول)
- پست میهمان
- ویدیوهای یوتیوب
- فیچر اسنیپتها (feature snippets)
- ریچ اسنیپتها (Rich snippets)
- بهترین داستانها (Top stories)
از تصاویر اوریجینال برای محتوای خود استفاده کنید
تصاویر باکیفیت میتوانند محتوای شما را با ارزشتر کنند که در نتیجه به رنکینگ بالاتر سایتتان کمک میکند. پس استفاده از تصاویر باید جزو استراتژی سئو سایتتان باشد. اما سوال اینجاست که چه نوع تصویری باید در محتوایمان استفاده کنیم؟
یکی از بررسیها در حوزه سئو نشان داده است که استفاده از تصاویر تکراری میتواند به رنکینگ صفحه آسیب بزند. منظور از تصاویر تکراری همان تصاویر استوک است که بیشتر سایتها برای محتواهایشان از آنها استفاده میکنند. پس بهتر است تا جایی که میتوانید از تصاویر اورجینال و مختص خودتان استفاده کنید.
برای ساخت تصاویر حرفهای و اختصاصی میتوانید از یک طراح گرافیک کمک بگیرید. با اینکار میتوانید یک اسکرین شات ساده را تبدیل به یک تصویر حرفهای و جذاب کنید که تجربه کاربری بهتری برای مخاطبین ایجاد میکند. همچنین میتوانید برای رساندن معنا و مفهوم یک محتوا، تصاویر گرافیکی ایجاد کنید و یا نمودار بکشید. در این حالت حتی ممکن است سایر سایتها از تصاویر شما استفاده کنند و با بک لینک دادن به سایت شما، اعتبارتان را بالاتر ببرند.
همانطور که دیدید نیاز نیست برای تدوین یک استراتژی سئو خوب تنها به سراغ راهکارهای همیشگی و قدیمی سئوکارها بروید. شما چه تکنیک یا استراتژیای را برای سایت خود امتحان کردهاید و فکر میکنید که میتواند در بهبود ترافیک سایت موثر باشد؟