توسعهدهندگان گوگل نکاتی را درمورد تغییر عنوان صفحات سایت در نتایج جستوجو توسط گوگل منتشر کردند. در این مطلب قرار است علتهایی که باعث میشود گوگل تگهای عنوان را تغییر دهد را توضیح دهیم.
تگ عنوان
گوگل عبارتی را که در نتایج جستوجو برای هر لینک نمایش میدهد را “تگ عنوان” نامگذاری میکنند. گوگل میتواند تگ عنوان را به چیز دیگری تغییر دهد (بازنویسی کند). برخی از سئوکاران گزارش دادهاند که وقتی گوگل تگ عنوان نمایش داده شده در نتایج را به تغییر میدهد، ترافیک نتایج جستجو کاهش مییابد.
7 تا از بهترین شیوه های نوشتن تگ عنوان
گوگل هفت مورد مهم که به شما در نوشتن بهترین تگ عنوان کمک میکند را اطلاعرسانی کرده است تا بتوانید عملکرد سایت خود را در صفحه نتایج بهتر کنید.
- بررسی کنید که هر صفحه از سایت شما دارای برچسب عنوان باشد.
- برچسبهای عنوان را مختصر و مفید بنویسید طوری که درمورد موضوع صفحه یک توضیح کلی دهد.
- برچسب عنوان صفحه را با تکرار کلمات کلیدی پر نکنید.
- از نوشتههای تکراری متن اصلی برای پرکردن عنوان صفحات استفاده نکنید.
- استفاده از نام تجاری نباید در عنوان صفحه چندبار تکرار شود و جایگاه برچسب عنوان را پر کند.
- گوگل گاهی اوقات از آنچه در تگهای هدینگ وجود دارد برای عنوان استفاده میکند. به همین دلیل، گوگل توصیه میکند عنوانهای H1 و H2 متمایز در ابتدای صفحه استفاده کنید
به گفته گوگل:
«گوگل برای ایجاد تگهای عنوان فاکتورهایی مثل تگ عنوان (Title)، تگهای هدینگ و سایر متنهای بزرگ و برجسته را بررسی میکند. اگر چندین تیتر دارای وزن بصری و برجستگی یکسانی باشند، گیجکننده است.
عنوان اصلی باید متمایز از متن داخل صفحه باشد. برای برجستهکردن عنوان اصلی صفحه میتوانید از یک فونت بزرگتر استفاده کنید و آن را در تگ H1 قرار دهید.»
7. از Robots.txt به درستی استفاده کنید.
گوگل هشدار میدهد که Robots.txt فقط باید برای جلوگیری از خزیدن رباتهای گوگل در صفحات استفاده شود. استفاده نادرست از Robots.txt زمانی است که از آن برای جلوگیری از ایندکس شدن صفحات استفاده کنید، زیرا صفحاتی که توسط robots.txt مسدود شده اند همچنان می توانند ایندکس شوند اگر صفحه یا وب سایت دیگری به صفحه مسدود شده لینک داده باشد.
در مواردی که صفحهای توسط robots.txt مسدود میشود، گوگل نمیتواند در صفحه خزش کند، ولی چنانچه از طریق یک انکرتکست (در صفحه دیگری از وب) به صفحه مسدود شده لینک داده شده باشند، میتواند آن صفحه مسدود شده را بیابد و آن را ایندکس کند. به همین دلیل پیشنهاد میشود که اگر میخواهید گوگل صفحهای را خزش و ایندکس نکند، از تگ noindex برای آن صفحه استفاده کنید.
گوگل نحوۀ ایجاد تگ عنوان را توضیح میدهد
تگهای عنوان باتوجه به اطلاعات موجود در خود صفحه و یا سایت های دیگری که به صفحه ارجاع می دهند، بهطور خودکار ایجاد میشوند. لیست زیر مجموعهای از فاکتورهای مهمی است که گوگل برای نمایش تگ عنوان صفحات در نتایج جستوجو در نظر میگیرد:
«محتوایی که در تگ <title> قرار میگیرد.
- عنوان تصویر اصلی یا عنوانی که در صفحه نمایش داده میشود
- تگهای هدینگ، مانند <H1>
- محتوایی که نسبت به متن اصلی بزرگ و برجستهتر است
- انکرتکستهای داخل صفحه
- متن لینکهایی که به صفحه اشاره میکنند
چه فاکتورهایی باعث میشود گوگل تگهای عنوان را تغییر دهد؟
- اطلاعات تگ عنوان (Title) ناقص وارد شده باشد
- تگهای عنوانی که در آنها از تاریخ استفاده شده است و تاریخ به روز بودن مطلب را نشان نمیدهد
- تگ عنوان باید توضیح دهند که صفحه دربارۀ چه چیزی است. گوگل توصیه میکند مطالب جزئی را به جای کلیگویی برای تگ عنوان بنویسید.
با چکلیستی که خود گوگل در اختیار ما قرارداد یاد گرفتیم چه فاکتورهایی در تغییر عنوان صفحات توسط گوگل تاثیر دارد و چگونه بهترین عنوانها را برای صفحات بنویسیم که گوگل نتواند آنها را بازنویسی کند.